• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Batman

Batman er en fiktiv superhelt, der vises i amerikanske tegneserier udgivet af DC Comics. Tegnet blev skabt af kunstneren Bob Kane og forfatteren Bill Finger og optrådte først i Detective Comics # 27 i 1939.

Oprindeligt kaldet "Bat-Man", karakteren er også kendt som Caped Crusader, Dark Knight og verdens største detektiv.

Batmans hemmelige identitet er Bruce Wayne, en velhavende amerikansk playboy, filantrop og ejer af Wayne Enterprises. Batman stammer fra en hændelse i Bruces barndom; efter at have været vidne til mordet på sine forældre Dr. Thomas Wayne og Martha Wayne, han svor hævn over kriminelle, en ed mildnet af en følelse af retfærdighed. Bruce træner fysisk og intellektuelt og skaber en flagermusinspireret person til at bekæmpe kriminalitet.

Batman vises i den fiktive Gotham City ved hjælp af forskellige biroller, herunder hans butler Alfred, politikommissær Jim Gordon og allierede som Robin. I modsætning til de fleste superhelte har Batman ingen umenneskelige superkræfter. Han har dog et genialt intellekt og er en uovertruffen kampkunstner, og hans store rigdom giver ham et ekstraordinært arsenal af våben og udstyr. Et stort udvalg af skurke udgør Batmans skurkgalleri, inklusive hans nemesis, The Joker.

Karakteren blev populær kort efter introduktionen i 1939 og modtog sin egen serietitel, Batman, det følgende år. I 1943, en tilpasset version af karakteren gjorde sin første film optræden i Batman filmserien, efterfulgt seks år senere af en efterfølger serie. Efterhånden som årtierne gik, opstod der forskellige fortolkninger af karakteren. I slutningen af ​​1960'erne blev Batmans tv-serie brugt, som fortsatte med at være forbundet med karakteren i flere år efter showets afslutning. Forskellige skabere arbejdede for at genoprette karakteren til sine mørke rødder i 70'erne og kulminerede i 1986 med The Dark Knight Returns af Frank Miller. Warner Bros.s succes Pictures 'live-action Batman-spillefilm har hjulpet med at opretholde karakterens fremtrædende rolle i den almindelige kultur.

Batman er licenseret og præsenteret i forskellige tilpasninger, fra radio til tv og film, og vises i merchandise, der sælges over hele verden, såsom tøj, legetøj og videospil. Kevin Conroy, Rino Romano, Anthony Ruivivar, Peter Weller, Bruce Greenwood, Jason O'Mara og Will Arnett har blandt andet givet karakterens stemme til animerede tilpasninger. Batman er blevet portrætteret i både film og tv af Lewis Wilson, Robert Lowery, Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Bruce Thomas, Christian Bale, Ben Affleck, David Mazouz, Iain Glen, Kevin Conroy og Warren Christie. Robert Pattinson portrætterer karakteren i den kommende film The Batman fra 2021.

I begyndelsen af ​​1939 krævede succesen for Superman in Action Comics-redaktørerne ved National Comics Publications (de fremtidige DC Comics) flere superhelte til deres titler. Som svar oprettede Bob Kane "Bat-Man". Samarbejder Bill Finger mindede om, at "Kane havde en idé til en karakter ved navn" Batman ", og han ville gerne have, at jeg skulle se tegningerne. Jeg gik hen til Kanes, og han havde tegnet en karakter, der lignede Superman med type efter. .. Jeg tror, ​​med røde støvler, med støvler ... ingen handsker, ingen handsker ... med en lille domino-maske, svingende på et reb, havde han to stive vinger, der stak ud og lignede flagermusvinger. Og under det var et stort tegn ... BATMAN ". Den flagermuslignende frakke blev foreslået af Bob Kane, inspireret som barn af Leonardo Da Vincis skitse af en ornitopterflyvning.

Finger foreslog at give karakteren en kappe i stedet for en simpel domino-maske, en kappe i stedet for vinger og handsker; han anbefalede også at fjerne de røde sektioner fra den originale dragt. Finger sagde, at han opfandt navnet Bruce Wayne for karakterens hemmelige identitet: "Bruce Waynes fornavn kom fra Robert Bruce, den skotske patriot. Wayne var som en playboy en mand af gentry. Jeg ledte efter et navn, der ville antyde kolonialisme Jeg prøvede Adams, Hancock ... så tænkte jeg på Mad Anthony Wayne. ”Han sagde senere, at hans forslag var påvirket af Lee Falks populære The Phantom, en syndikeret tegneserie, som Kane også var bekendt med.

Batmans første filmoplevelser bestod af 1943-serien Batman og dens efterfølger 1949 Batman og Robin, som begge portrætterede en regeringsstøttet version af Batman og Robin. Serien (især den første) er imidlertid berygtet for sin accentuering af anti-japansk stemning på grund af deres holdning under Anden Verdenskrig. I 1966 producerede 20th Century Fox den første Batman-spillefilm med titlen Batman, som blev spillet i universet og med de fleste skuespillere fra tv-serien.

I 1989 frigav Warner Bros. live-actionfilmen Batman, instrueret af Tim Burton og med Michael Keaton i hovedrollen. Filmen var en kæmpe succes; det var ikke kun årets mest indtjenende film, men var på det tidspunkt den femte mest indtjenende film i historien. Filmen vandt også en Oscar for bedste kunstretning. Filmens succes skabte tre efterfølgere: Batman Returns (1992), Batman Forever (1995) og Batman & Robin (1997).

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn