• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Nightmare on elm street

A Nightmare on Elm Street er en amerikansk slasherfilm fra 1984 skrevet og instrueret af Wes Craven og produceret af Robert Shaye. Det er den første del af filmserien A Nightmare on Elm Street og spiller Heather Langenkamp, ​​John Saxon, Ronee Blakley, Robert Englund som Freddy Krueger og Johnny Depp i deres filmdebut.

Handlingen handler om fire teenagere, der bor på en gade i den fiktive by Springwood, Ohio [N 1], der bliver invaderet og dræbt i deres drømme og således i virkeligheden dræbt af en brændt morder med en læderhandske.

Craven filmede A Nightmare on Elm Street med et anslået budget på $ 1,8 millioner. Filmen blev udgivet den 9. november 1984 og tjente 57 millioner dollars på verdensplan. Et mareridt på Elm Street blev mødt med strålende anmeldelser og betragtes som en af ​​de største gyserfilm, der nogensinde er lavet, og spiller en franchise på seks efterfølgere, en tv-serie, en crossover med fredag ​​den 13. og forskellige andre varer. En genindspilning af samme navn blev udgivet i 2010. Og ud over Stunts, Polyester og Alone in the Dark var det en af ​​de første film produceret af New Line Cinema, som på det tidspunkt mest distribuerede film, hvilket førte virksomheden til blive et vellykket filmstudie indtil 2008. og fik endda tilnavnet "The House that Freddy Built".

Filmen krediteres for at bruge mange af de troper, der findes i horrorfilm med lavt budget i 1970'erne og 1980'erne, der dateres tilbage til John Carpenters Halloween (1978) og førte til, at denne undergenre blev kaldt slasher-filmen. Filmen indeholder et moralsk spil, hvor seksuelt promiskue teenagere dræbes. Kritikere og filmhistorikere siger, at filmens forudsætning er kampen for at definere forskellen mellem drømme og virkelighed, hvilket manifesteres af teenagers liv og drømme i filmen. Kritikere i dag roser filmens evne til at overskride "grænserne mellem det imaginære og det virkelige" og lege med publikums opfattelse. Filmen blev efterfulgt af A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn