• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Komedie

Film i kategorien komedie giver en grundlæggende følelse af glæde, producerer latter og har et afslappet udseende i forskellige situationer, der kan opleves i livet.

Hvis du vil se en film, der får dig til at grine, skal du se en komedie. I en komedie kan alt ske, uventede situationer opstår, og historien ændres til det, du ikke havde forventet.

Komedie film på DVD

Problemstilleren kan være en kærlighedssyg drengevaskemaskine, der bliver blind for en smuk kvinde, den skræmmende løve kan være en klodset talende klovn, og den succesrige forretningsmand kan være uheldig af et barns uskyldige ønske.

En komediefilm indeholder normalt flere af disse ingredienser:

Lethed

Et udfordrende sprog

Subversive motiver, der fremkalder latter

Bedrageri og helte

Tegneserier og linjer

Ofte glade afslutninger

Kærlighedshistorier

Mærkelige situationer

Sjove karakterer

Sjove sammenhænge

Uventede begivenheder

 

Komediefilm falder ind i en kategori af film, hvis vægt er på humor og sjov. Her er formålet at få publikum til at grine af blandt andet overdrevne egenskaber, sindsspil og kropssprog sammen med et verbalt overdrevet sprog. Traditionelt har disse film en lykkelig afslutning med undtagelse af såkaldt sort komedie. Komedier har normalt en let undertone, som publikum kan føle, at de har det godt med. Den grundlæggende stemning i en komedie er let, let at fordøje og humoristisk.

Der er ingen streng tilgang til virkeligheden her, og man opgiver realismen, dvs. i komedie forholder man sig ikke så strengt til de realistiske forventninger, en seer kan have, men snarere det modsatte. Hvad individet finder sjovt, ændrer sig efter kulturel baggrund, personlige følelser, oplevelser, meninger, alder, hvordan du er vokset op eller hvor du er vokset op.

I en komediefilm opbygges forventningerne og vendes derefter på hovedet. Forvirringer og viklinger opstår på samme tid som tegn i filmen ofte bliver til dybere og mere personlige individer end hvad de opfattes som i begyndelsen af ​​en film.

Ingredienserne i en komedie varierer meget, alt kan ske, og alt bliver ikke som forventet som en seer, hvilket fører til mange griner - både genkendelige og overraskede.

Motiverne i komedie kan være forskellige og i bogen Filmkomedie beskriver Geoff King dette meget godt gennem sine ord: ”To forskellige opfattelser af komedie kombineres ofte: komedie i form af latter, anarki og afbrydelse af harmoni og komedie i følelse af en bevægelse mod harmoni, integration og den lykkelige ende ”.

I komedie kan det lille og ikke så modige individ pludselig blive helten, og den umulige kærlighed kan vinde. Men før det kan ske, er der ofte en række forviklinger og begivenheder, der finder sted, og disse er normalt meget malerisk beskrevet på de mest drastiske måder rent billedligt og gennem linjer og lydeffekter og / eller musik.

Komedie går langt tilbage i menneskelig kulturhistorie. Selv i det gamle Rom var der komedier som skuespil, og dets formål var allerede dengang at tiltrække publikum til latter og bringe glæde. Historisk set er komedie det modsatte af tragedie, og komedie fører derefter personerne fra en værre tilstand til ofte en markant bedre. I forskellige kulturer finder man forskellige ting og situationer komiske. Gennem dette har komedie erhvervet mange forskellige genrer og arbejdsmetoder. I Grækenland og Italien finder folk det generelt humoristisk, når folk skrigende fornærmer hinanden, mens briterne finder John Cleeses sten ansigt komisk, når de leverer sine linjer. I Sverige har vi Gösta Ekman, Robert Gustafsson og andre på det hvide lærred, men også "bondehumoren" med buskteatret (farce).

Der er flere forskellige genrer i komedie; sort komedie, pinlig humor, slapstick / fysisk komedie, seriøs komedie og skitsekomedie.

Den sorte komedie er en kontroversiel form for komedie, fordi den lokker publikum til at grine af noget, der virkelig ikke burde være sjovt. I sort komedie bruges ofte racisme, vold, død, pædofili, homofobi, udnyttelse af svagere individer i samfundet og mere. I sidstnævnte genre er Quentin Tarantino en mester, da han galant formår at lokke seerne til at grine af det mest grafiske blodbad på skærmen. Formålet med den sorte komedie er imidlertid ikke at tiltrække for eksempel voldshandlinger, men faktisk at grine af forudfattede forestillinger eller den absurditet, der kan forekomme i en seriemorderhoved.

I genren "pinlig humor" er det ofte situationskomedie, der er den mest almindelige. Inden for denne genre opstår der situationer, som publikum genkender sig selv ved selv at have oplevet noget lignende eller situationer, som de selv absolut ikke ønsker at deltage i. Dette handler om ting som at være låst nøgen, sige eller gøre noget pinligt eller udtrykke noget nedsættende eller sjov om en fest, du er blevet inviteret til.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn