• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Biler

Biler er en amerikansk computeranimeret komediefilm fra 2006 produceret af Pixar Animation Studios og udgivet af Walt Disney Pictures. Filmen blev instrueret af John Lasseter fra et manuskript af Dan Fogelman, Lasseter, Joe Ranft, Kiel Murray, Phil Lorin og Jorgen Klubien og en historie af Lasseter, Ranft og Klubien, og var den sidste film, der blev produceret uafhængigt af Pixar, før den erhvervede Disney. I januar 2006.

I en verden befolket udelukkende af antropomorfe biler og andre køretøjer spiller filmen stemmerne fra Owen Wilson, Paul Newman (i hans sidste rollebesætning), Bonnie Hunt, Larry the Cable Guy, Tony Shalhoub, Cheech Marin, Michael Wallis, George Carlin, Paul Dooley, Jenifer Lewis, Guido Quaroni, Michael Keaton, Katherine Helmond, John Ratzenberger og Richard Petty, mens racerføreren Dale Earnhardt Jr. (som "Junior") stemmer Mario Andretti, Michael Schumacher og bilentusiast Jay Leno (som "Jay Limo").

Biler havde premiere den 26. maj 2006 på Lowes Motor Speedway i Concord, North Carolina og blev biografisk frigivet i USA den 9. juni 2006 for generelt positive anmeldelser og havde også kommerciel succes og tjente 462 millioner dollars over hele verden mod et budget på 120 millioner dollars . Det blev nomineret til to Oscars, inklusive Bedste Animerede Feature, men tabte til Happy Feet (men vandt både Annie Award for Bedste Animerede Film og Golden Globe Award for Bedste Animerede Film). Filmen blev udgivet på DVD den 7. november 2006 og på Blu-ray 2007. Filmen blev ledsaget af det korte One Man Band for sine teatralske og kommercielle udgivelser. Merchandise baseret på filmen (inklusive skalamodeller for flere af bilerne) slog rekorder for detailsalg af merchandise baseret på en Disney / Pixar-film, der genererer anslået 10 milliarder dollars i de 5 år efter filmens frigivelse. Døde i en bil ulykke under filmens produktion.

En efterfølger med titlen Biler 2 blev udgivet den 24. juni 2011, og en spin-off-film med titlen Aircraft, produceret af Disneytoon Studios, blev udgivet den 9. august 2013 efterfulgt af sin egen efterfølger Aircraft: Fire & Rescue, som blev udgivet den juli 18. 2014. En serie korte animerede film med titlen Cars Toons debuterede i 2008 på Disney Channel og Disney XD. En anden efterfølger, med titlen Biler 3, blev udgivet den 16. juni 2017.

For selve bilerne besøgte Lasseter også designstudierne hos de store tre bilproducenter i Detroit, især J Mays fra Ford Motor Company. Lasseter lærte at designe rigtige biler.

I 2006 talte Lasseter om, hvordan de arbejdede hårdt for at gøre animationen troværdig og sagde: "Det tog mange måneders forsøg og fejl og praktiserede testanimationer for at finde ud af, hvordan hver bil bevæger sig, og hvordan deres verden fungerer. Vores vejledende animatorer, Doug Sweetland og Scott Clark, og instruktørens animatorer, Bobby Podesta og James Ford Murphy, gjorde et fantastisk stykke arbejde med animationsteamet for at bestemme de unikke bevægelser af hver karakter baseret på deres alder og biltype. Nogle biler er som sportsbiler, og de er meget snævrere i sin affjedring. Andre er ældre biler fra 50'erne, der er meget løsere og har mere bounce for dem. Vi ønskede at få den ægthed derinde, men også for at sikre, at hver bil havde en unik personlighed. Vi ønskede også at animator kunne sætte noget af sig selv i karakteren og give det sit eget spin. Hver dag i dagbøger var det så sjovt, fordi vi ville se ting, vi aldrig havde set i vores liv. på en troværdig og uventet måde. "

I modsætning til de fleste antropomorfe biler blev øjnene på bilerne i denne film placeret på forruden (svarende til Tonka Talking Trucks, tegnene fra Tex Avery's One Cab's Family short og Disneys egen Susie the Little Blue Coupe) snarere end inden for forlygterne. . Ifølge produktionsdesigner Bob Pauley, "Fra starten af ​​dette projekt havde John Lasseter til hensigt at holde øjnene på forruden. For det første adskiller det vores karakterer fra den mere almindelige tilgang, hvor du har lidt tegneserieøjne i forlygterne. For en anden , tænkte han at have øjnene nede i nærheden af ​​munden foran bilen føles mere som en slange. Med dine øjne i forruden er synspunktet mere menneskeligt og fik det til at føle, at hele bilen kunne være involveret i karakterens animation. Denne beslutning blev stærkt kritiseret af køretøjsbloggen Jalopnik.

I 2006 talte animator for filmen Scott Clark om udfordringerne ved at animere bilkarakterer og sagde: "At få et komplet spektrum af ydeevne og følelser fra disse tegn og få dem til stadig at ligne biler var en hård opgave, men det er det, animation gør bedst fantasi, og du får bevægelserne og bevægelserne til at passe med designet. Vores bilkarakterer har muligvis ikke arme og ben, men vi kan læne dækkene ind eller ud for at foreslå hænder, der åbner eller lukker. Vi kan bruge styring til at pege på en bestemt retning. Vi designede også et specielt øjenlåg og et øjenbryn til forruden, der lader os kommunikere en ekspressivitet, som biler ikke har. "

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn