• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

disney movies

Disney har mange film, der er elsket af både store og små, og blandt dem er der garanteret en favoritfilm for både dig og din familie.

Disney blev grundlagt så tidligt som i 1923 af to brødre Walt og Ron Disney. Fra starten hed virksomheden Walt Disney Productions. Disneys historier har glædet børn og voksne mange gange gennem årene, og Disney fortsætter med at frigive både film og serier.

 

Mange af os er vokset op med Disney-film, og mange af os holder disse film tæt på vores hjerte.

Disney har udgivet klassikere som Micke og Molle, Bambi, 101 dalmatinere og Snehvide og de syv dværge. Filmen om Snehvide var den første tegneseriefilm, som Disney udgav, og som kunne ses på biografer i USA i 1938. Denne film var en stor succes, og Walt Disney fortsatte med sin drøm om at skabe tegnefilm.

Efter succesen med Snehvide og de syv dværge fulgte Disney op med klassikere som Pinocchio, der blev frigivet i 1940, Dumbo, Bambi, Askepot og Alice i Eventyrland. De fleste af os har sandsynligvis set disse film og er stadig elsket af mange i dag.

Filmtips til hele familien

Snehvide og de syv dværge

Bambi

Find Nemo

Askungen

Mulan

Bjørnebrødre

Løvernes Konge

På vrangen

Den lille Havfrue

 

Der er ingen tvivl om, at Walt og Ron Disney har givet børn og voksne over hele verden. Disney-filmene, vi har modtaget gennem årene, er fantastiske, og der er flere film at vælge imellem. Brødrene fik deres karriere startet med karakteren Mickey Mouse, som Walt faktisk giver stemmen til. Allerede da Disney lancerede sin første tegneseriefilm Snehvide i 1923, havde Disney været et mesterværk i filmverdenen. Snehvide og de syv dværge var faktisk den første spillefilmsproduktion, der blev lavet i farve og var banebrydende på dette tidspunkt. Snövits historie handler om en smuk pige ved navn Snövit. Snövits mor døde, da hun var lille, og Snövits far giftede sig derefter igen med en ond dronning. Dronningen, der er Snövits stedmor, sender Snehvide væk en dag, hvor dronningen ikke længere kan være den smukkeste i landet. Snehvide lover derefter, at hun aldrig vil vende tilbage til dronningen og slottet igen og går ud i skoven alene, hvor farer lurer, men hun reddes derefter af de syv små dværge. Men dronningen vil se Snehvide forsvinde, så hun ser efter hende. Utrolig spændende historie og en rigtig klassiker.

Walt lancerede også spillefilm i et stykke tid, hvor han kombinerede ægte og autentiske skuespillere med tegnefilm. En af de mest berømte er Mary Poppins.

Disney-film er noget, alle skal opleve. Hvis vi for eksempel tager den klassiske Askepot, der kom allerede i 1950. Denne film er baseret på en forældreløs pige, der bor sammen med sin onde stedmor og hendes to onde stedsøstre, og filmen begynder ganske melodramatisk, men har en lykkelig afslutning med, at Askepot faktisk får prinsen i filmen og leve lykkeligt, som mange af Disney-filmene gør. Mange af os har sandsynligvis set løvekongen og fældet tårer, men som i sidste ende formåede at få os positive og glade igen, når Simba faktisk vender hjem og overtager kongeriget. Dette er en rød tråd i mange af Disneys historier, at starte historien tragisk, men ender med at der sker noget positivt, en god afslutning simpelthen. Som både voksne og børn sætter pris på.

Disney har også en række nyere produktioner, som mange sætter pris på. Frostfilmene er for eksempel blevet meget populære i mange husstande. Denne film starter også lidt tragisk med hovedpersonen Elsa, der har magiske kræfter, når alt, hvad hun rører ved, bliver til is, men når Elsa en dag tilfældigvis gør ondt til sin søster Anna, løber hun væk for at leve et liv alene uden at skade nogen igen, men har en lykkelig slutning. Som synes at være et vindende koncept, når det kommer til Disney-film.

Selv den nyere film Inside Out, hvor vi følger en ung pige, og hvad der foregår i hendes hoved, får os til at tænke på vores følelser, og at det nogle gange kan være lidt hårdt, men som sagt har alt en god og positiv afslutning.

At finde Nemo er også et eventyr, som vi ikke har set før. I denne historie møder vi Nemo og hans far, der er to klovnfisk i det store åbne hav. En dag forsvinder Nemo, og hans far gør alt for at finde ham igen. Et storslået eventyr, hvor vi møder alle slags fisk og dyr. Doris er en karakter, som mange genkender, da hun er en fisk, der har en meget kort hukommelse og tilbyder mange griner under historien.

Siden da har vi også den klassiske Mulan, som i 2020 blev en live actionfilm. Legenden om Mulan finder sted i Kina. Her får vi følge en pige, der gør alt for at forhindre sin far i at deltage i krigen. Mulan tager sagen i egne hænder, klæder sig ud som en mand og slutter sig til den forfærdelige krig. Undervejs bringer hun sine beskyttere Mushhu med den lille røde drage, hendes smukke sorte hest og den heldige cricket.

Den klassiske Den Lille Havfrue bliver også en live actionfilm. Den lille havfrue finder sted under vandet, her får vi følge den lille havfrue Ariel, som er datter af havkongen Triton.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn