• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Big Bang Theory

The Big Bang Theory er en amerikansk tv-sitcom oprettet af Chuck Lorre og Bill Prady, som begge fungerede som udøvende producenter i serien sammen med Steven Molaro. Alle tre fungerede også som hovedforfattere.

Showet havde premiere på CBS den 24. september 2007 og sluttede den 16. maj 2019 med i alt 279 episoder over tolv sæsoner.

Showet var oprindeligt centreret om fem tegn, der bor i Pasadena, Californien: Leonard Hofstadter og Sheldon Cooper, begge fysikere i Caltech, som deler en lejlighed; Penny, en servitrice og håbefuld skuespillerinde, der bor på tværs af gangen; og Leonard og Sheldons lignende nørdede og socialt akavede venner og kolleger, luftfartsingeniør Howard Wolowitz og astrofysiker Raj Koothrappali. Over tid blev tilhængere af hovedrollerne forfremmet, herunder neurovidenskab Amy Farrah Fowler, mikrobiolog Bernadette Rostenkowski, eksperimentel fysiker Leslie Winkle og tegneserieejer Stuart Bloom.

Showet blev filmet foran et live publikum og produceret af Warner Bros. Tv og Chuck Lorre Productions. The Big Bang Theory modtog blandede anmeldelser fra kritikere i hele sin første sæson, men modtagelsen var mere gunstig i løbet af anden og tredje sæson. Senere sæsoner vendte tilbage til en lunken reception, hvor showet blev kritiseret for et fald i komisk kvalitet. På trods af blandede anmeldelser er syv sæsoner af showet rangeret blandt de ti bedste i de sidste tv-sæsonbedømmelser og endelig nået nr. 1 plads i hans ellevte sæson. Showet blev nomineret til en Emmy Award for Outstanding Comedy Series fra 2011 til 2014 og vandt Emmy Award for Outstanding Lead Actor i en komedieserie fire gange for Jim Parsons. I alt vandt det syv Emmy-priser fra 46 nomineringer. Parsons vandt også Golden Globe for bedste skuespiller i en tv-komedieserie i 2011. I 2017 oprettede serien en prequel-serie, Young Sheldon, baseret på Parsons-karakter, Sheldon Cooper; den udsendes også på CBS.

Pilotepisoden af ​​showet havde premiere den 24. september 2007. Dette var den anden pilot, der blev produceret til showet. En anden pilot blev produceret til tv-sæsonen 2006-07, men blev aldrig sendt. Strukturen af ​​den oprindelige uberørte pilot adskiller sig markant fra den nuværende form for serien. De eneste hovedpersoner, der blev tilbageholdt i begge piloter, var Leonard (Johnny Galecki) og Sheldon (Jim Parsons), der er opkaldt efter Sheldon Leonard, en langvarig karakter i episodisk tv som producent, instruktør og skuespiller. En mindre karakter, Althea (Vernee Watson), dukkede op i den første scene for begge piloter, som generelt blev bibeholdt som den er. Den første pilot omfattede to kvindelige hovedpersoner - Katie, "en gadehærdet, hård-som-negle kvinde med et sårbart interiør" (spillet af den canadiske skuespillerinde Amanda Walsh) og Gilda, en videnskabskollega og ven med de mandlige karakterer (spillet af Iris Bahr). Sheldon og Leonard møder Katie, efter at hun går ud med en kæreste, og de inviterer hende til at dele deres lejlighed. Gilda trues af Katie's tilstedeværelse. Testgrupper reagerede negativt på Katie, men de kunne lide Sheldon og Leonard. Den originale pilot brugte Thomas Dolbys hit "She Blinded Me with Science" som temasang.

Selvom den oprindelige pilot ikke blev hentet, fik dens skaber mulighed for at omarbejde den og producere en anden pilot. De påtog sig den resterende rolle og omarbejdede showet til dets endelige format. Katie blev erstattet af Penny (Kaley Cuoco). Den oprindelige uairede pilot er aldrig blevet frigivet officielt, men den har cirkuleret på Internettet. Om udviklingen af ​​showet sagde Chuck Lorre: "Vi lavede 'Big Bang Pilot' for omkring to og et halvt år siden, og det er stinkende ... men der var to bemærkelsesværdige ting, der fungerede perfekt, og det var Johnny og Jim. Vi skrev om sagen fuldstændigt, og så blev vi velsignet med Kaley og Simon og Kunal. "Vi gjorde 'Big Bang Pilot' for omkring to og et halvt år siden, og det sugede ... men der var to bemærkelsesværdige ting, der fungerede perfekt, og det var Johnny og Jim. Vi omskrev sagen helt, og så blev vi velsignet med Kaley og Simon og Kunal. "Om verden nogensinde vil se den originale pilot på en fremtidig DVD-udgivelse, sagde Lorre," Wow, det ville være noget. Vi vil se. Vis dine fejl ... "

Den første og anden pilot af Big Bang Theory blev instrueret af James Burrows, som ikke fortsatte med showet. Den reviderede co-pilot førte til en ordre på 13 episoder af CBS den 14. maj 2007. Før udsendelsen på CBS blev pilotepisoden distribueret gratis på iTunes. Showet havde premiere den 24. september 2007 og blev samlet op i en hel sæson på 22 episoder den 19. oktober 2007. Showet blev filmet foran et live publikum og produceret af Warner Bros. Tv og Chuck Lorre Productions. . Produktionen blev stoppet den 6. november 2007 på grund af Writers Guild of America strejke. Næsten tre måneder senere, den 4. februar 2008, blev serien midlertidigt erstattet af en kortvarig sitcom, Welcome to The Captain. Serien vendte tilbage den 17. marts 2008 i et tidligere tidsinterval, og i sidste ende blev der kun produceret 17 episoder til den første sæson.

Efter strejken sluttede, blev showet filmet for en anden sæson, som blev sendt i løbet af 2008-2009 sæsonen.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn