• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Western film

Når du leder efter en god westernfilm på DVD, vil du normalt have nogle specielle funktioner. Der skal selvfølgelig være en hovedperson og en speciel skurk, der skal besejres på en eller anden måde. Handlingen finder naturligvis sted i slutningen af ​​det 19. århundrede i det daværende Nordamerika. Filmen "The Good, the Bad and the Ugly" indeholder alle ingredienserne, der danner en vestlig film.

Vestlige film på DVD

Hvis du er på udkig efter vestlige film på DVD at købe, er du kommet til det rigtige sted. Her er mange tip om emnet vestlige film. Vi viser også de klassiske vestlige film.

Hvad kendetegner en vestlig film?

"Det gode, det dårlige og det grimme" kan næsten ses som en standard for, hvad en vestlig film skal indeholde. I en klassisk er der normalt:

Saloner og barer.

Omfattende landskaber og solnedgange.

Fantastisk ridning.

En venlig eller ond sheriff.

Dueller mellem forskellige hovedpersoner.

Revolver mænd søger efter skatte, røver tog eller jagter en undsluppet fange.

Borgerkrig og møder med oprindelige folk.

 

Hvad er den bedste westernfilm at købe på DVD?

Når det kommer til at beslutte, hvilken film der er bedst, er der selvfølgelig lige så mange varianter, som der er mennesker, der har dem. I punktlisten ovenfor er der, hvad der normalt udgør en klassisk westernfilm på DVD, men der er selvfølgelig variationer på temaet. I en klassisk spaghetti western, helst med Clint Eastwood i hovedrollen, får du tilfredsstille det mest basale af temaet. Årsagen til, at det kaldes spaghetti western, hvis nogen har undret sig, kommer fra det faktum, at filmene blev instrueret af italienere i 60'erne og 70'erne. Mange af de største vestlige film kommer fra denne genre. De vestlige film handler ofte om en helt fiktiv verden, der finder sted et eller andet sted på det nordamerikanske kontinent. Det var ikke helt ualmindeligt, at optagelsesstedet var et andet sted helt. Hele byer kunne bygges med landskaber, der kun havde en front. Et af de største navne i genren er instruktøren

John Ford, hvis film ofte afbildede et tidligt Amerika i slutningen af ​​det 19. århundrede. Der var ofte film med John Wayne, der blev en slags galionsfigur for det naturlige og barske samfund, der opstod under disse tidlige former for Nordamerika. Selvfølgelig var det undertiden et noget romantiseret billede. Typisk for vestlige film er fra kortspil, dueller med revolvere, drikker whisky og forskellige lovløse bander, der kæmper for magten. Det er ikke ualmindeligt at blive fornærmet af det gode, og imellem skal en sheriff prøve at formidle. Det er netop kampen mellem godt og ondt, og hvad der opstår derimellem, løfter mange af disse film.

Stigning i 1990'erne

Genren oplevede et kraftigt fald i slutningen af ​​det 20. århundrede, men i slutningen tættere på 1990 var der et opsving. Det var hovedsageligt film, der forsøgte at bringe genren til et nyt niveau, der bragte det hele fremad. Disse inkluderer filmen The Merciless fra 1992 med Clint Eastwood. Siden da er mange gode vestlige film blevet udgivet på DVD og grundlæggende omformet hele konceptet med vestlig film. Her er en gennemgang af hvilke vestlige film på DVD, du virkelig ikke må gå glip af:

The Wild Bunch (1969)

Denne film siges normalt at være Sam Peckinpahs største mesterværk. Filmen betragtes også som en af ​​de bedste vestlige film. Det er en voldelig historie, og seeren smides fuldt ud ind i Nordamerika i det tidlige 20. århundrede. Her er en lovløs bande, der ønsker at gøre et sidste eventyr sammen, før de går på pension. Men planerne går ikke nøjagtigt som planlagt. Det bliver en blodig sammenstød med en anden bande, og du bliver blandt andet nødt til at flygte ned til Mexico. En vestlig film, der er et must på DVD.

The Good, the Bad, the Ugly (1966)

"Det onde, det gode, det grimme" er den såkaldte spaghetti western på sit bedste. En ægte elsker af vestlige film kan ikke slippe væk uden at have set det. Et must have i din DVD-hylde. Det er også en af ​​de mest berømte film i alle kategorier. Her gælder bred panoramaudsigt og stille mænd. De få sætninger, der udveksles, er hårde og konkrete. Masser af forskellige ildkampe og seje citater gør filmen til et eventyrligt eldorado. Snart får seeren en klar idé om, hvor filmen fik titlen fra. Som et godt alternativ på DVD til denne film kan nævnes Once Upon a Time in the Wild West fra 1968. Den indeholder samme type plot.

Mordet på Jesse James af den feige Robert Ford (2007)

Her er en film for dem, der ønsker at se både Brad Pitt og Casey Affleck skyde med buffere sammen. Her er det historien om den lovløse Jesse James, der er i centrum for filmfortællingen. Brad Pitt udfører virkelig en af ​​de bedste filmroller i sin karriere, når han portrætterer den unge oprør og også gerningsmanden.

Red River (1948)

En ægte "oldies" på listen med den klassiske skuespiller John Wayne. En far og søn er landmænd, der flytter deres kvæg over prærien. Det bliver en duel mod den farlige Thomas Dunson, der har andre planer for kvæget.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn