• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Muppets

The Muppets er en amerikansk franchise- og ensemblebesætning af dukkekarakterer kendt for en absurd, burlesk og selvhenvisende stil med sort-sketch-komedie. De blev oprettet af Jim Henson i 1955 og er navnene på den Disney-ejede mediefranchise, der inkluderer tv, film, musik og andre medier, der er knyttet til tegnene.

Muppets er fra den kortvarige tv-serie Sam and Friends, der blev sendt fra 1955 til 1961. Efter optrædener på sene natprogrammer og reklamer i 1960'erne begyndte The Muppets at dukke op på Sesame Street (1969 - nu) og opnåede berømthedsstatus og international anerkendelse gennem The The Muppet Show (1976–1981), der vandt fire Primetime Emmy Awards og 21 nomineringer i løbet af sin femårsperiode.

I løbet af 1970'erne og 1980'erne diversificerede Muppets sig i film, herunder The Muppet Movie (1979); The Great Muppet Caper (1981); og The Muppets Take Manhattan (1984). Disney begyndte at samarbejde med dem i slutningen af ​​1980'erne, hvor Henson gik i forhandlinger om at sælge The Jim Henson Company. Muppets fortsatte deres medie tilstedeværelse på tv med Muppet Babies (1984–91), ligesom The Jim Henson Hour (1989) og The Muppets Tonight (1996–98), som begge var ens i The Muppet Show format; og tre film: The Muppet Christmas Carol (1992), Muppet Treasure Island (1996) og The Muppets from Space (1999).

Disney erhvervede The Muppets i februar 2004, hvilket gav tegnene større offentlig eksponering end i tidligere år. Under Disney omfattede efterfølgende projekter to film: The Muppets (2011) og The Muppets Most Wanted (2014); en kortvarig primetime-serie (2015–2016) en genstart af Muppet Babies (2018 - nu); og tv-serien Mupparna Now (2020 - nu).

I løbet af sin karriere på seks årtier er Mupparna blevet betragtet som et dagligt syn i underholdningsindustrien og populærkulturen i USA og den engelsktalende verden generelt og er anerkendt af forskellige kulturinstitutioner og organisationer, herunder American Film Institute, Academy af film og kunst og videnskab, Library of Congress og Hollywood Walk of Fame.

Muppets blev skabt af marionettspiller Jim Henson i 1950'erne; blandt hans tidligste kreationer var frøen Kermit, der blev Hensons mest genkendelige karakter. Oprindeligt beregnet til et voksenpublikum, hævdede Henson og mindede senere om at opfinde udtrykket "Muppet" som en blanding af ordene "marionet" og "marionet". I 1955 blev The Muppets introduceret i Sam and Friends, en kortformet tv-serie produceret til WRC-TV i Washington DC. prosceniumbue, der er typisk for sådanne værker og i stedet er afhængig af den naturlige indramning af fjernsynsapparatet, gennem hvilket det blev set.

I løbet af 1960'erne optrådte figurerne - især Kermit og Rowlf the Dog - i skitser i flere talkshows om aftenen og i tv-reklamer, herunder The Ed Sullivan Show. Rowlf blev den første Muppet-karakter, der optrådte regelmæssigt på netværks-tv, da han startede med Jimmy Dean i The Jimmy Dean Show. I 1966 begyndte Joan Ganz Cooney og Lloyd Morrisett at udvikle et pædagogisk tv-program for børn og henvendte sig til Henson for at designe en rollebesætning af Muppet-figurer i løbet af denne fase. Programmet blev produceret af Children's Television Workshop og debuterede som Sesame Street i 1969.

Henson og hans kreative team blev tæt involveret med Sesame Street i de følgende år; Henson frafaldte sit præstationsgebyr til gengæld for at bevare ejerskabet af de Muppet-tegn, der blev oprettet til programmet. Sesame Street modtog et positivt svar, og Mupparna's engagement i serien siges at være en vigtig komponent i dens voksende popularitet, hvilket giver en "effektiv og fornøjelig visning" -metode til at præsentere sin uddannelsesplan.

1970'erne: Muppet Show og strejke ind i film

I begyndelsen af ​​1970'erne fortsatte Muppets deres tilstedeværelse på tv, hovedsageligt i segmentet The Land of Gorch i den første sæson af Saturday Night Live. Da hans engagement med Sesame Street fortsatte, begyndte Henson at udvikle en netværks-tv-serie med fokus på Muppets; I modsætning til Sesame Street ville denne serie dog være rettet mod et mere voksen publikum og stort set fokusere på skitsekomedie. To tv-piloter, The Muppets Valentine Show og The Muppet Show: Sex and Violence, blev sendt på ABC i henholdsvis 1974 og 1975.

Efter at ABC sendte piloter og andre netværk i USA udtrykte en vis interesse for projektet, kontaktede den britiske producent Lew Grade Henson og blev enige om at co-producere serien til Associated Television. Debuteret i 1976 introducerede The Muppet Show nye karakterer som Miss Piggy, Fozzie Bear og Gonzo sammen med eksisterende figurer som Kermit og Rowlf. Muppet Show blev sendt for første gang i USA og blev stadig mere populært på grund af sit skitseformat, enestående form for vaudeville-stil humor og produktiv ros fra gæstestjerner. Det blev nomineret til 21 Primetime Emmy Awards i løbet af løbet og vandt fire, inklusive den fremragende sortiment i 1978. Succesen med The Muppet Show gjorde det muligt for Henson Associates at sprede sig i film, hvoraf den første The Muppet Movie blev frigivet. 1979.

Efter The Muppet Movie kom The Great Muppet Caper og The Muppets Take Manhattan, der blev udgivet i henholdsvis 1981 og 1984. I alt modtog de tre film fire Oscar-nomineringer. Muppet Show sluttede sin fem-sæson løb i 1981.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn