• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Herkules

Herkules er en amerikansk animeret musikalsk fantasyfilm fra 1997 produceret af Walt Disney Feature Animation for Walt Disney Pictures. Den 35. Disney animerede spillefilm og den ottende animerede film produceret under Disney Renaissance, instrueret af Ron Clements og John Musker. Filmen er løst baseret på den legendariske helt Herakles (kendt i filmen med sit romerske navn, Hercules), søn af Zeus, i græsk mytologi.

År senere bliver teenageren Herkules frastødt af hans manglende evne til at kontrollere sin styrke og undrer sig over, hvor han kom fra. Efter at hans fosterforældre afslørede den olympiske halskæde, de fandt ham hos, besluttede Herkules at besøge Zeus-templet for et svar. Templets statue af Zeus vækkes til live og afslører alt for Herkules og fortæller ham, at han kan tjene tilbage sin guddom ved at blive en sand helt. Zeus sender Herkules og hans glemte nyfødte ven Pegasus til satiren Philoctetes ("Phil"), der er kendt for at træne helte. Phil er pensioneret i frustration, efter at ingen af ​​hans tidligere studerende formåede at tjene en konstellation i skey. Zeus tvinger Phil til at træne Herkules alligevel. Efter at have gennemført uddannelsen tager Phil og Herkules til Thebes. På vejen møder de Megara ("Meg"), en sarkastisk pige, som Herkules redder fra centauren Nessus. Når Herkules og de andre rejser, afsløres Meg som en tjener for Hades efter at have solgt sin sjæl til ham for at redde en elsker, der derefter forlod hende. Når Meg nævner sit møde med Herkules, indser Hades, at smerte og panik svigtede ham og planlægger at afslutte Herkules ordentligt.

Da Herkules ankommer til Theben, mødes han af skepsis af lokalbefolkningen, men så dukker Meg op og siger, at to drenge sidder fast i en kløft. Herkules redder dem uden at være opmærksom på, at de har smerter og panik i forklædning, og frigiver utilsigtet Hydra. Herkules besejrer det og bliver en berømt helt. Herkules fortsætter med at besejre mange andre monstre, og hans popularitet og formue vokser, men Zeus fortæller Herkules, at han endnu ikke er en "rigtig" helt og nægter at forklare, hvad det betyder. Bedrøvet og frustreret tilbringer Herkules en dag med Meg, som indser, at hun er forelsket i ham.

Hades finder ud af dette, og lige før hans overtagelse holder han Meg som gidsler og tilbyder hende til gengæld for, at Herkules overleverer sine beføjelser i en dag. På den betingelse at Meg vil blive uskadt, accepterer han og er sønderknust, når Hades afslører, at Meg konstant arbejdede for Hades.

Hades frigiver titanerne, der klatrer op i Olympus og erobrer guderne, mens cyclops går til Theben for at dræbe Herkules. Herkules besejrer Cyclops, men Meg er dødeligt såret, når en søjle kollapser på hende. Dette er i strid med Hades løfte om, at Meg ikke ville blive skadet, så Herkules genvinder sin styrke. Herkules og Pegasus flyver til Olympus, hvor de befri guderne og besejrer titanerne, men Meg dør, før hun vender tilbage til hende.

Herkules går til underverdenen og hopper ud i floden Styx for at genoprette Megs sjæl. Denne handling ville være dødelig for en dødelig, men hans villighed til at ofre sig selv er en tilstrækkelig heroisk handling til at genoprette hans guddommelighed. Herkules klatrer ud af Styx med Megs sjæl og slår Hades ind i den. Efter at have genoplivet Meg, kaldes hun og Herkules til Olympus, hvor Zeus og Hera byder deres søn velkommen. Men Herkules vælger at blive på jorden sammen med Meg. Herkules og hans venner vender tilbage til Theben, hvor de ser Zeus danne en konstellation til Herkules 'ære.

Herkules blev først udgivet på VHS og widescreen-laserskive i USA den 3. februar 1998, inkluderet som en del af Walt Disney Masterpiece Collection-serien. I sommeren 1998 var salg og udlejning af VHS-versionen samlet til $ 165 millioner. Udgivet den 9. november 1999 blev Herkules frigivet på en "Limited Issue" DVD i en begrænset periode på tres dage, inden han gik ind i moratoriet. Walt Disney Home Video blev lanceret i januar 2000 og lancerede Gold Classic Collection med Herkules genudgivet på VHS og DVD den 1. august 2000. DVD'en indeholdt filmen i billedformatet 1,66: 1 og blev THX-certificeret og ledsaget. med specielle funktioner, herunder "The Making of Herkules" dokumentarfilm og "Go The Distance" musikvideo sunget af Ricky Martin samt en aktivitetshæfte "Animals of the Outback". Filmen blev udgivet på en specialudgave Blu-ray, DVD og Digital HD den 10. juni 2014.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn