• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

dokumentärfilm på dvd

Hvad der kendetegner en dokumentar er, at den er baseret på det virkelige liv eller verden. Så det er ikke en fiktion eller noget, der finder sted efter et manuskript. Så længe disse regler følges, har du stort set frie tøjler, når det kommer til en dokumentar.

Disse film kan også handle om forskellige emner, såsom dyreliv, en bestemt kultur, berømtheder eller historiske begivenheder. Her på Filmhyllan er der en bred vifte af dokumentarfilm til dig, der leder efter noget interessant, hvad enten det er for sjov eller fordi du gerne vil lære mere om noget.

 

Dokumentarer - en af ​​de ældste genrer

Dokumentargenren kan spores tilbage til, da den første film blev produceret, hvilket siges at være lige før år 1900. Nogle af de første film viste typiske hverdagssituationer og handlede normalt om dokumentariske karakterer. Imidlertid blev en af ​​de allerførste dokumentarfilm oprettet i 1922. Det var Robert J. Flahertys film Nanook of the North, som handler om, hvordan arktiske jægere og hvordan de levede. Siden da er der imidlertid oprettet en række andre reality-baserede film, som handler om lidt af alt. I dag kan du nemt finde et stort udvalg af film fra denne genre. Det er kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvilke dokumentarer du kan fordybe dig i.

 

Find dine favoritter her

Her på Filmhyllan finder du en bred vifte af dokumentarfilm. Så du kan finde nøjagtigt den film, der fanger din opmærksomhed. Du kan finde både svenske og udenlandske dokumentarfilm. Derudover er der både helt nye film til en billigere penge og bruges også til en endnu billigere film. Tilbuddet suppleres også fra tid til anden i forbindelse med, hvornår vi modtager flere film. På grund af dette anbefales det, at du nogle gange kigger, så du ikke går glip af dine favoritter, når de vises i tilbuddet.

Kom tæt på virkeligheden med dokumentarfilm på DVD

Dokumentarer afspejler en virkelighed, som mange ikke kommer tæt på. Gennem filmen kan vi opleve, forstå og lære om samfundet og naturen, der omgiver os i vores verden. Gennem dokumentarfilmen får vi også se, hvordan vores historie har formet vores nutid.

At se en dokumentar på DVD er praktisk, da seeren kan vælge, hvornår og hvor den skal afspilles, forudsat at der er en DVD-afspiller. Skiverne er små og passer let i pakken, hvilket gør dem lette at tage med sig. DVD-afspillere fås også som små bærbare kassetter og kan være et interessant tidsfordriv på for eksempel en tur. Fordelen ved dokumentarfilm er at få en dybere indsigt i et miljø, som man ellers er langt fra, geografisk eller set ud fra et samfundsmæssigt perspektiv. Disse dokumentarer er ofte lavet af professionelle journalister og filmskabere og kan kræve mange års forskning, filmning og behandling, før det færdige produkt vises til publikum. Resultatet er en rejse, et eventyr for seeren.

Positive kvaliteter

Tilgængelig og bærbar

Kræver ingen forbindelse

Instruktiv

Socialt gavnligt

Uddannelsesmæssigt

Underholdende

Engagerende

Forbundet med virkeligheden

Tæt, men langt væk

Den fantastiske verden af ​​dokumentarfilm

Velgjorte dokumentarer kan ses igen og igen. En god eftersmag, en interessant vinkel eller vigtig information om verdenssituationen er værd at gå nærmere ind på og sprede til andre. En DVD gør dette muligt, da det er fysisk tæt. Det behøver ikke at blive downloadet, men kan let købes i butikken eller online, og derefter kan anbefalingerne om dokumentaren fortsætte.

Udbuddet af dokumentarfilm er steget i de senere år gennem udviklede teknologier, lettere tilgængelig natur og efterspørgslen efter, hvad der sker i samfundet.

Noget, der forenkler optagelser i barske miljøer, er udviklingen af ​​kameraudstyr, hvor små kameraer kan skjules i dyr og læses andre steder. Skjulte kameraer med god lydoptagelse letter efterforskning, hvor der er fiddler. Billedkvaliteten udvikler sig også konstant, så farver og nuancer er utrolige. Digitalisering har virkelig gavnet filmskabere.

Dokumentar, der er optaget i ekstreme miljøer, kræver meget af fotograferne. Ud over deres faglige viden inden for fotografering skal de også have en god kropsbygning og være fortrolige med det miljø, de arbejder i. En film, der er optaget under vandet, kræver god dykkeroplevelse, samt en film, der afspejler livet i regnskoven, kræver viden fra lokalbefolkningen og dyreliv. Til listen over fotografiske egenskaber kan der tilføjes tålmodighed, da det kan tage uger, før dyret ses gennem grenen, eller lyset bliver perfekt. Som naturfotograf har du også brug for en interesse i at finde adfærd, instinkter, ændringer i dyr og planter, der kan forklare naturens cyklusser og lade publikum undre sig over naturens styrker og modstandsdygtighed. Resultatet af denne tålmodighed er generering af film med sæsonbestemte ændringer, klimaforandringer, vilde cyklusser. Der er meget, der fascinerer og er forbløffende i naturen.

En anden genre af dokumentarfilm er dem, der afspejler virkeligheden i vores samfund, dem der udsætter forseelser, korruption og kriminalitet.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn