• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Gremlins

Gremlins er en amerikansk komedie-gyserfilm fra 1984 skrevet af Chris Columbus og instrueret af Joe Dante. Historien følger en ung mand, der modtager en mærkelig skabning kaldet mogwai som et kæledyr, der derefter skaber andre skabninger, der bliver til små, destruktive, onde monstre.

Det er baseret på legender om folkloriske onde skabninger, der forårsagede funktionsfejl - "gremlins" - i det britiske Royal Air Force, der går tilbage til 2. verdenskrig. I filmen spiller Zach Galligan og Phoebe Cates, hvor Howie Mandel giver stemmen til Gizmo, den største mogwai-karakter. Steven Spielberg var filmens udøvende producent, hvor filmen blev produceret af Michael Finnell og udgivet af Warner Bros.

Det blev efterfulgt af en efterfølger, Gremlins 2: The New Batch, 1990. I modsætning til den mere satiriske tone i efterfølgeren (som parodierer Hollywood-efterfølgere) vælger Gremlins mere sort komedie, afbalanceret mod en juletid. Begge film var centrum for større merchandising-kampagner.

Trods at være en kritisk og kommerciel succes, blev filmen kritiseret for nogle af dens mere voldelige sekvenser. Som svar på denne og lignende klager over Indiana Jones og Temple of Doom foreslog Spielberg, at Motion Picture Association of America (MPAA) skulle ændre sit klassificeringssystem, hvilket det gjorde inden for to måneder efter filmens frigivelse og oprette en ny PG-13-rating .

En 25-års jubilæumsudgivelse blev frigivet den 1. december 2009. Filmen blev genudgivet på hjemmevideo i 4K Ultra HD den 1. oktober 2019.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn