• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Anders And

Anders And er en tegneseriefigur oprettet i 1934 hos Walt Disney Productions. Anders er en antropomorf hvid and med en gul-orange næb, ben og fødder. Han bærer normalt en sømandstrøje og hat med en slips. Donald er kendt for sin semi-forståelige tale og sin onde og temperamentsfulde personlighed.

Anders And's to dominerende personlighedstræk er hans glødende temperament og hans optimistiske holdning til livet. Mange Anders-kortfilm starter med Anders i godt humør uden problemer i verden, indtil noget kommer og ødelægger hans dag. Hans vrede er en vigtig årsag til lidelse i hans liv. Ved flere lejligheder har det fået ham til at komme over hovedet og miste konkurrencer. Der er tidspunkter, hvor han kæmper for at holde humøret i skak, og han formår undertiden at gøre det midlertidigt, men han vender altid tilbage til sit normale vrede selv til sidst.

Imidlertid har den onde natur af kulde sine fordele. Mens det undertiden er en hindring og endda et handicap, har det også hjulpet ham i tider med nød. Når han står over for en trussel af en slags, såsom Petes forsøg på at skræmme ham, er han oprindeligt bange, men hans frygt erstattes af vrede. Som et resultat kæmper han i stedet for at flygte - med spøgelser, hajer, bjerggeder, kæmpe drager og endda naturens kræfter. Oftere end ikke når han kæmper, kommer han ud på toppen.

Anders er noget af en joker, og som et resultat kan han nogle gange støde på som en mobber, især på den måde, han undertiden behandler Piff & Puff og Knatte, Fnatte og Tjatte, hans nevøer. Som animator Fred Spencer udtrykte det:

Anden får et stort spark ud af at påtvinge andre mennesker eller irritere dem, men han mister straks sit humør, når bordene vendes. Med andre ord kan han uddele det, men han kan ikke tage det.

Men med et par undtagelser er der sjældent nogen skade i Donalds skrig. Han har næsten aldrig til hensigt at såre nogen, og når hans skørstreger går for langt, er han altid meget undskyldende. I Truant Officer Donald, for eksempel, når han bliver narret til at tro, at han ved et uheld har dræbt Knatte, Fnatte og Tjatte, viser han stor anger og bebrejder sig selv. Hans nevøer vises i form af engle, og han er glad for at sparke en af ​​dem - det er selvfølgelig, indtil han indser, at han er blevet bedraget, hvorefter han straks mister sit humør.

Anders er også lidt af en poseur. Han kan lide at prale, især om hvor god han er til noget. Han har faktisk mange færdigheder - han er noget af en Jack-of-all-trades. Han er blandt andet en talentfuld fisker og en kompetent hockeyspiller. Men hans kærlighed til at skryte får ham ofte til at overvurdere hans evner, så når han beslutter at gøre godt med sine skryterettigheder, kommer han ind over hovedet, normalt for sjov effekt.

Et andet af hans personlighedstræk er udholdenhed. Selvom han nogle gange kan være en doven person og kan lide at sige, at hans yndlingssted er i en hængekøje, når han har forpligtet sig til at opnå noget, går han efter det 100 procent og nogle gange tyder på ekstreme foranstaltninger for at nå sit mål.

Anders And er elsket i Norden som Kalle Anka i Sverige, Anders And i Danmark, Andrés Önd på Island, Donald Duck i Norge og Aku Ankka i Finland.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn