• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Science Fiction

Kan du lide fremmede fiktive verdener derude i universet og det eventyr, der fører til dem? Så er dette filmene for dig.

Science Fiction er en genre, hvor du fokuserer på et plot eller miljø i historien, hvor du har et grundlag inden for videnskab, men bruger spekulativt indhold, der ikke må være i konflikt med videnskabelig, historisk eller anden viden.

Science Fiction-film på bluray

Inden for denne genre foregår handlingen normalt i et rummiljø med teknologisk avanceret udstyr og nye spekulative verdener. Inden for Sci-Fi-genren finder man alt fra tunge historier, der går dybt ind i menneskelig eksistens til rent tekniske teorier til næsten eventyrlignende historier, der grænser op til fantasygenren. Det er ikke ualmindeligt, at film i denne kategori deler genre med action, fantasi, drama eller thriller.

Inden for science fiction-genren på bluray finder du film som disse:

Star Wars-filmene

Battlestar Galactica-serien

Tilbage til fremtiden, trilogien samlet på bluray-box

Doctor Who

2001 A space Odyssey

Pacific Rim

Frynser

Jeg, robot

Tron Legacy

De fremmede film

Twilight Zone, serie

Armageddon

Dead Space

Plads mellem os

Terminator

Universal soldat

Abernes planet

Jeg er legende

Annonce Astra

Den endeløse

Matrixen

 

Denne genre er en meget elastisk genre, men som altid er baseret på videnskab. Allerede i 1917 var der en tidlig stilformende film, Metropolis, hvor man kunne se en fremtid med skyhøje bygninger og køretøjer, der rejste gennem byens luftrum. Da Stanley Kubricks 1968: Et rum Odessey så dagens lys, blev grundlaget for nutidens Science Fiction ændret og blev lagt. Mange mener, at filmen ændrede genren og styrket den betydeligt. Fra at være en del af b-filmene blev Science Fiction-film meget efterspurgte. I Science Fiction som en genre søger man altid at skabe en "følelse af vidunder" (på svensk uventet, storslået, banebrydende, fantastisk, intelligent og genial), og dette koncept er det udtryk, der bruges ved tildeling af priser til forfattere og instruktører i genren.

Der er tilbagevendende temaer i Science Fiction-filmene. Dette er dystopiske scenarier, truende teknokrati, angreb fra det ydre rum, skræmmende og stimulerende fantasier, tidsrejser eller tid som et perspektiv. De dystopiske scenarier inkluderer en verden, hvor mennesket næsten er uddød, og de mennesker, der forbliver, styres af kunstig intelligens eller andre mennesker, der har deres egen gevinst ved at kontrollere menneskeheden. Når det kommer til truende teknokrati, er dette et naturligt element i Science Fiction, fordi dette handler om maskiner som en trussel mod mennesker. Truende teknokrati er et tilbagevendende element i Science Fiction, og nogle typiske eksempler på dette er for eksempel The Terminator film eller The Matrix. Inden for emnet angreb fra det ydre rum er der mange specifikke film, der netop behandler dette emne. Her står ikke kun fremmede skabninger fra andre planeter i universet over for truslen, men også kæmpe asteroider, der truer med at slukke alt liv på jorden.

Science Fiction har længe undersøgt menneskelig frygt og fantasier om det ukendte i universet eller omverdenen. Du kan tydeligt se det i Frankensteins monster eller filmen Transcendence, hvor sidstnævnte handler om, hvad du er bange for, kan ske, hvis kunstig intelligens finder en måde at overtage.

Tidsrejser og forskellige tidsperspektiver er næsten indlysende i science fiction-genren, hvor en eller anden form for tidsrejser altid præsenteres på en eller anden måde; enten gennem en historisk tidsakse inden for filmens grundlæggende historie eller en faktisk tidsrejse, som historien har som en rød tråd i filmen. Du kan se klare eksempler på dette i filmene The Time Machine, The Apes Planet, The Arm of the 12 Monkeys eller Back to the future.

I Science Fiction er det store og fantastiske rumeventyr noget, mange mennesker tænker på som typisk Sci-Fi. Dette handler om kampe mellem galakser, at opdage nye planeter og fremmede livsformer eller søgen efter andre intelligente væsener i universet. Indlysende eksempler på rumeventyr kan findes i George Lucas 'Star Wars-film eller Starship Troopers og The Fifth Element.

Hvis du vil blive betaget af en fremmed verden baseret på videnskab på samme tid som du lider af en "følelse af undring", er Science Fiction på bluray noget for dig.

Deltag i helten og / eller heltene på eventyr rundt om jorden eller i rummet for at hejse over verden, der kun er skabt for dine øjne gennem filmens teknologi, fantasi og videnskab som baggrund. Se Luke Skywalker kæmpe mod Darth Vader, kunstig intelligens forsøge at overtage Jorden og udrydde mennesker, forfærdelige monstre udrydder besætningen på et skib, rejse gennem tid og rum eller se astronauter flyde frit i rummet, mens de prøver at gennemføre en mission. Filmene er mange og finder sted utallige steder såvel som epoker. Det er bare det, du vil se, der sætter grænserne.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn