• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Franske film

Mange filmskabere og filmelskere nyder at se film fra Frankrig. Der er noget særligt ved franske film. Sproget de taler, de miljøer man ser og musikken der bliver spillet, er med til at skabe en særlig følelse og atmosfære, der fylder en med nydelse.

franske film

Det klassiske klichébillede af en mand i sort-hvidstribet sweater, overskæg, baret på hovedet og en baguette i hånden dukker måske ikke altid op, men den franske følelse er der stadig oftest.

Lige siden 1950'erne er vi mange, der har ladet os rive med og forføre af baguettelandets herlige filmkultur. Jaques Tati begyndte derefter at fængsle seere i Frankrig, Sverige og rundt om i verden med en helt særlig form for humoristiske film. Med film som "The Holiday Saboteur", "My Oncle" og "Traffic" brød han ind i det svenske folkehjem, efterfulgt af andre humorister som Louis de Funès, der fik millioner til at grine i biograferne og foran tv-apparaterne Han var allerede født i 1914, men det var først rigtigt i 1960'erne, at han blev kendt af masserne med sine film om mestertyven Fantomas.

Fransk filmhistorie går langt tilbage i tiden, men er konsekvent, at franske film har en evne til at røre og gribe os. I 1990'erne udkom den franske trilogi med; "Frihed - den blå film", "Den hvide film" og til sidst "Den røde film" som løst skildrer den franske republiks motto, nemlig frihed, lighed, broderskab. (Liberate Equality Fraternite).

I 2001 kom den franske film "Amelie fra Montmartre" som blev en stor succes blandt både seere og anmeldere. Du, der læser denne tekst, har sikkert selv set filmen på et tidspunkt. Den unge generte servitrice Amelie udlever sin altruisme og spreder varme og kærlighed i sine omgivelser.

Franske film har vist deres styrke igen og igen og er en utvetydig velgørenhed for alle dem, der elsker film af god kvalitet.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn