• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Beetlejuice

Beetle Juice er en amerikansk fantasy-komediefilm fra 1988 instrueret af Tim Burton, produceret af Geffen Company og distribueret af Warner Bros. Billeder. Handlingen drejer sig om et nyligt afdøde par (Alec Baldwin og Geena Davis), der bliver spøgelser, der hjemsøger deres tidligere hjem, og en modbydelig, snigende poltergeist ved navn Betelgeuse (udtalt og undertiden stavet Beetlejuice i filmen og portrætteret af Michael Keaton) fra Netherworld som forsøger at skræmme de nye beboere væk (Catherine O'Hara, Jeffrey Jones og Winona Ryder).

Billejuice var en kommerciel succes og tjente 73,7 millioner dollars fra et budget på 15 millioner dollars. Det vandt en Oscar for bedste makeup og tre Saturn Awards: bedste gyserfilm, bedste makeup og bedste kvindelige birolle for Sylvia Sidney. Filmens succes skabte en animeret tv-serie, videospil og en scenemusical i 2018.

Barbara og Adam Maitland bor i et idyllisk land i Connecticut ved Winter River. Barbaras fætter Jane Butterfield, en påtrængende ejendomsmægler, jagter dem til at sælge deres store hjem, men de nægter. Under en tur ind i byen vender de sig for at undgå en hund, og deres bil styrter ned i floden. Når de to vender hjem, finder de ud af, at de ikke kan huske, hvordan de kom tilbage, ikke har nogen refleksioner, og når Adam forsøger at forlade huset, træder han ind i en mærkelig ørken med uhyrlige sandorme. De finder en bog med titlen Handbook for the nylig døde og indser, at de druknede i styrtet og er fanget og hjemsøgt i deres hus.

Jane sælger sit hjem til Deetz-familien fra New York City: Charles, en tidligere ejendomsudvikler; hans anden kone Delia, billedhugger; og hans teenage gotiske datter Lydia, fra hans første ægteskab. Med sin indretningsarkitekt Otho planlægger Delia at renovere huset. Maitlands forsøger at skræmme familien væk, men mislykkes, fordi de ikke kan ses og søger tilflugt på loftet. Et spøgelse ved navn Betelgeuse (udtalt Beetlejuice) sender de to annoncer, der markedsfører sig selv som en "bio-eksorcist". Ved at konsultere håndbogen åbner Maitland døren til underverdenen og opdager, at efterlivet er struktureret efter et komplekst bureaukrati. Deres sagsbehandler, Juno, informerer dem om, at det er op til dem at få deets ud, hvis de vil have dem væk. De to spørger om Betelgeuse og Juno forklarer, at han var hendes tidligere hjælper, der blev freelancer og rådgav, at han er en urolighedsmager, og at de ikke søger hans hjælp.

Maitland vender tilbage til sit hus og møder Lydia, som kan se dem på grund af sin mærkelige natur og har læst og forstået manualen; de tre bliver venner, men Maitlands vil stadig fjerne Deetzes. De ringer til Betelgeuse, men hans uhøflige personlighed overbeviser dem om, at de begik en fejl, og de nægter at arbejde med ham. Maitlands forsøger at skræmme Deetzes på et middagsfest, men deres handlinger underholder dem kun, og Deetzes søger på loftet, og Otho tager manualen. Betelgeuse manifesterer sig som en uhyrlig slange og angriber dem, indtil Maitlands befaler ham tilbage. Juno indkalder Maitlands og irettesætter dem, da deres underordnede hjemsøgninger og indkaldelse af Betelgeuse giver bevis for livet efter livet og beordrer dem til at slippe af med Deetzes. De to kan ikke få sig til at skræmme Lydia og beslutter at lade familien blive.

Charles har ideen om at gøre byen til en turistfælde med et tema omkring det overnaturlige og overbeviser sin tidligere chef Maxie Dean om at besøge, og Maxie kræver bevis for det overnaturlige. Ved hjælp af manualen ringer Otho til Adam og Barbara, men de begynder at henfalde, og han indser, hvad han troede, at en séance faktisk var en udvisning. Lydia beder Betelgeuse om hjælp, og han accepterer betingelsen om, at hun gifter sig med ham, så han kan frigøres til at komme ind i den dødelige verden; hun er enig og råber på ham. Betelgeuse stopper eksorcismen og bortskaffer Maxie, hans kone og Otho og kalder derefter en frygtelig minister for at gifte sig med Lydia. Maitlandene griber ind, inden ceremonien er overstået, hvor Barbara kører en sandorm gennem huset for at fortære Betelgeuse.

Maitlands og Deetzes er enige om at bo i huset i harmoni, og Lydia bliver mere socialt tilpasset fra sit venskab med dem, når hun går i skole. I kølvandet sidder Betelgeuse utålmodigt i venteværelset og venter på at blive kaldt.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn