• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Actionfilm

Der er ingen tvivl om, at actionfilm er bedst at nyde ved hjælp af god teknologi. En af de bedste måder at nyde en actionfilm på er ved at se den på bluray. På den måde får du både en fantastisk film og en fantastisk opløsning, så du kan se detaljer, som du ellers ville overse.

Actionfilm

Udtrykket actionfilm kommer fra det engelske ord for action. På en måde opsummerer ordet action hele genren. Generelt er actionfilm hurtige, og hovedpersonen eller hovedpersonerne står ofte over for vanskelige udfordringer. Actionfilmen som genre er kendt for at indeholde en del vold, både nærbilleder og store slag. Samtidig indeholder denne type film også helten, de gode og de onde. I moderne actionfilm er biljagter, ekstremsport og andre hurtige køretøjer også almindelige elementer.

Det er ikke underligt, at mange af de hundrede mest succesfulde film nogensinde er actionfilm. Actionfilm er velegnede til de fleste mennesker, og der findes actionfilm for voksne, børn og unge. Det betyder, at alle kan finde film i den genre, der passer til dem. En actionfilm er virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige, uanset hvilken genre du vælger. Hvis du også gør en ekstra indsats for at gøre biografoplevelsen til noget helt særligt, så har du knækket koden til en god aften i biografen.

Hvad er en actionfilm?

Actionfilmgenren handler som regel om en eller flere hovedpersoner, der kommer i konflikt med noget eller nogen. Normalt er film i denne genre baseret på den klassiske opsætning med helten, hovedpersonen, som har en mission, og skurken, antagonisten, som skal stoppe denne mission. De nært beslægtede genrer eventyr og fantasy kan også beskrives på samme måde. Samtidig er der i de fleste filmgenrer en form for hovedperson og antagonist i en eller anden form. Det, der adskiller actionfilmen fra andre genrer, er, at den vej, som hovedpersonen skal gå, ofte er kantet med en række udfordringer, eventyr og helst en eller flere voldsomme kampe.

I daglig tale kaldes genrerne ofte blot for actionfilm, selv om udtrykket actionfilm også er almindeligt anvendt.

De vigtigste træk ved actionfilm gennem historien

En actionfilm kan handle om alt fra store kampe og udfordringer til mindre personlige kampe på nært hold. Med andre ord kan film handle om alt fra at redde verden fra undergang til de interne konflikter i en enkelt familie. Moderne actionfilm indeholder ofte en række special effects, stunts og andre elementer, der øger intensiteten i handlingen.

Actionfilmen som genre har været en del af filmhistorien siden dens begyndelse. Selv i gamle stumfilm kan man finde elementer af action. Selv om genren måske ikke fik sit store gennemslag, før lydfilmen blev en del af industrien, er et eksempel på en tidlig actionfilm The Last Minute af Alfred Hitchcock et eksempel på en tidlig actionfilm. Denne film havde premiere allerede i 1959.

I slutningen af 1960'erne var en anden vigtig film for genren den første James Bond-film. Nedenfor finder du en liste over nogle af de vigtigste film i genren.

James Bond

Denne serie af film har uden tvivl sat et stort præg på actionfilmgenren. Disse film har ikke blot været med til at gøre et voksende publikum opmærksom på genren, men de er også blevet vigtige referencepunkter for genrens udvikling gennem historien.

Det gode, det dårlige og det grimme

Denne film har virkelig givet spaghettiwestern et nyt ansigt. Den er også et godt eksempel på, hvordan actionfilm ofte kombinerer forskellige genrer i samme film. I dette tilfælde er det en actionfilm, der foregår i det vilde vesten, hvilket gør den til en kombination af en western og en actionfilm. Andre eksempler på genrer, der ofte går sammen med action, er actionthriller eller actionfilm med komiske elementer, actionkomedier.

Terminator

Denne actionfilm er også en ægte klassiker i genren. Selv om den, som mange andre actionfilm, også er baseret på mere end én filmgenre. Dette er en science fiction-actionfilm uden fortilfælde. Filmen har mange af de elementer, der er klassiske i genren, samtidig med at den også indeholder elementer, der er typiske for science fiction-film.

Actionfilm er bedst på bluray

Uanset hvilken form for actionfilm du foretrækker, er der én ting, der forbinder dem alle. Alle actionfilm forbedres af den teknologi, som du vælger at se dem med. Der er intet mere kedeligt end at se actionfilm af dårlig kvalitet på en lille skærm. Hvis du vil tage din filmaften til et helt nyt niveau, skal du sørge for, at du kan afspille dine yndlingsfilm på en god skærm og i et godt format. Bluray er et eksempel på et format, der egner sig rigtig godt til actionfilm.

Om bluray

Bluray er et format til lagring af film eller andre medier af forskellig art. I denne sammenhæng fungerer bluray som enhver anden disk med film på. Den største forskel mellem bluray og f.eks. dvd er dog, at den kan indeholde meget mere materiale, og at filmens kvalitet er meget bedre.

Teknologien bag bluray bruger en blå laser i stedet for den klassiske røde laser, der bruges til de fleste andre diske, der lagrer medier. Det betyder, at der kan være mere materiale på en bluray-disk end f.eks. på en dvd. På den måde kan der være plads til mere end én film på en bluray-disk eller ekstra ekstramateriale.

Hvis du vælger en actionfilm i bluray-format, får du både mere film og ekstraudstyr for pengene. I nogle tilfælde udgives der endda bluray-diske med flere actionfilm på dem. Du kan f.eks. få flere James Bond-film på den samme disk. Hvis du vælger at investere i en bluray-udgave, kan du også få film af bedre kvalitet. Det skyldes dels, at der er mere materiale på disken, dels at filmen ikke behøver at blive komprimeret på samme måde. Desuden er bluray et så moderne format, at kvaliteten i sig selv generelt er bedre end andre ældre formater.

Hvis du vil have mest muligt ud af de bedste actionfilm, bør du vælge at købe og se filmen på bluray.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn