• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Mulan

Mulan er en amerikansk animeret musikhistorisk action-eventyrfilm fra 1998 produceret af Walt Disney Feature Animation for Walt Disney Pictures. Den er baseret på den kinesiske legende om Hua Mulan og var Disneys 36. animerede funktion og den niende animerede film produceret og udgivet under Disney-renæssancen.

Det er instrueret af Tony Bancroft og Barry Cook med en historie af Robert D. San Souci og et manuskript af Rita Hsiao, Philip LaZebnik, Chris Sanders, Eugenia Bostwick-Singer og Raymond Singer. Ming-Na Wen, Eddie Murphy, Miguel Ferrer og BD Wong spiller i den engelske version, mens Jackie Chan gav kaptajn Li Shang stemmen til filmens kinesiske studs. Filmens plot finder sted i Kina under Han-dynastiet, hvor Fa Mulan, datter af den ældre kriger Fa Zhou, foregiver at en mand skulle tage sin fars plads under en værnepligt for at imødegå en Hun-invasion.

Mulan blev produceret og udgivet under Disney-renæssancen og var den første af tre funktioner, der hovedsagelig blev produceret i Disney-animationsstudiet i Disney-MGM Studios (nu Disneys Hollywood Studios) i Bay Lake, Florida. Udviklingen af ​​filmen begyndte i 1994, da en række kunstneriske vejledere blev sendt til Kina for at få kunstnerisk og kulturel inspiration. Mulan blev godt modtaget af kritikere og offentligheden, der roste animationen, plot, karakterer (især den eponyme karakter) og musikalske scores og tjente over $ 304 millioner. Det modtog en Golden Globe og Oscar-nominering og vandt adskillige Annie Awards, herunder Bedste Animerede Feature. En efterfølger fra 2004 direkte til video, Mulan II, fulgte. En live-action-tilpasning instrueret af Niki Caro blev frigivet den 4. september 2020.

Filmen blev først udgivet på VHS den 2. februar 1999 som en del af Walt Disney Masterpiece Collection-serien. Mulan blev udgivet på DVD den 9. november 1999 som en Walt Disney Limited-udgave i en begrænset 60-dages periode, inden de gik i moratorium. Den 1. februar 2000 blev den genudgivet på VHS og DVD som en del af Walt Disney Gold Classic Collection-serien. VHS og DVD blev ledsaget af to musikvideoer af "Reflection" og "True to Your Heart", mens DVD'en også indeholdt teatralsk trailer og tegnekunst. Udgivelsen af ​​Guldkollektionen blev returneret til Disney Vault den 31. januar 2002. Den 26. oktober 2004 udgav Walt Disney Home Entertainment et restaureret print af Mulan på VHS og som en 2-disks DVD.

I marts 2013 frigav Walt Disney Studios Home Entertainment Mulan og Mulan II på Blu-ray og DVD for at falde sammen med filmens 15-års jubilæum.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn