• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

DVD film

DVD var oprindeligt det format med den højeste billed- og lydkvalitet til generelt hjemmeforbrug. Selv i dag bruges produktet til at få en mere sikker adgang til film, lyd- og billedkvaliteten fungerer stadig med nutidens standard, og det bruger mindre energi end streaming gør.

DVD afspiller

 

DVD'ens historie

Begyndelsen af ​​filmhistorien dateres 1895 med filmografen, en maskine, der kunne projicere billeder hurtigt nok til at skabe en illusion af bevægelse. Både evnen til at skabe film og kapaciteten til at projicere den har siden været i hænderne på store virksomheder og ikke på enkeltpersoner, hvilket det stort set stadig gør i dag.

Med introduktionen af ​​tv-apparatet i 1950'erne trådte film ind i folks hjem. Filmen var faktisk en meget populær attraktion, som tv-selskaberne var villige til at betale dyre rettigheder til at vise. Cirka to årtier senere blev videobåndet (senere fuldstændig domineret af VHS-kassetten) udviklet, en teknologi der gjorde det muligt at optage materialet fra tv'et.

Det vigtigste at forstå motiverne bag DVD'en er, at filmfirmaerne aldrig var rigtig glade for videobåndet. Selvom teknologien betød, at de kunne frigive deres film igen efter at have været i biografen, betød det også, at folk kunne (ulovligt) distribuere eller endda lækker deres materiale. Det endelige svar var en ny måde at købe og afspille film og tv-shows på. Resultatet var DVD-afspilleren, og den blev udgivet i 1996.

DVD-afspiller funktioner

For at få folk til at skifte til det nye format tilbød de det bedste, som teknologien på det tidspunkt havde at tilbyde (til hjemmeforbrug), en kvalitet, der selv i dag ikke er for dateret. Det faktum, at disken var forbundet til et solidt materiale (i stedet for et, der kunne afspilles) betød også, at filmdistributørerne kunne tilføje en menu, der gjorde det muligt for forbrugeren at navigere rundt i DVD-filmene. Før du så filmen, kunne du vælge mellem flere forskellige sprog og undertekster. I filmen kunne du springe mellem forskellige scener og endda gå tilbage til menuen, hvis du gik glip af noget. Efter filmen var der ofte bonusmateriale at se.

DVD'en havde også en meget pænere pausefunktion end VHS-kassetten. VHS-kassetten stoppede analogt ved bogstaveligt talt at stoppe båndet. Det udfører sin funktion på en rent praktisk måde, men det ser bogstaveligt talt modbydeligt ud, da du ofte ender mellem forskellige rammer, der skal afspilles i en jævn strøm for at forme filmen. DVD'en holder i stedet pause med en laserfunktion, der vælger den forrige ramme. Enhver, der ser en DVD-film, kan derfor stoppe og studere detaljer eller gå tilbage til ting, du så i øjet. Samlet set gør det det muligt at studere film og dens underliggende elementer mere dybtgående.

DVD vs. VHS

 

Meget bedre billed- og lydkvalitet.

Tager mindre plads og har lavere vægt.

Pænere pausefunktion, der gør det muligt at se detaljer.

Menuadgang:

1. Forskellige sprog og undertekster.

Mulighed for at springe mellem forskellige scener.

3. Ofte bonusmateriale.

 

DVD-film: fordele i forhold til streaming

 

Billed- og lydkvalitet

Selvom formatet er omkring 25 år gammelt, er DVD-film ikke særlig dateret med hensyn til deres billed- og lydkvalitet. Årsagen til dette skyldes det samme princip som hvorfor vinylplader stadig har en eftertragtet lyd. Når indholdet oprettes af et fysisk produkt, finder overførslen af ​​det materielle indhold sted direkte. Men hvis det skal genkodes i en og nuller og derefter sendes digitalt, skal materialet komprimeres.

I en konkret sammenligning er pixelmængden til DVD knap halvdelen af ​​standard HD, men forskellen er meget mindre, da den har en bedre kontrast på farverne, hvilket betyder, at hver pixel ikke er mærkbar så meget. Soundtracket ligner endnu mere nutidens standard og endnu lettere at oprette forbindelse til højttalersystemer. Hvis du også inkluderer dens efterfølger-uskarphed (som blev udgivet internationalt i 2006), er der ingen digital service til film, der giver den samme lyd- og billedkvalitet, selvom den kan være ret tæt.

Ejendomsret

Nogle film er svære, om ikke umulige, at finde lovlige online. Der er DVD-film et meget godt supplement. Men ud over det utilgængelige materiale betyder DVD-film også en garanti for, at du ejer, hvad der er der, og at situationen ikke vil ændre sig. Dette er vigtigt, fordi streamingtjenester ofte roterer deres materiale som en del af deres marketingstrategier.

Hvis du generelt er en samler, har DVD-film også mange dele, der gør dem tilfredsstillende. DVD-film giver dig ejerskab af et materiale, som flere mennesker har lagt en betydelig del af deres liv i at skabe, og derefter komprimeres til et par timer af deres allerbedste. Der er en særlig følelse knyttet til at have en kopi af et sådant materiale, især hvad du selv kan lide meget. Du kan også sortere film på flere forskellige måder, f.eks. Efter genre, oprindelsesland eller instruktør.

Populära produkter i underkategorierna

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn