• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Frost

Frost er en 2013 amerikansk 3D-computeranimeret musikalsk fantasy-film produceret af Walt Disney Animation Studios og udgivet af Walt Disney Pictures. Den 53. Disney-animerede spillefilm, den er inspireret af Hans Christian Andersens eventyr "Snedronningen" fra 1844.

Den fortæller historien om en frygtløs prinsesse, der begiver sig ud på en rejse med en robust ismand, hans loyale rensdyr og en naiv snemand for at finde sin mærkelige søster, hvis iskolde kræfter utilsigtet har erobret hendes rige i evig vinter.

Frost gennemgik flere historiebehandlinger, inden han blev bestilt i 2011 med et manuskript skrevet af Jennifer Lee, som også co-instruerede sammen med Chris Buck. Filmen indeholder stemmerne fra Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad og Santino Fontana. Christophe Beck blev hyret til at komponere filmens orkestrale partitur, mens Robert Lopez og Kristen Anderson-Lopez skrev sangene.

Frozen havde premiere på El Capitan Theatre i Hollywood, Californien, den 19. november 2013, havde en begrænset frigivelse den 22. november og gik i generel teateranalyse den 27. november. Det blev mødt med ros for sin grafik, scripts, temaer, musik og stemmeskuespil; nogle filmkritikere betragter Frost som den bedste Disney-animerede spillefilm siden undersøgelsens renæssanceperiode. Filmen opnåede også betydelig kommerciel succes og tjente 1.280 milliarder dollars i verdensomspændende billetkontorer, herunder 400 millioner dollars i USA og Canada og 247 millioner dollars i Japan. Det fortsatte med at overgå Toy Story 3 (som også blev distribueret af Disney) som den mest indtægtsførende animerede film af tiden samt den mest indtægtsførende musikal, før den blev overgået af genindspilningen af ​​The Lion King 2019; den er også rangeret som den 16. mest indtægtsgivende film nogensinde, den mest indtægtsgivende film i 2013 og den tredje mest indtjenende film i Japan. Det var også den mest indtjenende film med en kvindelig instruktør med hensyn til amerikanske indtægter, indtil den blev overgået af Warner Bros. Billeder Wonder Woman. Med over 18 millioner film solgt i 2014 kom den på listen over mest solgte film i USA. I januar 2015 var Frost blevet den bedst sælgende Blu-ray-disk i USA nogensinde.

Frost vandt to Oscars for bedste animerede film og bedste originale sang ("Let It Go"), Golden Globe Award for bedste animerede spillefilm, BAFTA Award for bedste animerede film, fem Annie Awards (inklusive bedste animerede funktion), to Grammy Awards for Bedste visuelle lydspor til visuelle medier og bedste sange skrevet til visuelle medier ("Let It Go") og to kritikers valgfilmpriser for bedste animerede film og bedste originale sang ("Let It Go"). En animeret kort efterfølger, Frozen Fever, havde premiere den 13. marts 2015, en animeret featurette med titlen Olaf's Frozen Adventure havde premiere den 22. november 2017, og en langvarig efterfølger, Frost II, blev udgivet den 22. november 2019.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn