• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Dumbo

Dumbo er en amerikansk animeret film fra 1941 produceret af Walt Disney Productions og udgivet af RKO Radio Pictures. Den fjerde Disney-animerede spillefilm, baseret på en historie skrevet af Helen Aberson og Harold Pearl, og illustreret af Helen Durney til prototypen af ​​et nyhedslegetøj ("Roll-a-Book"). Hovedpersonen er Jumbo Jr., en semi-antropomorf elefant, der har det grusomme kaldenavn "Dumbo", som i "dum".

Han bliver latterliggjort for sine store ører, men faktisk kan han flyve ved at bruge sine ører som vinger. For det meste af filmen er hans eneste sande ven, foruden sin mor, musen Timothy - et forhold der parodierer den stereotype fjendskab mellem mus og elefanter.

Dumbo blev løsladt den 23. oktober 1941; skabt til at inddrive de økonomiske tab for både Pinocchio (film fra 1940) og Fantasia, var det en bevidst stræben efter enkelhed og økonomi for Disney-studiet. På 64 minutter er det en af ​​Disneys korteste animerede funktioner. Lyd blev optaget konventionelt ved hjælp af RCA-systemet. En stemme blev syntetiseret med Sonovox-systemet, men det blev også indspillet med RCA-systemet.

I 2017 blev filmen udvalgt til konservering i United States National Film Registry af Library of Congress som "kulturelt, historisk og æstetisk signifikant".

En live-action tilpasning af filmen instrueret af Tim Burton blev udgivet den 29. marts 2019.

Sammen med Alice in Wonderland var Dumbo den første af Disneys kanon af animerede film, der blev frigivet på video. Filmen blev oprindeligt udgivet den 26. juni 1981 på VHS og Betamax, efterfulgt af en frigivelse på Laserdisc og CED i juni 1982. Den blev genudgivet på VHS og Betamax som en del af Walt Disney Classics-serien den 6. november. 1985. Filmen blev genudgivet på VHS og Laserdisc den 12. juli 1991. Den blev efterfulgt af en anden ny udgivelse på VHS og Laserdisc den 28. oktober 1994 som en del af Walt Disney Masterpiece Collection. Den 23. oktober 2001 blev der udgivet en 60-års jubilæumsversion i VHS- og DVD-format.

I 2006 blev en "Big Top Edition" af filmen udgivet på DVD. En 70-års jubilæumsudgave af filmen blev udgivet i USA den 20. september 2011. 70-års jubilæumsudgaven blev produceret i to forskellige pakker: en 2-disc Blu-ray / DVD combo-pakke og en 1-disc DVD. Filmen blev også udgivet som download af film. Alle versioner af 70th Anniversary Edition inkluderer slettede scener og flere bonusfunktioner, herunder "Taking Flight: The Making of Dumbo" og "The Magic of Dumbo: A Ride of Passage", mens Blu-ray-versionen med 2 diske også inkluderer spil , animerede kortfilm og flere eksklusive funktioner. Filmen blev genudgivet på Blu-ray og DVD den 26. april 2016 for at fejre sit 75-års jubilæum.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn