• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

4K UHD Bluray

Med et tv, der udnytter 4K UHD Bluray-kraften, kan du se film i virkelig høj opløsning med en større kontrast og billedkvalitet end nogensinde før.

Nu er der masser af spillefilm på vej, som bruger den nye teknologi. Det er muligt at se film med opløsninger på helt op til 3840 x 2160. Farverummet på 4K UHD Bluray vil være utroligt fantastisk.

4K UHD Bluray

I modsætning til tidligere Bluray-film vil især billedkvaliteten være bedre, selv om lyden vil blive forbedret et par hak.

Hvad er 4K UHD Bluray?

Som navnet antyder, er der tale om en ny type Blu-ray-afspiller. Selv om de diske, den afspiller, ligner meget almindelige Bluray-diske, er forskellen meget markant. Disse nye diske kan håndtere en opløsning på hele 3840 x 2160 og fås i tre forskellige størrelser. De vigtigste funktioner er:

Fantastisk billede med en opløsning på 3840 x 2160

De nye afspillere er fuldt ud bagudkompatible og kan derfor afspille både gamle Bluray-film og DVD-film.

Kan håndtere Dolby Atmos og DTS:X-lyd.

 

En kraftfuld teknologi

Diskene findes i tre forskellige størrelser: 50 GB med en overførselshastighed på 82 Mbps, 66 GB / 108 Mbps og 100 GB / 128 Mbps. Med den nye teknologi får du en Bluray-afspiller, der kan bruges med de gamle Bluray-diske og DVD'er. Det skal dog bemærkes, at den nye 4K UHD Bluray ikke kan afspilles i gamle Bluray-afspillere. Når det gælder lydkvalitet, er den enestående. Dette er en objektbaseret lyd, der styres af teknologien bag Dolby Atmos og DTS:X. Dette er lydkvalitet i topklasse.

Lydbilledet er vigtigt for at få et levende billede, og sammen med gode højttalere vil 4K UHD Bluray-teknologien virkelig få øjenbrynene til at løfte sig hos dem, der ser med. Den store fordel ved 4K UHD Bluray-teknologien er, at muligheden for flere skarpe detaljer er meget større, og billedets dybde giver også mulighed for flere af dem. Kort sagt, billedet bliver mere naturtro og opfattes som dybere og mere levende.

For virkelig at se fordelene skal teknologien bruges på skærme på mindst 50 tommer. Små tv-skærme kan være så små, at man ikke kan se nogen reel forskel med det blotte øje. Men enhver, der straks går fra et standard HD-tv til et 4K-tv, vil straks se en stor forskel, uanset størrelse. Hvis du er begejstret for den nye teknologi, bør du straks besøge en elektronikforretning og se forskellen. Du vil sikkert blive utroligt overrasket over, hvor stor den faktisk er.

Hvad skal der til for at få glæde af 4K Ultra HD Blu-ray-film?

Du skal naturligvis have et tv/projektor og en afspiller, der understøtter teknologien bag 4K UHD Bluray. Du skal også bruge film, der er optaget på 4K UHD Bluray-diske. Når du er nået så langt, har du lagt grunden til at udnytte den nye filmteknologi. Du bør også have et HDMI-kabel af den bedste kvalitet. Et optisk kabel kan være at foretrække her, især hvis du planlægger længder på mere end 10 meter.

Der er flere måder at tilslutte din 4K UHD Bluray-afspiller på, f.eks. direkte til dit hjemmebiografsystem. Men det kan være en vanskelig sag, hvis du ikke har tilstrækkelig viden. En velassorteret elektronikforretning har de ledninger, du har brug for, og ved sikkert også, hvordan de skal tilsluttes. Der findes masser af videoer på nettet, der forklarer, hvordan man gør det. Det er vigtigt at huske, at man ikke må gå på kompromis med kvaliteten, når det gælder kabler. Ofte bruger folk mange penge på både afspiller og skærm, men glemmer de mindre dele som kabler og stik. Men slutresultatet er summen af delene. Du ønsker ikke, at en flaskehals skal ødelægge tingene.

Kan du bruge 3D med din 4K UHD Bluray?

Da 3D først så dagens lys, var det virkelig på mode, og de fleste eksperter troede, at det ville vinde større indpas, end det gjorde. Det er en teknologi, som i de seneste år ikke har udviklet sig meget til hjemmebrug. Den har ikke rigtig fundet sin naturlige plads. I stedet har udviklingen gået i retning af bedre skærme og opløsninger. Der er i øjeblikket ingen understøttelse af 3D med 4K UHD Bluray, men almindelige 3D-film, der er lavet til 1080p, kan afspilles, hvis nogen har behov for det.

Køb eller stream?

I dag vil mange mennesker hellere streame deres film end at købe dem på skive. Det er helt forståeligt, og man kan spørge sig selv, hvorfor folk køber film på disc i dag. De største forskelle er forskelle i billede og lyd. Hvis du vil have den bedste kvalitet, får du den fra en disk. Hvis du vil streame 4K-film i høj opløsning, skal du have en virkelig høj og stabil internetforbindelse. Med en disk er du garanteret den fine oplevelse, du forventer, uden risiko for, at billedet til tider vakler eller bliver grynet. En ægte biografoplevelse, helt enkelt.

Hvad er 4K?

Uden at det bliver for kompliceret, er 4K en skærmopløsning.

Opløsning er ganske enkelt antallet af pixels, som en skærm kan vise, hvilket direkte svarer til, hvor detaljeret et billede er. Normalt beskrives dette ved antallet af pixels i skærmens bredde og højde.

 

For eksempel er 1080p-opløsning for skærme, der viser 1920 pixels horisontalt og 1080 vertikalt. Men hvad med 4K? Uden at det bliver for kompliceret er 4K for hjemmebrugeren en skærm, der viser 3840 pixels horisontalt og 2160 vertikalt.

Det betyder, at den har fire gange så mange pixels som en 1080p-skærm (som var den gamle HD-standard).

 

Som det lyder, handler det om Blu-ray-afspillere og film, der kan håndtere 4K Ultra HD-opløsning. Ved første øjekast ligner en 4K Ultra HD Blu-ray-afspiller og dens diske meget nutidens Blu-ray-afspillere, hvis man udelukkende går ud fra udseendet, men på den anden side er det den eneste virkelige lighed.

Filmene er standard 120 mm i diameter, men kan håndtere en opløsning på 3840 x 2160, bredere farveskala og HDR samt høj billedhastighed (op til 60 billeder/sekund). Diskene fås i tre forskellige størrelser: 50 GB med 82 Mbit/s overførselshastighed, 66 GB med 108 Mbit/s overførselshastighed og 100 GB med 128 Mbit/s overførselshastighed. Det er uklart, hvilke film der vil bruge de forskellige størrelser, men uanset størrelsen på diskene kan du forvente at få en betydeligt bedre billedkvalitet end tidligere Blu-ray-film. De nye afspillere er bagudkompatible, hvilket betyder, at dine ældre Blu-ray- og dvd-film kan afspilles uden problemer, men det vil ikke fungere at afspille de nyere 4K Ultra HD Blu-ray-film i en standard 1080p Blu-ray-afspiller.

Sørg for, at du har et godt High Speed HDMI-kabel, der håndterer signalet og transmissionen bedre.

 

Tv'et (og hjemmebiografmodtageren, hvis du har en sådan) skal understøtte HDCP 2.2, den nyeste kopibeskyttelse, der sikrer, at alle gadgets arbejder sammen og følger den rigtige standard. På tv-siden er HDCP 2.2 relativt almindeligt i dag, men på hjemmebiografmodtagere dukkede det op som en nyhed i 2015 blandt de store mærker som Pioneer, Onkyo, Yamaha og Marantz. Dette giver dig mulighed for at tilslutte en 4K Ultra HD Blu-ray-afspiller direkte til dit hjemmebiografsystem uden at skulle tænke på at adskille billede og lyd.

4K Ultra HD betyder 4 gange bedre opløsning end standard Blu-ray og ca. 20 gange bedre billede end DVD. Du får mest gavn af denne høje opløsning på store skærme.

 

Ultra HD-bluray-afspillere kan afspille standard bluray-diske, dvd'er og cd'er. Både almindelige bluray-diske og dvd-film vil blive opskaleret til UHD på et 4K UHD-tv.

Ultra HD-bluray-afspillere kan også nedskalere Ultra HD-bluray-diske til at fungere på 1080p Full-HD-tv'er

Vi kan anbefale: Sony UBP-X700, hvis du køber en 4K bluray-afspiller. Vi mener, at det giver et godt billede.

 

Du kan se en anmeldelse her: https://www.whathifi.com/sony/ubp-x700/review.

Du kan købe den på Ljudfokus.se: https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/sony-ubp-x700-bluray-spelare.html

 

Bag lukkede døre på CES 2007 afslørede Ritek, at det var lykkedes Ritek at udvikle en HD-optisk diskproces, der øgede diskkapaciteten til ti lag, hvilket øgede diskkapaciteten til 250 GB. De bemærkede dog, at den største hindring var, at den nuværende læse/skrive-teknologi ikke giver mulighed for yderligere lag. JVC har udviklet en teknologi med tre lag, der gør det muligt at lægge både standard-definition DVD-data og HD-data på en BD/(standard)DVD-kombination. Dette ville have givet forbrugeren mulighed for at købe en disk, der kunne afspilles på DVD-afspillere og også kunne afsløre HD-versionen, når den blev afspillet på en BD-afspiller. Den japanske producent af optiske diske Infinity har annonceret den første "hybride" Blu-ray disc/(standard)DVD-kombi, som udkommer den 18. februar 2009. Dette sæt diske i tv-serien "Code Blue" indeholdt fire hybriddisks med et enkelt Blu-ray-disklag (25 GB) og to dvd-lag (9 GB) på samme side af disken.

 

I januar 2007 introducerede Hitachi en 100 GB Blu-ray-disk, der består af fire lag med 25 GB i hvert lag. I modsætning til TDK's og Panasonics 100 GB-diske hævder de, at denne disk kan læses på standard Blu-ray-diske i øjeblikket i omløb, og det menes, at en firmwareopdatering er det eneste krav for at gøre den læsbar på de nuværende afspillere og enheder. I oktober 2007 præsenterede de et 100 GB Blu-ray-diskdrev. I december 2008 annoncerede Pioneer Corporation en 400 GB Blu-ray-disk (med 16 datalagringsenheder på 25 GB hver), der er kompatibel med de nuværende afspillere efter en firmwareopdatering. Den planlagte lancering var i perioden 2009-10 for ROM og 2010-13 for genskrivbare diske. Der arbejdes løbende på at skabe en 1 TB Blu-ray-disk.

 

På CES 2009 annoncerede Panasonic DMP-B15, den første bærbare Blu-ray Disc-afspiller, og Sharp præsenterede LC-BD60U- og LC-BD80U-serierne, de første LCD HDTV'er med integreret Blu-ray Disc-afspiller. Sharp meddelte også, at det ville sælge HDTV'er med integrerede Blu-ray Disc-afspillere i USA inden udgangen af 2009. Set-top-boks-afspillere blev ikke solgt i USA af frygt for uautoriseret kopiering. Der fandtes dog personlige computere med Blu-ray-optagere. I oktober 2009 demonstrerede TDK en 320 GB 10-lags Blu-ray-disk med 10 lag. Den 1. januar 2010 annoncerede Sony i samarbejde med Panasonic planer om at øge lagerkapaciteten på sine Blu-ray-diske fra 25 GB til 33,4 GB ved hjælp af en teknologi kaldet i-MLSE (Maximum Likelihood Sequence Estimation). Ifølge Sony vil de højere kapacitetskiver kunne læses på eksisterende Blu-ray-afspillere med en firmwareopgradering. Denne teknologi blev senere anvendt på BDXL-diske.

 

Den 20. juli 2010 annoncerede forskerholdet fra Sony og Japans Tohoku University den fælles udvikling af en blåviolet laser til at skabe Blu-ray-diske med en kapacitet på 1 TB med kun to lag (og muligvis mere end 1 TB med yderligere lag). Til sammenligning blev den første blå laser opfundet i 1996, og de første prototype-diske kom fire år senere.

Den 7. januar 2013 meddelte Sony, at de ville udgive "Mastered in 4K" Blu-ray Disc-titler fra 4K og kodet i 1080p. "Mastered in 4K" Blu-ray Disc-titler kan afspilles på eksisterende Blu-ray Disc-afspillere og har et større farvespektrum ved hjælp af xvYCC.Den 14. januar 2013 udtalte Andy Parsons, formand for Blu-ray Disc Association, at der blev nedsat en arbejdsgruppe tre måneder før en undersøgelse af en udvidelse af Blu-ray Disc-specifikationen, som ville tilføje muligheden for at indeholde 4K Ultra HD-video.

 

Den 5. august 2015 meddelte Blu-ray Disc Association (BDA), at den ville begynde at licensere Ultra HD Blu-ray-formatet fra den 24. august 2015. Ultra HD Blu-ray-formatet leverede indhold med høj dynamisk rækkevidde, f.eks. betydeligt længere intervaller mellem de lyseste og mørkeste elementer, udvidet farveskala, høj billedfrekvens (op til 60 billeder i sekundet) og op til 3840 × 2160 opløsning, objektbaseret lydformat og en valgfri "digital bridge"-funktion. Der skulle nye afspillere til at afspille dette format, som kunne afspille dvd'er, traditionelle Blu-rays og det nye format. De nye Ultra HD Blu-ray-diske kan indeholde op til 66 GB og 100 GB data på dobbelt- og trelagsdiske.

 

Blu-ray-specifikationer for fysiske systemer og filsystemer er offentligt tilgængelige på Blu-ray Disc Association's websted.

Nogle 4K-opløsninger, f.eks. 3840 × 2160, kaldes ofte midlertidigt for 2160p. Dette navn følger af den tidligere navngivningskonvention, der blev anvendt af HDTV- og SDTV-formater, som henviser til et format ved antallet af pixels/linjer langs den lodrette akse (f.eks. "1080p" for 1920 × 1080 progressiv scanning eller "480i" for 480-linjers interlaced SDTV-format) i stedet for det horisontale pixeltal (≈4000 eller "4K" for 3840 × 2160).

 

Udtrykket "2160p" kan anvendes på ethvert format med en højde på 2160 pixels, men det bruges oftest i forbindelse med 4K UHDTV-opløsningen på 3840 × 2160 på grund af dens forbindelse med de velkendte 720p- og 1080p HDTV-formater. Selv om 3840 × 2160 både er en 4K-opløsning og en 2160p-opløsning, kan disse udtryk ikke altid bruges i samme forbindelse, da ikke alle 4K-opløsninger er 2160 pixel høje og ikke alle 2160p-opløsninger er 4000 pixel brede. Nogle virksomheder er dog begyndt at bruge udtrykket "4K" til at beskrive enheder, der understøtter en opløsning på 2160p, selv om den ikke er tæt på 4000 pixels i bredden. Mange "4K"-streakkameraer understøtter f.eks. kun en opløsning på 2880 × 2160 (4∶3); selv om dette er en 2160p-opløsning, er det ikke en 4K-opløsning. Omvendt lancerede Samsung et tv med en opløsning på 5120 × 2160 (64∶27), men markedsførte det som et "4K"-tv på trods af dets 5K-opløsning.

Selv om de oplevede hurtige prisfald fra begyndelsen af 2013 for displayenheder, oplevede markedet for digitale videoprojektorer til hjemmebiografen kun en lille ekspansion, og kun få producenter (kun Sony i 2015) tilbød begrænsede 4K-kompatible opsætninger, hvor indbyggede 4K-projektorer havde femcifrede priser langt ind i 2015, før de endelig brød 10.000 dollars. Kritikere hævder, at ved normal tv-størrelse og betragtningsafstand er de ekstra pixels i 4K overflødige for det normale menneskelige syn. Hjemmebiografprojektorer bruger derimod meget større skærme uden nødvendigvis at øge betragtningsafstanden til at blive større. JVC har brugt en teknik kaldet "e-shift" til at ekstrapolere ekstra pixels fra 1080p-kilder til at vise 4K på skærme ved opskalering eller fra indbyggede 4K-kilder til en meget lavere pris end native 4K-projektorer. Denne teknologi til ikke-indfødte 4K-kameraer gik ind i sin fjerde generation i 2016. JVC brugte den samme teknologi til at levere 8K-flyvningssimulering til Boeing, der nåede grænsen for 20/25 synsstyrke.

Pixel shifting, som beskrevet her, blev lanceret af JVC på forbrugerområdet og senere af Epson på det kommercielle område. Når det er sagt, er det ikke det samme som "ægte" 4K. På det seneste har nogle DLP-projektorer hævdet 4K UHD (hvilket JVC og Epson ikke hævder).

 

Som nævnt ovenfor er DCI 4K 4096 × 2160, mens 4K UHD er 3840 × 2160, hvilket giver en lille forskel i formatforholdet snarere end en væsentlig forskel i opløsningen. Traditionelle skærme, såsom LCD- eller OLED-skærme, har 3840 pixels på tværs af skærmen, hvor hver pixel udgør 1/3840 af skærmens bredde. De overlapper ikke hinanden - hvis de gjorde det, ville de være mindre detaljerede. Diameteren af hver pixel er grundlæggende 1/3840 af skærmens bredde eller 1/2160 af skærmens højde - begge dele giver den samme pixel i størrelse. Denne 3840×2160 svarer til 8,3 megapixel, som er den officielle opløsning for 4K UHD (og dermed Blu-ray UHD-diske).

 

4K UHD-standarden angiver ikke, hvor store pixels der er, så en 4K UHD-projektor (Optoma, BenQ, Dell m.fl.) tæller med, fordi disse projektorer har en 2718 × 1528 pixelstruktur. Disse projektorer behandler de ægte 4K-data og projicerer dem med overlappende pixels, hvilket er det, der er pixelforskydning. Desværre er hver af disse pixels meget større: hver enkelt har 50 % mere areal end ægte 4K. Pixel-shifting-projektionsapparater projicerer en pixel, flytter den op til højre med en halv diameter og projicerer den igen med ændrede data, men den anden pixel overlapper den første.

Med andre ord kan pixelforskydning ikke producere tilstødende lodrette linjer med RGBRGB- eller andre farver, hvor hver linje er én pixel (1/3840 på skærmen) bred. Nærliggende røde og grønne pixels ville ende med at ligne gul med en kant på den ene side af rødt og på den anden side af grønt - bortset fra at den næste række pixels også overlapper og ændrer farven på denne kant. 4K UHD- eller 1080p-pixelforskydning kan ikke afsløre de fine detaljer i en ægte 4K-projektor som Sony-karrene (erhvervs-, uddannelses- og hjemmemarkederne). JVC har også en ægte 4K-projektor, der koster 35.000 USD (fra midten af 2017).

 

Så selv om 4K UHD lyder som om det har en pixelstruktur med 1/4 af 1080p, sker det ikke med pixelforskydning. Kun en ægte 4K-projektor tilbyder dette opløsningsniveau. Det er derfor, at "ægte" 4K-projektorer koster så meget mere end 4K UHD-projektorer med lignende funktioner. De producerer mindre pixels, finere opløsning uden at gå på kompromis med detaljer eller farver fra overlappende pixels. Til sammenligning er den lille forskel i formatforholdet mellem DCI- og 3840 × 2160-pixelskærme uden overlapning ubetydelig sammenlignet med mængden af detaljer.

I november 2014 blev den amerikanske satellitudbyder DirecTV den første udbyder af betalings-tv til at tilbyde adgang til 4K-indhold, men kun til udvalgte video-on-demand-film. I august 2015 lancerede det britiske sportsnetværk BT Sport et 4K-feed med den første udsendte FA Community Shield-fodboldkamp i 2015. Der blev brugt to produktionsenheder, som producerede den traditionelle HD-udsendelse og en separat 4K-udsendelse. Da netværket ikke ønskede at blande 4K-optagelser med opkonverterede HD-optagelser, omfattede denne udsendelse ikke traditionelle studieindslag før kampen eller i halvlegen, men blev derimod vist på stadion af kampkommentatorerne med et 4K-kamera. BT regnede med, at hvis seerne ønskede at se studieanalyser, skulle de skifte til HD-transmissionen og derefter vende tilbage til kampen. Optagelserne blev komprimeret med H.264-enkodere og overført til BT Tower, hvor de blev overført tilbage til BT Sport-studios og dekomprimeret med henblik på distribution via 4K-kompatible BT TV-settopbokse på et kvalificerende BT Infinity-internetabonnement med mindst 25 Mbit/s-forbindelse.

I slutningen af 2015 og januar 2016 meddelte tre canadiske tv-udbydere - herunder Videotron i Quebec, Rogers Cable i Ontario og Bell Fibe TV - at de ville begynde at tilbyde 4K-kompatible set-top-bokse, der kan streame 4K-indhold,

 

Hvad er 4K?

Det er i princippet en type skærmopløsning.

Og hvad er beslutningen?

Når det gælder skærme og monitorer, er opløsningen simpelthen antallet af pixels (også kaldet farvede punkter), som de kan vise. Det betyder direkte, hvor detaljeret et billede er.

Normalt beskrives dette ved antallet af pixels i henholdsvis skærmens bredde og højde. For eksempel er 1080p-opløsning for skærme, der viser 1920 pixels horisontalt og 1080 vertikalt.

 

Enkelt, ikke sandt?

Hvad er så 4K-opløsning?

 

Selv om dette kan virke som et simpelt spørgsmål, er svaret lidt mere kompliceret, end du måske tror. Grundlæggende er der to accepterede 4K-formater: et, der bruges i tv'er, og et, der bruges i biograferne.

Tv-standarden - som er den, du sandsynligvis vil støde på - har en opløsning på 3840 x 2160. Teknisk set kaldes dette faktisk "UHD" eller "ultra high definition". Derfor ser du ofte tv'er, der er mærket som 4K UHD i stedet for bare 4K.

Den anden definition af 4K stammer fra film. 4K-projektorer har ikke en horisontal opløsning på 3.840 som tv'er. I stedet har de en bredde på 4.096 pixels. Dette er specificeret af Digital Cinema Initiatives (DCI), som er en organisation, der er dannet af store filmstudier for at forsøge at standardisere den moderne biografoplevelse.

 

Fordi film kan optages i forskellige billedformatforhold, er der ingen grænse for antallet af lodrette pixels på en 4K-projektor.

Så hvad er 4K-opløsning på tv-apparater helt enkelt?

For at gentage det, er det en skærm, der viser 3840 pixels horisontalt og 2160 vertikalt. Det betyder, at den har fire gange så mange pixels som en 1080p-skærm (som var den gamle HD-standard).

 

Og hvorfor hedder det 4K?

Igen er dette spørgsmål sværere at besvare, end du måske tror. Som vi nævnte, har 4K-biografformatet, der er specificeret af DCI, en bredde på 4.096 pixels, ergo "4K".

Tv'er har på den anden side kun 3.840 pixels på den vandrette akse - hvilket betyder, at de teknisk set ikke er 4K. Men fordi det lyder cool, henviser næsten alle til det som 4K, men de bruger jævnligt det førnævnte "UHD" for at få lidt flere detaljer.

Det kan også være lidt forvirrende, at vi gik fra 720p- og 1080p-opløsninger (som er målinger af antallet af lodrette pixels) til 4K (som er antallet af vandrette pixels). For konsekvensens skyld burde 4K have været kaldt 2160p.

Men hvorfor er den ikke det? Det eneste svar, der giver mening, er, at 4K lyder fantastisk og futuristisk, mens 2160p ikke gør det.

Populära produkter i underkategorierna

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn