• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Clockwork Orange

A Clockwork Orange er en dystopisk kriminalfilm fra 1971 tilpasset, produceret og instrueret af Stanley Kubrick, baseret på Anthony Burgess 'roman fra 1962 med samme navn. Det bruger foruroligende, voldelige billeder til at kommentere psykiatri, ungdomskriminalitet, ungdomsgrupper og andre sociale, politiske og økonomiske emner i en dystopier nærmest Storbritannien.

 

Alex (Malcolm McDowell), den centrale karakter, er en karismatisk, asocial kriminel, hvis interesser inkluderer klassisk musik (især Beethoven), begår voldtægt, tyveri og såkaldt "ultravold". Han leder en lille gruppe bønner, Pete (Michael Tarn), Georgie (James Marcus) og Dim (Warren Clarke), som han kalder sine droogs (fra det russiske ord друг, "ven", "ven"). Filmen fortæller historien om den brutale forbrydelse i hans bande, hans fangst og forsøg på rehabilitering via en eksperimentel psykologisk konditioneringsteknik ("Ludovico-teknikken"), der fremmes af indenrigsministeren (Anthony Sharp). Alex fortæller det meste af filmen i Nadsat, en brudt ungdommelig slang bestående af slavisk (især russisk), engelsk og Cockney rimende slang.

Soundtracket til A Clockwork Orange indeholder for det meste klassiske musikvalg og Moog-synthesizer-kompositioner af Wendy Carlos. Kunstværket til plakaten af ​​A Clockwork Orange blev skabt af Philip Castle med layoutet af designeren Bill Gold.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn