• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Godzilla

Godzilla er en amerikansk monsterfilm fra 1998 instrueret og co-skrevet af Roland Emmerich. En ny forestilling af Tohos Godzilla-franchise, det er den 23. film i franchisen og den første Godzilla-film, der udelukkende er produceret af et Hollywood-studie.

Filmen spiller Matthew Broderick, Jean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn, Michael Lerner og Harry Shearer. Filmen er dedikeret til Tomoyuki Tanaka, medskaber og producent af forskellige Godzilla-film, der døde i april 1997. I filmen undersøger forskere og militæret et kæmpe monster, der migrerer til New York City for at leve med sine unge.

I oktober 1992 annoncerede TriStar Pictures planer om at producere en trilogi af Godzilla-film. I maj 1993 blev Ted Elliott og Terry Rossio hyret til at skrive manuskriptet. I juli 1994 blev Jan de Bont annonceret som direktør. De Bont forlod projektet i december 1994 på grund af budgettvister, og Emmerich blev hyret i maj 1996 til at lede og co-skrive et nyt manuskript med producenten Dean Devlin. Hovedfotografering begyndte i maj 1997 og sluttede i september 1997.

Godzilla blev teatralsk frigivet den 20. maj 1998 til negative anmeldelser og tjente 379 millioner dollars over hele verden på et produktionsbudget på 130-150 millioner dollars. Mens filmen gav et overskud, blev det betragtet som en skuffelse. Planlagte efterfølgere blev annulleret, og en animeret serie blev produceret i stedet. I 2004 begyndte Toho at mærke nye iterationer af TriStar's Godzilla som "Zilla", hvor kun inkarnationerne fra 1998-filmen og det animerede show bevarede Godzillas copyright / varemærke.

Den 3. november 1998 blev filmen udgivet på VHS og DVD i USA. DVD'ens særlige funktioner inkluderer; fotogallerier, visuelle effekter og specielle FX tutorial kommentarer, musikvideoen "Heroes" af The Wallflowers, Behind the Scenes of Godzilla med Charles Caiman, teatraliske trailere, en featurette, instruktør / producent og cast biografier, et fotogalleri, musikvideo, og Godzilla tager New York (før og efter skud). I 1999 udgav Sony en widescreen-udgave af VHS. VHS tjente $ 8,04 millioner fra huslejer i løbet af sin første uge i USA, hvilket gør det til det største videosæt siden Titanic. DVD'en solgte over 400.000 enheder i USA i slutningen af ​​1998. Det blev også rapporteret, at NBC ville betale ca. 25 millioner dollars for tv-udsendelsesrettigheder i USA.

Den 13. december 2005 blev filmen udgivet på Universal Media Disc. Den 28. marts 2006 udgav Sony en speciel "monster" -udgave af DVD, der bevarede de særlige træk ved den forrige DVD, samt en "All-Time Best of Godzilla Fight Scenes" featurette, 3 episoder fra Godzilla: The Series og en "aldrig set før" "produktionskunstgalleri. Den 10. november 2009 blev filmen udgivet på Blu-ray Disc, som bevarede de særlige træk ved den anden DVD-udgivelse uden episoderne i den animerede serie. Den 16. juli 2013 udgav Sony en "Mastered in 4K" Blu-ray-udgave. Den 14. maj 2019 blev filmen udgivet på 4K Ultra HD. Denne version bevarede de samme specialfunktioner fra den originale Blu-ray-udgivelse samt en ny Dolby Atmos-lydmix.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn