• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Western

Den western genre er bred, og alle kan finde mindst en film, de kan lide i den. Det er en vigtig genre, der har haft stor betydning i filmhistorien, og nogle af tidenes førende instruktører skabte sig et navn i vestlige. Her finder du vestlige film fra hele filmhistorien i fremragende kvalitet på bluray.

Western film om bluray

Introduktion

For dem af jer, der kræver det bedste med hensyn til lyd og billedkvalitet, er der intet bedre format end bluray. Hvis du kan lide vestlige film, er chancerne store, at kun det bedste er godt nok. Bluray-diske rummer mellem 25-50 GB data, hvilket giver uovertruffen kvalitet. Med de rette forhold derhjemme kan du have næsten den samme oplevelse, som du ville have haft, hvis du havde set filmene i en biograf.

Få filmgenrer indeholder så mange film, der har været vigtige for filmhistorien, som vestlige. Faktisk var den vestlige genre i flere årtier den genre, der bragte flest penge på biografer. Der er mange gode instruktører og masser af film, der er obligatoriske. Instruktører inkluderer Sam Peckinpah, John Ford, Sergio Leone, Anthony Mann, Budd Boetticher og Howard Hawks. Blandt de største filmklassikere er titler som El Dorado, Silverado, The Intertwined, The Good, the Evil the Ugly og mange andre. Film, der stadig påvirker filmproduktionen i dag. Instruktørerne, der er imponeret over vestlige i alt fra, hvordan man sammensætter en historie til, hvordan den skal filmes, er så mange, som du vil.

Hvis du køber bluray-udgaver af klassiske vestlige film, får du også ofte meget ekstra materiale at botanisere i for at få et indblik i, hvordan det gik, da filmene blev indspillet.

Bluray sælges i dag til anstændige priser, og du kan opbygge et ordentligt bibliotek med film uden at hullet i din tegnebog bliver for dybt.

Vestlige film klarer sig meget godt på sløret på grund af formatets høje lyd- og billedkvalitet.

De fleste uskarpe udgaver giver dig adgang til ekstramateriale som dokumentarfilm, kommentarspor og meget mere.

Bluray giver dig bedre billedkvalitet, end du finder med nogen streamingtjeneste.

Smukke vestlige på sløret

Hvis der er en genre, der er særligt velegnet til uskarphed, er det vestlige film. Store ørkenpanoramaer, intense pistolkampe og intime samtaler omkring lejrbål gør det meget godt i bluray-formatets høje billedopløsning og gode lyd. På mange bluray-diske får du også en masse bonusmateriale.

At se vestlige film på bluray, uanset om de er relativt nye eller filmet under Hollywoods gyldne tidsalder, er at gå lige ind i filmhistorien. Det er i den vestlige genre, at du finder nogle af de vigtigste film nogensinde. Western er vigtige hjørnesten i handlingen, Hong Kong-action, samurai-film og meget, meget mere.

John Ford - den første moderne vestlige instruktør?

Blandt de tidlige vestlige instruktører fortjener John Ford særlig omtale som en person, der lavede film, der viste sig at være vigtige for filmhistorien. Diligensen (1939) var den film, der næsten uafhængigt definerede den vestlige genre og også gjorde John Wayne til en stjerne. I dag ser mange det som en slags filmskole, ikke mindst Orson Welles, der tog mange lektioner fra filmen til sit mesterværk Citizen Kane (1941). The Man Who Shot Liberty Valance (1962) er en anden film i Fords filmografi, der har været meget indflydelsesrig. Det blev ikke meget værdsat, da det blev frigivet, men er blevet revurderet, efterhånden som det bliver ældre.

Peckinpah videreudviklede genren

Sam Peckinpah er en anden fremtrædende vestlig instruktør. Kronologisk tilhører han generationen efter Ford. Peckinpahs filmografi er fuld af ædelstene, men hvis du ikke har set nogen af ​​hans film, er det sandsynligvis The Wild Gang (1969), du skal se. Filmen var en enorm biografsucces, da den gik. Dette handler ikke om klimaks i vest, men snarere om de døende dage i den klassiske vestlige æra i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. En bande af banditter bliver tvunget til en sidste mission for at stjæle en våbenforsendelse fra Mexico, mens de jages af en tidligere kollega.

Leone gjorde western til beskidt kunst

Det er ikke muligt at tale om vestlige film uden at nævne den italienske instruktør Sergio Leone. Leone blev inspireret af den mesterlige Akira Kurosawa (som igen var blevet inspireret af John Ford) og hans samurai-film og moderniserede den vestlige genre næsten helt alene. Ikke mindst filmtrilogien, der blev optaget med Clint Eastwood i hovedrollen, og som gav ham sit store internationale gennembrud: For en håndfuld dollars (1964), For et par dollars mere (1965) og Det gode, det dårlige og det grimme (1966).

Leones film føles stadig meget dynamiske og moderne. Ikke så lidt, fordi direktører som Tarantino lånte sunde fra italieneren. For en seer i dag kan det komme som en overraskelse, at Leones film generelt blev savet, da den gik. De film, der oftest blev skudt i Spanien med for det meste europæiske skuespillere, som senere blev døbt til engelsk, blev betragtet som beskidte.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn