• Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 69.000 produkter
  • Levering 69kr

 

blurayfilmer

At købe film på Bluray er en stor fordel for dem, der ønsker at se film i HD, dvs. i høj opløsning, både hvad angår lyd og billede.

Takket være udviklingen af bluray kan vi nu se film af højeste kvalitet i høj opløsning og med forbedret lyd.

Bluray-film

Det har givet os mulighed for at opleve film derhjemme på en helt anden måde end tidligere. I dag er Bluray mere udbredt end DVD, hvilket også har haft en indvirkning på udbuddet. Udvalget af Bluray-film er større end de film, der findes på DVD. Hvis du har interesse og er stolt af at eje dine film, kan du få en solid samling af bluray-film.

Fordele ved bluray

Der er mange fordele ved at købe og se film på bluray i stedet for at streame via internettet. I dette afsnit giver vi dig et kort resumé af fordelene ved bluray, som vi derefter går lidt mere i dybden med.

Valget er bedre

Du ejer filmen og kan se den igen så mange gange, du vil.

Du behøver ikke have internetadgang

Kvaliteten er bedre

 

Bluray er et format, der er udviklet til data med høj kapacitet og video af høj kvalitet. Diskkapaciteten giver mulighed for video i HD op til 1080p. Lydkanalerne er 7.1 og ukomprimerede. Netværksforbindelsen er forbedret, og den har en højere lagring og overførsel af datamængder på op til 5G B.

Så er der også forskellen i selve designet. Du kan f.eks. gøre brug af billede-i-billede-funktionen, og menuintegrationen er forbedret med mere interaktivitet samt en navigation over den afspillende video, som du nemt kan få adgang til.

Ud over kvaliteten har Blu-ray-afspilleren selv nogle fordele, f.eks:

Kapacitet

En bluray har kapacitet til at lagre store mængder information. En standarddisk kan i gennemsnit lagre 250 GB data.

Sikkerhed

Noget, som mange mennesker ikke tænker over, er, at bluray har indbyggede systemer, der hjælper med at beskytte og sikre, at ingen video eller lyd kopieres, og at ingen uautoriserede enheder kan få adgang til afspilleren.

Bluray-film

Som du sikkert har forstået nu, har bluray mange fordele. Både med hensyn til spilleren, men også med hensyn til filmene. Lad os nu gå i gang med fordelene ved bluray-film.

Kvalitet

Det er blevet nævnt tidligere i artiklen, men det er værd at fremhæve det igen. Kvaliteten af bluray-film er meget bedre, end hvis du ser film på dvd eller ser film via streaming. Især når det drejer sig om nye Hollywood-film, som med deres CGI (special effects) er endnu skarpere på bluray.

Udvalget

I takt med at dvd-afspilleren bliver et stadig sjældnere syn i hjemmet, er efterspørgslen efter dvd-film også faldet. Dette har ført til en stigning i markedet for bluray-film, og nogle film udgives nu udelukkende på bluray. Streamingtjenester kan helt sikkert tilbyde et bredt udvalg af indhold, men det er sjældent, at du kan få alt det, du ønsker at se, samlet på ét sted. Med bluray kan du have alle dine film samlet på ét sted. Der er bluray-film, som er nye, men også gamle klassikere som Indiana Jones eller Pippi i en kvalitet, som vi ikke har set før. Bluray-film er tilgængelige over hele verden og på forskellige sprog. Hvis du f.eks. har hørt om en rigtig god koreansk film, er der stor sandsynlighed for, at den ikke ligger på et streamingsite. Men du kan, hvis du gør din research, få den på bluray.

Ingen WIFI påkrævet

Det er ikke et krav at have konstant adgang til en internetforbindelse eller WIFI, når du skal se bluray-film. Det eneste, du skal bruge, er en bluray-afspiller og en enhed, som du kan afspille filmen på. På den måde kan du nyde at se film, når og hvordan du vil, uden at være bundet til en upålidelig internetforbindelse, som ellers kan forstyrre filmoplevelsen. Alle de oplysninger, der er nødvendige for at afspille filmen, findes allerede på Bluray-disken.

Du ejer filmene

Det har mange fordele at eje dine film. Den første er, at du ikke behøver at tegne et abonnement eller betale et månedligt gebyr. Der er også en risiko for at glemme at opsige dit abonnement, hvis det viser sig, at streamingtjenestens tilbud ikke lever op til dine forventninger. Når du opsiger et abonnement på et streamingsite, fjernes adgangen til deres film. Et andet eksempel på, hvornår det er en fordel at eje dine film eller serier, er, hvis du er midt i en sæson af en serie, og den pludselig bliver fjernet fra udbuddet.

Men hvis du køber filmene i stedet, ejer du dem. Det kan virke som en stor udgift at bruge penge på at købe dine film. Et tip er at kigge rundt på de forskellige websteder, der sælger bluray-film online, og sammenligne priserne mellem dem. Sørg for at udnytte, når de har forskellige tilbud og rabatter, så bliver omkostningerne ikke så store, som du troede. Hvis du f.eks. har haft øje på en film, som du har villet se i lang tid, kan du oprette en overvågning af den og få meddelelser, når prisen falder.

Udgivelser

En anden fordel ved bluray-film er, at de kan fås i forskellige specialudgaver. Det kan være alt fra optagelser bag kulisserne, slettet materiale, bloopers og alternative slutninger, som du ikke kan se, hvis du ser din film via en streamingtjeneste.

Mange bluray-film kommer i samlerbokse, både når det gælder film og tv-serier. Hvis du kender nogen, der er en stor fan af instruktøren Alfred Hitchcock, er der f.eks. bokssæt med dem. Eller hvis du kender en, der ikke kan holde op med at tale om tv-serien Friends, findes der bokssæt med alle sæsonerne.

Samlerens værdi

Det tager lidt tid at opbygge din samling af film, men det kan være det hele værd. Hvis du har alle dine bluray-film samlet på ét sted, har du et godt bibliotek at vælge imellem til filmaftener med dine kære. Desuden kan det være en måde at bryde isen på, når du kommer hjem til en person, der har en filmsamling, og det viser sig, at I kan lide de samme typer film.

Blu-ray Disc (BD), ofte kendt som Bluray, er et digitalt optisk disklagringsformat, der er designet til at erstatte DVD-formatet og kan lagre flere timers video i high definition (HDTV 720p og 1080p). Bluray anvendes først og fremmest som medie for videoindhold som spillefilm og til fysisk distribution af videospil til PlayStation 3, PlayStation 4 og Xbox One.

Navnet "Bluray" henviser til den blå laser (som faktisk er en violet laser), der bruges til at læse disken, hvilket gør det muligt at lagre informationerne med en større tæthed, end det er muligt med den røde laser med længere bølgelængde, der bruges til DVD'er.

Plastikskiven er 120 mm (4,7 tommer) i diameter og 1,2 mm (0,047 tommer) tyk, samme størrelse som dvd'er og cd'er. Konventionelle Blu-ray-diske eller Blu-ray-diske fra før BD-XL indeholder 25 GB pr. lag, mens dual-layer-diske (50 GB) er industristandard for videodiske med spillefilmslængde. Der findes diske med tre lag (100 GB) og diske med fire lag (128 GB) til BD-XL-printere.

HD-video kan gemmes på Blu-ray-diske med en opløsning på op til 1920 × 1080 pixel med 24 progressive eller 50/60 interlaced billeder pr. sekund. DVD-videodiske var begrænset til en maksimal opløsning på 480i (NTSC, 720 × 480 pixel) eller 576i (PAL, 720 × 576 pixel). Ud over disse hardwarespecifikationer er Blu-ray forbundet med et sæt multimedieformater.

 

BD-formatet blev udviklet af Blu-ray Disc Association, en gruppe, der repræsenterer producenter af forbrugerelektronik, computerhardware og filmproducenter. Sony annoncerede de første Blu-ray Disc-prototyper i oktober 2000, og den første prototypeafspiller blev lanceret i Japan i april 2003. Derefter fortsatte det med at udvikle sig indtil den officielle globale udgivelse den 20. juni 2006, hvor krigen om optiske HD-diskformater begyndte, hvor Blu-ray Disc konkurrerede med HD DVD-formatet. Toshiba, som er den største støtte til HD DVD, gav efter i februar 2008 og lancerede senere sin egen Blu-ray Disc-afspiller i slutningen af 2009. Ifølge Media Research var salget af HD-software i USA langsommere i de første to år end salget af DVD-software. Blu-ray er udsat for konkurrence fra video on demand (VOD) og det fortsatte salg af dvd'er. I januar 2016 havde 44 % af bredbåndshusstandene i USA en Blu-ray-afspiller. Til afspilning af 4K-indhold har BDA introduceret en variant af Blu-ray kaldet Ultra HD Blu-ray.

 

Ifølge Media Research var salget af high-definition-software i USA langsommere i de første to år end salget af DVD-software. [10] Der blev solgt 16,3 millioner DVD-softwareenheder i de første to år (1997-98) sammenlignet med 8,3 millioner HD-softwareenheder (2006-07). En af grundene til denne forskel var det mindre marked (26,5 millioner HDTV'er i 2007 sammenlignet med 100 millioner SDTV'er i 1998). Tidlig HD DVD-tilhænger Microsoft udviklede ikke et Blu-ray Disc-drev til Xbox 360. 360'erens efterfølger Xbox One har et Blu-ray-drev, og det samme gælder PS4, og begge understøtter 3D Blu-ray efter de seneste firmwareopdateringer.

 

Kort efter at "formatkrigen" var slut, begyndte salget af Blu-ray Discs at stige. En undersøgelse foretaget af NPD Group viste, at 60 % af husstandene i USA havde kendskab til Blu-ray Discs. Salgstal fra Nielsen VideoScan viste, at op til 14 % af det samlede salg af disks for nogle titler, f.eks. 20th Century Fox Hitman, kom fra Blu-ray, selv om det gennemsnitlige Blu-ray-salg i første halvår kun var på ca. 5 %. I december 2008 solgte Blu-ray Disc-versionen af Warner Bros.'s The Dark Knight 600.000 eksemplarer på den første dag af udgivelsen i USA, Canada og Storbritannien. En uge efter udgivelsen havde The Dark Knight BD solgt over 1,7 millioner eksemplarer på verdensplan, hvilket gjorde den til den første Blu-ray Disc-film, der solgte over en million eksemplarer i den første uge efter udgivelsen.

 

Bluray har en højere opløsning, hvilket betyder bedre billedkvalitet end DVD. Du skal bruge en bluray-afspiller til at afspille filmen og helst et HDTV for at få glæde af den bedre billedkvalitet. Men i dag kan de fleste tv'er håndtere Full HD (1080p) eller 4K, som er en endnu højere opløsning.

Ifølge Singulus Technologies AG blev Blu-ray-formatet vedtaget hurtigere end DVD-formatet i en tilsvarende periode i dets udvikling. Denne konklusion var baseret på det faktum, at Singulus Technologies modtog ordrer på 21 Blu-ray replikeringsmaskiner med to lag i første kvartal af 2008, mens der i samme periode i 1997 blev fremstillet 17 DVD-replikeringsmaskiner af denne type. Ifølge GfK Retail and Technology oversteg salget af Blu-ray-optagere i den første uge af november 2008 salget af DVD-optagere i Japan. Ifølge Digital Entertainment Group var antallet af Blu-ray Disc-afspilningsenheder (både set-top-bokse og spilkonsoller), der blev solgt i USA, nået op på 28,5 millioner ved udgangen af 2010.

 

Blu-ray er udsat for konkurrence fra video on demand og fra nye teknologier, der giver adgang til film i alle formater og på alle enheder, som f.eks. Digital Entertainment Content Ecosystem eller Disneys Keychest. Nogle kommentatorer foreslog, at udlejning af Blu-ray vil spille en vigtig rolle for at holde teknologien overkommelig og samtidig gøre det muligt at komme videre.

Du er velkommen til at kontakte os på info@filmhyllan.nu med forslag til film, du savner

Populära produkter i underkategorierna

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn