• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Fantastic Beasts

Fantastic Beasts and Where to Find Them er en fantasifilm fra 2016 instrueret af David Yates. En fælles britisk og amerikansk produktion, det er en spin-off af og prequel til Harry Potter-filmserien.

Den blev produceret og skrevet af J. K. Rowling i hans manuskriptdebut, inspireret af hendes 2001 "guide book" med samme navn. Filmen indeholder en ensemble-rollebesætning, der inkluderer Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo og Colin Farrell. Det er den første rate i Fantastic Beasts-filmserien og den niende samlede i Wizarding World-serien, der begyndte med Harry Potter-filmene.

Fantastic Beasts and Where to Find Them havde premiere i New York City den 10. november 2016 og åbnede i biografer rundt om i verden den 18. november 2016 i 3D, IMAX 3D 4K Laser, 4DX og andre teatre i stort format. Den modtog generelt positive anmeldelser fra kritikere og blev en kommerciel succes efter at have tjent $ 814 millioner på verdensplan, hvilket gjorde den til den ottende mest indtjenende film i 2016.

Filmen blev nomineret til fem BAFTA'er, inklusive bedste britiske film, og vandt for bedste produktionsdesign. Det blev nomineret til to Oscars og vandt for bedste kostume design, der blev den første Wizarding World film til at vinde en Oscar. Den første efterfølger, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, blev frigivet den 16. november 2018. Optagelsen af ​​en anden efterfølger, der endnu ikke er navngivet, ville begynde i foråret 2020 med en forventet udgivelsesdato i november 2021. 16. marts, 2020, samme dag som skydningen begyndte, opfordrede COVID-19-pandemien Warner Bros. at udsætte produktionen.

I 1926 ankom den britiske tryllekunstner og "magiske zoolog" Newton Artimus Fido Scamander, kendt som Newt Scamander, til New York på vej til Arizona. Han møder Mary Lou Barebone, en ikke-magisk kvinde ("No-Maj" eller "Muggle"), der leder New Salem Philanthropic Society. Når Newt lytter til hende, hvor hekser og troldmænd er ægte og farlige, undslipper en Niffler fra Newts magisk udvidede kuffert, der rummer forskellige magiske væsner. Når Newt forsøger at fange Niffler, møder han No-Maj bevaringsarbejder og fremtidige bager Jacob Kowalski, og de skifter utilsigtet kufferter. Porpentina "Tina" Goldstein, en forringet auror (højtuddannet magisk retshåndhævende embedsmand) ved United States Magic Congress (MACUSA), arresterer Scamander og fører ham til MACUSAs hovedkvarter, hvilket overtræder magiske love. Da Jacobs kuffert, der i øjeblikket ejes af Scamander, kun indeholder bagværk, frigives han til forlegenhed for Miss Goldstein. I mellemtiden, ved Jacob Kowalskis lejelejlighed, da han åbnede det, han troede var hans kuffert, men er Newts, flygter adskillige skabninger ud i det fri, nogle endda væk fra hans lejlighed.

Efter at Tina og Newt finder Jacob og kufferten, tager Tina dem med til sin lejlighed og introducerer dem til Queenie, hendes Legilimens-søster. Jacob og Queenie er tiltrukket af hinanden, selvom amerikanske guider er forbudt at have nogen kontakt med No-Majs. Newt tager Jacob med i sin magisk udvidede kuffert, hvor Jacob møder en lukket Obscurus, en parasit, der udvikler sig inde i magisk begavede børn, hvis de undertrykker deres magiske evner. Newt hentede det fra en ung pige, der døde (ofrene lever sjældent for at være ti år gamle). Newt overtaler Jacob til at hjælpe med at søge efter de forsvundne skabninger. Efter at have fanget to af de tre undslapte dyr igen, returnerer Tina kufferten til MACUSA. Embedsmænd arresterer dem og mener, at et af Newts dyr er ansvarlig for at dræbe senator Henry Shaw Jr., selvom Obscurus faktisk var ansvarlig. Direktøren for magisk sikkerhed, Percival Graves, beskylder Newt for at konspirere med den berygtede mørke troldmand Gellert Grindelwald og beslutter at ødelægge Newts kuffert og glemme Jacobs seneste minder om magi. Newt og Tina dømmes til øjeblikkelig død i hemmelighed, men de flygter ved hjælp af Queenie og Jacob, som også henter Newts kuffert fra MACUSA. Efter et tip fra Tinas gamle goblininformant Gnarlack finder de de fire og genindvinder den sidste af de ustabile væsner.

I mellemtiden nærmer Graves sig Mary Lou Barebones adopterede søn, Credence, og tilbyder at befri ham fra sin voldelige mor. Til gengæld ønsker Graves, at Credence skal finde en obskur, som han mener har forårsaget de mystiske destruktive hændelser omkring byen. Credence finder en tryllestav under hans adopterede søster Modestys seng. Mary Lou antager, at det er Credence's tryllestav. Mens Credence bliver straffet, dræber Credence's Obscurus Mary Lou og hendes ældste datter Chastity. Graves ankommer, og efter at Credence fører ham til Modesty, som han antager er Obscurus 'vært, afskediger han Credence som en squib og nægter at lære ham magi, han tidligere havde lovet. Troværdighed afslører, at han er den sande vært, efter at have levet længere end nogen anden vært på grund af intensiteten af ​​hans magi. Og i et raserianfald transformerer Credence igen og angriber byen i dagslys.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn