• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Løvernes Konge

Løvernes Konge er en amerikansk animeret musikfilm fra 1994 produceret af Walt Disney Feature Animation og udgivet af Walt Disney Pictures. Det er den 32. Disney animerede spillefilm og den femte animerede film produceret i en periode kendt som Disney Renaissance.

Løvernes Konge blev instrueret af Roger Allers og Rob Minkoff, produceret af Don Hahn, og har et script krediteret Irene Mecchi, Jonathan Roberts og Linda Woolverton. Dens originale sange blev skrevet af komponisten Elton John og tekstforfatter Tim Rice med en score af Hans Zimmer. Filmen har en ensemblebesætning med Matthew Broderick, James Earl Jones, Jeremy Irons, Jonathan Taylor Thomas, Moira Kelly, Nathan Lane, Ernie Sabella, Rowan Atkinson, Robert Guillaume, Madge Sinclair (i hendes seneste filmrolle), Whoopi Goldberg, Cheech Marin og Jim Cummings. Historien finder sted i et løverige i Afrika og blev påvirket af de bibelske historier om Joseph og Moses og William Shakespeares Hamlet.

 

Løvernes konge fortæller historien om Simba (swahili for løver), en ung løve, der efterfølger sin far, Mufasa, som konge af Pride Lands; Men efter Simbas onkel Scar myrder Mufasa, manipuleres Simba til at tro, at han var ansvarlig og flygter i eksil. Efter at have vokset op i selskab med de bekymringsløse udstødte Timon og Pumbaa, får Simba værdifuldt perspektiv fra sin barndomsven, Nala, og hans shaman, Rafiki, før han vendte tilbage for at udfordre Scar for at afslutte sit tyranni og indtage sin plads i livets cirkel som den retmæssige konge.

 

Udviklingen af ​​Løvernes Konge begyndte i 1988 under et møde mellem Jeffrey Katzenberg, Roy E. Disney og Peter Schneider, mens han promoverede Oliver & Company i Europa. Thomas M. Disch skrev en filmatisering, og Woolverton udviklede de første manuskripter, mens George Scribner blev underskrevet som instruktør og senere sluttede sig til Allers. Produktionen begyndte i 1991 på samme tid som Pocahontas, der brugte mange af Disneys førende animatorer. Et stykke tid efter, at personalet rejste til Hell's Gate National Park i Kenya for at undersøge filmens miljø og dyr, forlod Scribner produktionen, da han ikke ønskede at gøre filmen til en musical og blev erstattet af Minkoff. Da Hahn sluttede sig til projektet, var han utilfreds med manuskriptet, og historien blev omskrevet med det samme. Næsten 20 minutter med animerede sekvenser blev produceret i Disney-MGM Studios forlystelsespark i Florida. Computeranimation blev også brugt i flere scener.

 

Løvernes Konge blev frigivet den 15. juni 1994 til en positiv reaktion fra kritikere, der roste filmen for sin musik, historie, temaer og animation. Med en første verdensomspændende brutto på 766 millioner dollars sluttede den som den mest indtjenende film i 1994, den bedst sælgende animerede film og den næstbedst solgte film nogensinde. Det er også den mest lukrative traditionelle animerede film nogensinde såvel som den bedst sælgende film på hjemmevideoen, der har solgt over 30 millioner VHS-bånd. Ved lanceringen tegnede filmen en vis kontrovers i Japan for sine ligheder med Osamu Tezuka's anime-serie fra 1960'erne Kimba den hvide løve. Løvernes Konge modtog to Oscars for sin præstation i musik og Golden Globe Award for bedste film - musical eller komedie. Filmen har ført til mange afledte værker, såsom en Broadway-tilpasning; to live efterfølgere til videosekvensen, Løvernes Konge II: Simba's Pride (1998), og efterfølgeren, Løvernes Konge 1½ (2004); to tv-serier, Timon og Pumbaa og The Lion Guard; og 3D-genudgivelse 2011; og en fotorealistisk genindspilning i 2019, som også blev den bedst sælgende animerede film, da den blev udgivet.

 

I 2016 blev filmen udvalgt til konservering i United States National Film Registry af Library of Congress som "kulturelt, historisk eller æstetisk signifikant." Fra december 2019 er det den eneste Disney-film, der er blevet døbt i Zulu, det eneste afrikanske sprog bortset fra arabisk, der er blevet brugt til en Disney-spillefilm.

 

Løvernes Konge blev først udgivet på VHS og laserdiske i USA den 3. marts 1995 under Disneys "Masterpiece Collection" videoserie. VHS-udgaven af ​​denne udgave indeholdt en særlig forhåndsvisning af Walt Disney Pictures 'kommende animerede film Pocahontas, hvor titelkarakteren (med stemme af Judy Kuhn) synger det musikalske nummer "Colors of the Wind". Derudover blev Deluxe Editions af begge formater frigivet. VHS Deluxe Edition inkluderede filmen, et eksklusivt litografi af Rafiki og Simba (i visse udgaver), et mindesmærke "Circle of Life" epigraf, seks koncept kunst litografier, en anden film med en halv times tv-special The Making of Løvernes Konge og et ægthedscertifikat. CAV laserdisc Deluxe Edition omfattede også filmen, seks konceptkunstlitografier og The Making of Løvernes Konge og tilføjede storyboards, tegnedesignkunst, konceptkunst, grov animation og en instruktionskommentar, som VHS-udgaven ikke havde på i alt fire dobbeltsidede plader. VHS-båndet blev hurtigt det bedst sælgende videobånd nogensinde: 4,5 millioner bånd blev solgt den første dag, og til sidst blev salget mere end 30 millioner, inden disse hjemmevideoversioner gik i moratorium i 1997. VHS-udgaverne har solgt i alt 32 millioner enheder i Nordamerika og havde en omsætning på 520 millioner dollars i salgsindtægter.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn