• Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 69.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Drama

Dramafilm er fiktion eller semi-fiktion i fortælling eller såkaldt narrativ form. Denne filmgenre har en mere seriøs end humoristisk tone, og dens nytte er at følge en historie eller historie, der har en slags baggrund, der er rent historisk, teatralsk eller som en rent fiktiv historie.

Dramafilm på DVD

I denne filmgenre har nogle af de førende skuespillere vundet priser og modtaget de bedste anmeldelser, og i denne genre har film vundet mange Oscars.

En dramafilm kan høre til enhver anden undergenre som dramakomedie, historisk drama, romantisk drama eller actiondrama. Vilkårene afhænger af begivenhederne præsenteret i filmen. I filmgenredramatikken er karaktererne realistiske og beskæftiger sig med forskellige følelsesmæssige temaer, hvor karaktererne udvikler sig personligt eller indbyrdes.

Dramafilm hører til de filmgenrer, der har det bredeste spektrum og kan adressere en række forskellige temaer. En dramafilm drejer sig ofte om almindelige mennesker, hvor man følger deres hverdag i en periode, hvor de står over for en række omstændigheder eller spørgsmål samt relationer. Nogle gange handler det om en død, en revolutionerende transformation af et forhold eller en urolig politisk periode, der sætter alt i nogens eksistens på sit højeste. I en dramafilm møder du enkeltpersoner (primært mennesker), der er midt i handlingen, der fortælles om her og der gennem filmskaberen. En dramafilm handler altid om mennesker, enkeltpersoner, der er havnet i en situation, og hvordan disse mennesker håndterer den særlige situation og deres forhold. Dramafilmen handler ikke om begivenheden som sådan, den handler om individet.

Et drama indeholder ofte en eller flere af disse ingredienser:

En eller anden form for følelsesmæssig krise

Forholdet mellem individer på et dybere niveau

Karakterens personlige udvikling

Klassehuller

En eller anden form for vold

Krigsbegivenheder eller politiske ændringer

Fattigdom

Seksuel udnyttelse, stofmisbrug, overfald

Korruption

Historiske begivenheder

Personlige beslutninger eller bekymringer, der fører karakteren i en eller anden følelsesmæssig retning

Psykologiske ændringer og begivenheder

Stærke følelsesmæssige udtryk

Moralske dilemmaer

 

I et drama fokuserer man på en eller flere karakterer, der er i en eller anden form for konflikt med sig selv eller andre i en vigtig begivenhed i deres liv. Her finder man ofte tragedie, følelsesmæssigt smertefulde begivenheder og rører ved de dybeste følelser, der findes i mennesker. I løbet af filmen er der normalt en mere eller mindre forventet strid eller begivenhed, der fører historien fremad og giver anledning til den tilsigtede afslutning.

En instruktør for en dramafilm har til formål at virkelig røre seeren og trække seeren følelsesmæssigt ind i filmens historie. Her ønsker filmskaberen, at dramaet skal krybe ind under beskuerens hud, for at seeren skal føle filmen og dens følelsesmæssige transformationer i sig selv. Formålet er, at filmen skal være tankevækkende, og at seeren kan stille spørgsmål om sig selv, genkende sig selv i situationerne i filmen og være i stand til at forholde sig til historien i filmen. Drama bruges også i andre medier, såsom i tegneserier, for at vække seerens interesse, som gennem dramaet får en fornemmelse for historien, selvom det er en tegneserie, du ser i øjeblikket.

Inden for denne genre kan du finde film som Life is Wonderful, Fanny and Alexander, Godfather 2, Room, Brokeback Mountain, Titanic, Pride and Prejudice, Taxi Driver, Wild, Gilbert Grape, Cider House Rules, Scarface, Gone with the Wind, Harry Potter and the Deathly Hallows del 2 og mere. Udvalget er stort, og der er skabt mange film i denne genre gennem årene. Dramafilm har ingen klare begrænsninger som genre, hvilket betyder, at stort set alle film på en eller anden måde kan sorteres i denne genre. Men i det store og hele sætter dramafilmen mere fokus på selve historien og giver mere følelsesmæssig dybde og karakter, end film i andre mere specifikke genrer gør. Andre genrer kan være involveret i dramafilmen, såsom dramakomedie, actiondrama, rædselsdrama, kostumedrama osv. Fællesnævneren er dog, at det altid er personerne, der er i en bestemt livssituation, og hvis forhold eller følelsesmæssige karakteristika går i dybden, så seeren virkelig bliver følelsesmæssigt rørt af filmen eller være i stand til at forholde sig til den i en måde eller en anden.

De første dramafilm kan findes blandt de stille film fra 1920'erne, hvor skuespillere som Greta Garbo, Charlie Chaplin og Buster Keaton var blandt de største og mest kendte. Det var i 1920'erne, at stumfilm vandt sin storhedstid, før Frankrigs Anden Verdenskrig var Frankrig den førende producent af stumfilm. Siden har USA udviklet flere førende filmvirksomheder i projektform, der stadig lever i dag blandt de største filmselskaber inden for blandt andet dramafilmproduktion.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn