• Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 69.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Bambi

Bambi er en amerikansk animeret dramafilm fra 1942 instrueret af David Hand, produceret af Walt Disney og baseret på bogen Bambi, A Life in the Woods fra 1923 af den østrigske forfatter og jæger Felix Salten.

Filmen blev udgivet af RKO Radio Pictures den 13. august 1942 og er den femte Disney-animerede spillefilm.

Hovedpersonerne er Bambi en hjorte; hans forældre (skovens store prins og hans navnløse mor); hans venner Stampe (en lyserød næsekanin); og blomst (en skunk); og hans barndomsven og fremtidige ven, Faline. Til filmen tog Disney friheden til at ændre Bambis art til et rådyr fra sin oprindelige hjorteart, da hjorte ikke er hjemmehørende i Nordamerika, og hjorte er mere udbredte i USA. Filmen modtog tre Oscar-nomineringer: Bedste lyd (Sam Slyfield), bedste sang (for "Love Is a Song" sunget af Donald Novis) og Original Music Score.

I juni 2008 præsenterede American Film Institute en liste over sine "10 top 10" - de ti bedste film i hver af de ti klassiske amerikanske filmgenrer - efter at have stemt over 1.500 mennesker fra det kreative samfund. Bambi blev nummer tre i animationen. I december 2011 blev filmen tilføjet til National Film Registry of the Library of Congress.

I januar 2020 blev det meddelt, at en live-action-tilpasning var under udvikling.

Bambi er et rådyr, der blev født i en krat af en ung hjortege i slutningen af ​​foråret et år. I løbet af sommeren lærer hans mor ham om de forskellige indbyggere i skoven, og hvordan hjorte lever. Når hun føler, at han er gammel nok, tager hun ham til engen, som han lærer er et vidunderligt, men også farligt sted, der efterlader hjorte udsat i det fri. Efter en indledende frygt for sin mors forsigtighed nyder Bambi oplevelsen. På en senere udflugt møder Bambi sin tante Ena og hendes tvillingeski Feline og Gobo. De bliver hurtigt venner og fortæller hinanden, hvad de har lært om skoven. Mens de spiller, møder de bukke for første gang. Når rådyrmændene forlader, lærer barnet, at disse var deres fædre, men at fædrene sjældent lever sammen med eller taler med hunnerne og ungerne.

Da Bambi bliver ældre, begynder hans mor at lade ham være i fred. Mens han en dag leder efter hende, møder han en mand, der skræmmer ham. Manden tager et skydevåben og retter sig mod ham; Bambi flygter i fuld fart ledsaget af sin mor. Efter at være blevet skældt ud af en mandlig hjorte for at råbe på sin mor, vænner Bambi sig til at være alene nogle gange. Han lærer senere, at hjortehannen kaldes den gamle prins, den ældste og største hjorte i skoven, der er kendt for sin listige og reserverede natur. Om vinteren møder Bambi en ung hind ved navn Marena, en gammel bag ved navn Nettla og to rådyr ved navn Ronno og Karus. Midt om vinteren kommer jægere ind i skoven og dræber mange dyr, herunder Bambis mor. Gobo forsvinder også og menes at være død.

Herefter springer historien frem et år og siger, at Bambi blev passet af Nettla, og at da han fik sit første sæt horn, blev han slået og chikaneret af de andre mænd. Det er sommer, og Bambi styler nu sit andet sæt horn. Han genforenes med Feline. Efter at have kæmpet og besejret både Karus og Ronno, udtrykker Bambi og Feline deres kærlighed til hinanden. De bruger meget tid sammen. I løbet af denne tid redder den gamle prins Bambis liv, når Bambi næsten løber over til en jæger, der efterligner lyden af ​​en hind. Dette lærer den unge sorteper at være forsigtig med ikke at skynde sig blindt mod et rådyrs råb. I løbet af sommeren vender Gobo tilbage til skoven efter at have vokset op med en mand, der fandt ham kollapset i sneen under jagten, hvor Bambis mor blev dræbt. Mens Gobos mor og Marena byder ham velkommen og fejrer ham som en menneskelig ven, har den gamle prins og Bambi ondt af ham. Marena bliver hans kone, men adskillige uger senere dræbes Gobo, da han nærmer sig en jæger i engen i den fejlagtige overbevisning om, at den halter, han havde på, ville holde ham sikker fra alle mænd.

Da Bambi fortsætter med at vokse, begynder han at tilbringe det meste af sin tid alene og undgår Feline, selvom han trist elsker hende. Flere gange møder han den gamle prins, der lærer ham om snarer, hvordan man frigør et dyr fra sådanne og opfordrer ham til ikke at bruge spor for at undgå fælder. Når Bambi senere bliver skudt af en jæger, viser den gamle prins, hvordan man går i cirkler for at forvirre manden og hans hunde, indtil blødningen stopper, og fører derefter Bambi til et sikkert sted, hvor han kan komme sig. De holder sammen, indtil Bambi er stærk nok til at forlade stedet. Når Bambi er vokset grå og er "gammel", viser den gamle prins ham, at mennesket slet ikke er almægtigt ved at vise ham en død krop af en mand, der blev skudt og dræbt af en anden mand. Når Bambi bekræfter, at han forstår, at mennesket ikke er allmægtigt, fortæller hjortehannen ham, at han altid har elsket ham og kalder ham "min søn", før han overlades til at dø.

I slutningen af ​​historien møder Bambi to tvillingeski, der kalder på deres mor, og han skændes med dem, fordi de ikke kan være alene.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn