• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

dokumentärfilm på blu-ray

Hvad der kendetegner en dokumentar er, at den er baseret på det virkelige liv eller verden. Så det er ikke en fiktion eller noget, der finder sted efter et manuskript. Så længe disse regler følges, har du stort set frie tøjler, når det kommer til en dokumentar.

Disse film kan også handle om forskellige emner, såsom dyreliv, en bestemt kultur, berømtheder eller historiske begivenheder. Her på Filmhyllan er der en bred vifte af dokumentarfilm til dig, der leder efter noget interessant, hvad enten det er for sjov eller fordi du gerne vil lære mere om noget.

 

Dokumentarer - en af ​​de ældste genrer

Dokumentargenren kan spores tilbage til, da den første film blev produceret, hvilket siges at være lige før år 1900. Nogle af de første film viste typiske hverdagssituationer og handlede normalt om dokumentariske karakterer. Imidlertid blev en af ​​de allerførste dokumentarfilm oprettet i 1922. Det var Robert J. Flahertys film Nanook of the North, som handler om, hvordan arktiske jægere og hvordan de levede. Siden da er der imidlertid oprettet en række andre reality-baserede film, som handler om lidt af alt. I dag kan du nemt finde et stort udvalg af film fra denne genre. Det er kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvilke dokumentarer du kan fordybe dig i.

 

Find dine favoritter her

Her på Filmhyllan finder du en bred vifte af dokumentarfilm. Så du kan finde nøjagtigt den film, der fanger din opmærksomhed. Du kan finde både svenske og udenlandske dokumentarfilm. Derudover er der både helt nye film til en billigere penge og bruges også til en endnu billigere film. Tilbuddet suppleres også fra tid til anden i forbindelse med, hvornår vi modtager flere film. På grund af dette anbefales det, at du nogle gange kigger, så du ikke går glip af dine favoritter, når de vises i tilbuddet.

 

Dokumentarer om sløret

Der er mange gode dokumentarer om sløret, der åbner øjnene for helt nye aspekter af virkeligheden. En god dokumentarfilm viser simpelthen en ny del af verden, du ikke tidligere har tænkt på.

Dokumentarfunktioner

Folk har altid haft et ønske om at fortælle og dele forskellige historier. I takt med den tekniske udvikling er historien om fortælling også ændret. Dokumentarfortællingen strækker sig langt tilbage fra hulemalerier til dagens dokumentarfilm om sløret. En god dokumentarfilm skal henlede seernes opmærksomhed på noget nyt og fortælle det gerne fra et klart syn. Med en dokumentar vil du i modsætning til spillefilmen fokusere på virkeligheden. De vigtigste funktioner er:

At give et så neutralt billede som muligt af det emne, det fokuserer på.

At rejse et emne på en måde, der gør det muligt for seeren at tage stilling.

At give liv til en historie, der gør skildringen levende for seeren, uden at den af ​​den grund opfattes som fiktiv som en spillefilm.

 

Fordelene ved dokumentarfilm

Der er ofte en vis forventning til dokumentarfilm, hvilket får dem til at se ens ud. Men der er selvfølgelig store forskelle, som i al filmfremstilling. Forventningerne vedrører ofte etik, produktion og hvad den repræsenterer. Det antages, at det repræsenterer virkeligheden. Derfor er det et stort ansvar, som dokumentarfilmstilleren har til rådighed. Fordelen ved dokumentarfilm er, at de er gode til at skildre ting, der ellers kan ende i skyggen. Gennem en spillefilm kan visse ting forskønnes for at skabe en så underholdende film som muligt. En dokumentar underholder normalt ikke og behøver ikke at underholde på samme måde. Det kan være svært at trække en nøjagtig linje mellem en dokumentarfilm og en almindelig spillefilm. Dokumentarfilm har til en vis grad mange ligheder med rapporten, men behøver ikke at have et ligetil journalistisk udgangspunkt på samme måde. Ud over dokumentarfilm er der også noget, der hedder dramadokumentar. Dette kan gælde for emner, hvor du simpelthen mangler visuelt materiale. Det kan være en skildring af gamle konger, og skuespillere bruges derefter til at lave en visuel fortolkning af historien. Så er dette normalt baseret på skrifter og andre fakta, du skal læne dig til.

Myntet allerede i 1926

Selve ordet dokumentar blev oprettet så tidligt som i 1926 af dokumentarskaberen John Grierson. Han gennemgik derefter selv en film, som han anså for at have "dokumentarisk værdi", som kan oversættes til cirka dokumentarisk værdi. Dette udtryk begyndte derefter at blive brugt bredere og beskrev flere og flere film, der forsøgte at dokumentere virkeligheden mere eller mindre som den er. Orddokumentet kommer fra fransk og står for "skriftlig dokumentation", som kan give filmene en vis status som værende bærer af sandhed. Her er nogle gode dokumentarfilm, der er et must på bluray-hylden derhjemme.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn