• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 94.000 produkter
  • Levering 49kr

 

Actionfilm

Der er ingen tvivl om, at actionfilm bedst nydes ved hjælp af god teknologi. En af de bedste måder at se en actionfilm på er at se den på bluray. På den måde får du både en fantastisk film og en god opløsning, der giver dig mulighed for at se detaljer, som du ellers måske går glip af.

Actionfilm

Udtrykket actionfilm kommer fra det engelske ord for action, action. På en måde opsummerer ordet handling hele genren. Generelt har actionfilm et højt tempo, og hovedpersonen eller hovedpersonerne står ofte over for vanskelige udfordringer. Actionfilmen som en genre er kendt for at indeholde en del vold, både nærkamp og større slag. Samtidig indeholder denne type film også helten, det gode og det dårlige. I moderne actionfilm er biljagter, ekstremsport og andre hurtige køretøjer også almindelige elementer.

Det er ikke underligt, at blandt de hundrede mest succesrige film nogensinde er mange af dem actionfilm. Actionfilm passer til de fleste mennesker, og der er actionfilm til både voksne, børn og unge. Dette giver alle mulighed for at finde film i den genre, der passer dem. En actionfilm er virkelig en ekstraordinær oplevelse, uanset hvilken film i den genre du vælger. Hvis du også investerer lidt ekstra i at gøre filmoplevelsen til en oplevelse ud over det sædvanlige, har du knækket koden til en rigtig god filmaften.

Hvad er en actionfilm?

Actionfilmen som genre handler normalt om en eller flere hovedpersoner, der ender i konflikt med noget eller nogen. Ofte er film i denne genre baseret på den klassiske tilgang med helten, hovedpersonen, der har en mission og det onde, antagonisten, der skal stoppe denne mission. På samme måde er det også muligt at beskrive de nært beslægtede genrer eventyr og fantasi. Samtidig inkluderer de fleste filmgenrer en eller anden form for hovedperson og antagonist. Hvad der adskiller actionfilmen fra andre genrer er, at stien, som hovedpersonen skal gå, ofte er foret med en række udfordringer, eventyr og ofte en eller flere voldelige kampe.

I folklore kaldes genrer ofte bare handling, selvom udtrykket actionfilm også er almindeligt.

De vigtigste træk ved actionfilmen gennem historien

En actionfilm kan handle om alt fra store slag og udfordringer til mindre nærkampe og personlige kampe. Det vil sige, filmene kan handle om alt fra at redde verden fra dens undergang til den enkelte families interne konflikter. Moderne actionfilm indeholder ofte en række specialeffekter, stunts og andre ting, der hjælper med at øge intensiteten af ​​handlingen.

Actionfilm som genre har været i filmhistorien siden starten. Selv blandt gamle stumfilm er det muligt at finde handlingselementer. Selvom genren måske ikke har haft sin store indflydelse, før lydfilmen blev en del af branchen. Et eksempel på en tidlig actionfilm er The Last Minute af Alfred Hitchcock. Den film havde premiere i 1959.

I slutningen af ​​60'erne kom en anden vigtig film for genren, nemlig den første film om James Bond. Nedenfor finder du en liste over nogle af de vigtigste film i genren.

James Bond

Denne filmserie har utvivlsomt efterladt et stort indtryk på actionfilmen som en genre. Ikke kun har disse film bidraget til et stadigt stigende publikum, der har åbnet øjnene for genren, de er også blevet vigtige benchmarks for genrenes udvikling gennem historien.

Det gode, det dårlige, det grimme

Denne film har virkelig givet spaghetti-vest et ansigt. Det er også et godt eksempel på, hvordan actionfilm ofte kombinerer forskellige typer genrer i den samme film. I dette tilfælde er det en actionfilm, der finder sted i det vilde vests æra, hvilket gør den til en kombination af en vestlig film og en actionfilm. Andre eksempler på genrer, der ofte går sammen med action, er actionthrillere eller actionfilm med komiske elementer, actionkomedier.

Terminatoren

Denne actionfilm er også en rigtig klassiker i genren. Selvom det ligesom mange andre actionfilm også er baseret på mere end en filmgenre. Dette er en enestående science fiction actionfilm. Filmen har mange af de elementer, der er klassiske i genren, mens den også indeholder elementer, der er typiske for science fiction-film.

Actionfilm er bedst på bluray

Uanset hvilken slags actionfilm du foretrækker, er der en ting, der forener dem alle. Alle actionfilm forbedres af den teknologi, du vælger at se filmen i. Der er intet kedeligere end at se actionfilm af dårlig kvalitet på en lille skærm. Hvis du vil tage din filmaften til et helt nyt niveau, skal du sørge for, at du kan afspille dine yndlingsfilm på en god skærm og i et godt format. Et eksempel på et format, der virkelig er tilpasset til actionfilm, er bluray.

Kort om sløret

Bluray er et format til lagring af film eller andre medier af forskellige slags. I denne sammenhæng handler det om sløret arbejde som enhver anden rekord med film på.

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

här hittar du våra animefilmer

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn