• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Modig

Modig er en amerikansk computeranimeret fantasy-film fra 2012 produceret af Pixar Animation Studios og udgivet af Walt Disney Pictures. Det er instrueret af Mark Andrews og Brenda Chapman og co-instrueret af Steve Purcell. Historien er skrevet af Chapman med manuskripter af Andrews, Purcell, Chapman og Irene Mecchi. Filmen blev produceret af Katherine Sarafian med John Lasseter, Andrew Stanton og Pete Docter som udøvende producenter.

Filmens rollebesætning inkluderer Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Kevin McKidd og Craig Ferguson. Filmen fortæller historien om en prinsesse ved navn Merida, der trodser en gammel skik og forårsager kaos i kongeriget ved at udtrykke ønsket om ikke at blive forlovet. Når hendes mor bliver offer for en forbandelse, skal Merida se i sig selv og finde nøglen til at redde kongeriget. Merida er den første Disney Princess oprettet af Pixar. Filmen er også dedikeret til Steve Jobs, der døde, før filmen blev frigivet.

Chapman hentede inspiration til filmens historie fra hendes forhold til sin egen datter. Chapman instruerede med Mark Andrews og blev Pixars første kvindelige instruktør for en spillefilm. For at skabe så komplekse billeder som muligt omskrev Pixar sit animationssystem for første gang i 25 år. Brave er den første film, der bruger Dolby Atmos-lydformat.

Modig havde premiere den 10. juni 2012 på Seattle International Film Festival og blev udgivet i Nordamerika den 22. juni 2012 til både positive anmeldelser og succes med hensyn til indtægter. Filmen vandt Oscar, Golden Globe og BAFTA Award for bedste animerede spillefilm.

Modig blev udgivet på Blu-ray, Blu-ray 3D og DVD den 13. november 2012. Den inkluderer La Luna og en ny kortfilm, The Legend of Mor'du, der udforsker historien om Mor'du, fra heksens perspektiv . DVD'en indeholder lydkommentarer af instruktør Mark Andrews, medregissør / manuskriptforfatter Steve Purcell, historiefortæller Brian Larsen og redaktør Nick Smith. Brave blev udgivet på 4K Blu-ray den 10. september 2019.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn