• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Thriller DVD

Tid til spænding? Sluk for telefonen, dæmp belysningen, og tag et hyggeligt tæppe frem. Deltag i jagten på en morder, eller udforsk det ukendte med en thriller på DVD.

Thriller er filmgenren, hvor atmosfæren gradvist opbygges i noget, der kan være næsten uudholdeligt spændende.

 

Thriller-film på DVD

I denne genre får vi normalt følge en eller flere mennesker, hvis livshistorie kan afgøres på ethvert øjeblik. Der er flere specialiseringer i thriller, såsom science fiction, psykologisk thriller og action. Filmene kan også tilhøre to genrer, f.eks. thriller og kriminalitetsfilm. Her blandes ting, der hører til publikums hverdag, normalt med ting, der er ukendte eller skræmmende.

Mennesket har altid været fascineret af det, der opfattes som lidt skræmmende og ubehageligt. Den gamle græske forfatter Homer skrev sit arbejde The Odyssey så tidligt som 700 f.Kr. Grundlæggende ligner Odyssey's handling det, der er forbundet med thriller i dag.

 

Det bedste med en thriller på DVD:

Ofte solgt til en rimelig pris

Thriller på DVD giver bedre lyd- og lydeffekter end streaming

Der er et stort udvalg, fordi formatet har eksisteret i lang tid

Thriller på DVD dækker undertiden rørende emner

Genren er spændende

Stor vægt på effekter som lyd, farver, billede, scenografi og begivenheder

Disse film kan også høre til andre genrer

Et format, der altid kan afspilles uanset forbindelsesmuligheder

Disse film kan afspilles i bilen

En thriller-DVD er perfekt i sommerhuset

Du kan låne disse film ud til en ven uden at give en adgangskode væk

En thriller på DVD er en god gave til filmentusiasten

 

Har du svært ved at beslutte?

Du er ikke alene. Mange mennesker betaler for dyre streamingtjenester uden nogensinde at se film. Sortimentet er stort, men samtidig usammenhængende og forskelligt, når det kommer til kvalitet. En måde at virkelig fokusere på film på er at blive en kender. For simpelthen at beslutte en genre skal du opbygge en samling på DVD og beta det stykke for stykke. Samlingen kan sorteres efter en hvilken som helst af underkategorierne i overskrifterne nedenfor.

 

Psykologisk thriller

I en psykologisk thriller er det den underliggende stemning, som historien er baseret på. Hvis vold opstår, i modsætning til mange gyserfilm, viser den så lidt af det som muligt. I stedet er det en fin balance mellem lydeffekter, farveskema, scenografihændelser, der fanger publikum. Miljøer og situationer, der er helt rimelige og forklarbare, blandes med skræmmende begivenheder. Eksempler: Søvnløshed og amerikansk psyko.

 

I science fiction

Science fiction finder normalt sted i en anden tid eller i et liv med andre teknologiske forhold. De kan også finde sted i nutiden sammen med enhver opfindelse eller begivenhed. I science fiction er det almindeligt, at selve truslen består af udlændinge, vira eller opfindelser, der er kommet vild og er blevet en direkte trussel mod menneskeheden.

 

Handling

Denne undergenre indeholder ting, som vi er vant til at se i rene actionfilm. Disse kan være skydevåben, eksplosioner og højhastighedskøretøjer. En fællesnævner for disse film er, at de holder et hurtigt tempo og giver høj adrenalin. Eksempler på film: Mad Max, Oceans Eleven, The Watch and Fight Club.

 

Sammensværgelse

En thriller i denne underkategori er baseret på en slags sammensværgelse, der truer menneskeheden eller hovedpersonerne. Denne genre kan være meget realistisk og tjene som en god måde at udforske forskellene mellem forskellige tidsperioder på. Eksempel: Da Vinci-koden.

 

Hvad skaber en god thriller?

En stærk start

En historie, der griber seeren og holder et højt niveau hele vejen fra start til slut. I handlingen er det vigtigt at have mindst en klar drejning, der ændrer betingelserne for tegnene. Normalt indeholder en thriller flere vendinger, hvilket normalt øger spændingen.

 

En begivenhedsrig begyndelse

Hvis historien vækker interesse tidligt, er den god, da en thriller kræver fuldt fokus.

 

En hovedperson, der er let at kunne lide

Det er almindeligt, at en thriller er meget baseret på det gamle motto om "onde" og "gode" figurer. Seeren ved tidligt, hvem eller hvilke der er de gode i filmen. Hvis det er en person, der bærer kvaliteter, som publikum kan lide, bliver antagonisten mere forfærdelig og skræmmende. Der er også eksempler på film i genren, der vælger at vende perspektiver og gøre det til en indlysende del af historien. Derefter opbygges stemningen med en uforudsigelighed, der har en filosofisk og psykologisk ladning.

 

Cliffhangers eller thrillere

Scener og synspunkter ændrer sig undertiden hurtigt og opbygger således et spændende hul. Tomrummet tillader fantasien at flyde frit. Derefter er det forskellige måder at skabe en spændende thriller på at fylde dette tomrum med noget spektakulært, skræmmende, humoristisk, utænkeligt eller usædvanligt forudsigeligt.

 

En kamp mod tiden

Det er ikke ualmindeligt, at en thriller inkluderer en kamp mod tiden, der bestemmer et eller flere menneskers overlevelse.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn