• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

How to train your dragon

How to train your dragon er en amerikansk computeranimeret actionfilm fra 2010, løst baseret på 2003-bogen med samme navn af den britiske forfatter Cressida Cowell, produceret af DreamWorks Animation og distribueret af Paramount Pictures. Filmen blev instrueret af Chris Sanders og Dean DeBlois fra et manuskript af Will Davies, Sanders og DeBlois og spiller stemmerne fra Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller og Kristen Wiig. Historien finder sted i en mytisk vikingeverden, hvor en ung viking teenager ved navn Hicke stræber efter at følge sin stammetradition om at blive drakemorder. Efter endelig at have fanget sin første drage, en Night Horror, og med sin chance for endelig at få stammens accept, finder han ud af, at han ikke længere vil dræbe dragen og i stedet bliver venner med den.

Kostumetræner havde premiere på Gibson Amphitheatre den 21. marts 2010 og blev frigivet i USA fem dage senere den 26. marts. Det var en kritisk og kommerciel succes og tjente næsten $ 500 millioner på verdensplan. Filmen blev rost for sin animation, stemmeskuespil, skrivning, musikalske partiturer og 3D-sekvenser. Det blev nomineret til en Oscar for bedste animerede funktion og bedste originale score ved den 83. Oscar, men tabte til henholdsvis Toy Story 3 og The Social Network. Kostymetræner vandt også ti Annie Awards, inklusive bedste animerede funktion.

To efterfølgere, Suit Trainer 2 og Suit Trainer: The Hidden World, blev udgivet den 13. juni 2014 og den 22. februar 2019. Ligesom sin forgænger blev begge fortsættelser rost og blev kortsucceser. Filmens succes har også inspireret andre produkter, herunder et videospil og en tv-serie.

Kostumetræner havde premiere i USA den 21. marts 2010 på Gibson Amphitheatre i Universal City, Californien, og blev frigivet i teatrene den 26. marts 2010 i USA. Som blev udgivet i november. Filmen blev digitalt konverteret til IMAX 3D og blev frigivet til 186 nordamerikanske IMAX-teatre og omkring 80 IMAX-teatre uden for Nordamerika.

Vikingebyen Berk, der ligger på en fjerntliggende ø, bliver ofte angrebet af drager, der tager kvæg, ødelægger ejendom og sætter liv i fare. Hicka, den ubehagelige femten-årige søn af landsbechefen, Stoick the Vast, betragtes som for skræmmende og svag til at bekæmpe drager, så han opretter i stedet mekaniske apparater under sin lærling til Gobber, landsbyens smed, skønt Hickes opfindelser ofte giver bagslag . Under et angreb bruger Hicke et våben til at skyde en Night Horror ned, en farlig og sjælden drage, hvoraf lidt er kendt, men ingen tror på ham, så han søger efter den faldne drage alene. Han finder dragen i skoven, viklet ind i nettet, men kan ikke tage sig selv for at dræbe ham og frigør ham i stedet.

Stoick sammensætter en flåde for at finde dragernes rede og går ind i Hicke i en drakampskole, som Gobber lærer sammen med de andre teenagere, Fishlegs, Snotlout, Ruffnut, Tuffnut og Astrid, en hård vikingepige, som Hicke har en kærlighed til træning, mens han er væk. Hicke vender tilbage til skoven og finder Nattfasa stadig der, ude af stand til at flyve, fordi Hickes våben ved et uheld rev af halve halefinnen. Hicke bliver venner med dragen ved at tilbyde fisk og give ham navnet 'Tandløs' efter hans tilbagetrækkelige tænder. Hicke føler sig skyldig for at have lammet Tandløs og designer en sele rig og en protesefinne, der gør det muligt for kiten at flyve, men kun med Hicke ridning og kontrol af protesen.

Hicke lærer om dragenes opførsel, når han arbejder med Tandløs og kan subtilt og ikke-voldsomt underkaste de fangede drager under træning og fortjener hans beundring for sine kammerater, men får Astrid til at blive mere og mere jaloux og mistænksom over sin opførsel. I mellemtiden kommer Stoicks flåde hjem uden succes, selvom Stoick opmuntres af Hickes uventede succes inden for kostumeuddannelse. Hicke vurderes at være vinderen af ​​sin træningsklasse og skal dræbe en drage til sin sidste test. Han forsøger at løbe væk med tandløs, kun for at blive efterfulgt af Astrid i skoven. Hikke tager Astrid med på en flyvning for at vise, at dragen er venlig. Da Astrid minder Hicka om testen, tager Tandløs uventet parret til dragereden, hvor de opdager en kæmpe drage kaldet Rød død. De mindre drager fodrer kontinuerligt levende mad i stedet for at spise sig selv; de to indser, at dragerne har angrebet Berk under tvang. Astrid vil fortælle landsbyen om deres opdagelse, men Hicke fraråder at beskytte tandløs.

Tilbage i landsbyen den næste dag møder Hicke en fængslet mareridtdrage i sin sidste test. I stedet for at dræbe ham forsøger han dog at dræbe ham i et forsøg på at bevise, at drager kan være fredelige. Når Stoick utilsigtet drejer dragen for at angribe, kommer Tandløs for at beskytte Hicke, men bliver fanget af vikingerne i processen. Hicka afslører ved et uheld for Stoick, at tandløs kender stedet for dragernes rede. Stoick afskediger sin søn og går til reden med Tandløs lænket til hovedskibet som guide. Når vikingerne er gået, er Hicke deprimeret, men Astrid opfordrer ham til at indse, at han skånede tandløs mennesker af medfølelse og empati, ikke svaghed. Hicke genvinder derefter sin tillid til at gå efter Tandløs og redde ham sammen med Astrid og de andre teenagere.

Vikingens angribere lokaliserer og bryder dragenes rede, der får de fleste drager til at flyve ud, men rejser også den røde død, som snart overvælder vikingerne. Hicke, Astrid og deres venner flyver ind, kører på Berks fængslede træningsdrager, giver dækild og distraherer den røde død, mens Hicka frigør de tandløs. Hicke drukner næsten, mens han gør det, men Stoick redder dem begge og forsoner sig med sin søn.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn