• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Power Rangers

Power Rangers er en amerikansk underholdningsfranchise bygget omkring en live-action superhelt-tv-serie, baseret på den japanske tokusatsu-franchise Super Sentai. Produceret først af Saban Entertainment, andet af BVS Entertainment, senere af Saban Brands og i dag af SCG Power Rangers og Hasbro, tager Power Rangers TV-serie meget af sine optagelser fra tv-serien Super Sentai, produceret af Toei Company.

Den første Power Rangers-post, Mighty Morphin Power Rangers, debuterede den 28. august 1993 og hjalp med at lancere Fox Kids-programmeringsblokken i 1990'erne, hvor den blev katapulteret i populærkulturen sammen med en række actionfigurer og andet legetøj af Bandai. I 2001 havde mediefranchisen genereret over 6 milliarder dollars i salg af legetøj.

På trods af indledende kritik af, at dets vold var rettet mod grupper af børn, har franchisen været kommercielt vellykket. Fra og med 2019 består Power Rangers af 27 tv-sæsoner med 20 forskellige temaserier og tre teaterfilm udgivet i 1995, 1997 og 2017.

I 2010 genvandt Haim Saban, skaberen af ​​serien, ejerskabet af franchisen efter syv år under The Walt Disney Company. I 2018 blev Hasbro udnævnt til den nye masterlicensindehaver. Kort efter meddelte Saban Brands og Hasbro, at sidstnævnte ville erhverve franchisen og resten af ​​de førnævnte underholdningsaktiver i en aftale på $ 522 millioner, med de første Hasbro-produkter til rådighed i begyndelsen af ​​2019.

Da Power Rangers trækker de fleste af sine billeder fra Super Sentai-serien, har den mange egenskaber, der adskiller den fra andre superhelteserier. Hver serie kredser omkring et team af unge mennesker, der er rekrutteret og trænet af en mentor til at omdanne sig til de samme navn Power Rangers, som kan bruge specielle kræfter og kontrollere enorme angrebsmaskiner, kaldet Zords, for at besejre de periodiske antagonister. I den originale serie Mighty Morphin rekrutterer tryllekunstneren Zordon "teenagere med en holdning" over for Rita Repulsa.

Når "morphed", bliver rangers stærke superhelte iført farvekodede hudtætte spandexdragter og hjelme med uigennemsigtige visirer; identisk med undtagelse af individuelle rangers farve, hjelmdesign og mindre styling som f.eks. en nederdel. Morphed Rangers har generelt forbedret styrke, holdbarhed, smidighed og kampevne. Nogle har overmenneskelige eller psykiske evner såsom superhastighed, elementmanipulation, ekstra-sensorisk opfattelse eller usynlighed. Derudover har hver enkelt ranger et unikt våben såvel som regelmæssige våben, der bruges til jordkamp. Efterhånden som fjender vokser til utrolig størrelse (som næsten alle gør), bruger Rangers individuelle Zords, der kombineres til et større Megazord.

Rangers hold arbejder i hold på tre til fem, hvor flere Rangers slutter sig til holdet senere. Hvert Rangers-hold følger med et par undtagelser et generelt sæt konventioner, der blev beskrevet i begyndelsen af ​​Mighty Morphin og antydet af mentorer i mange af de andre serier: Power Rangers bruger muligvis ikke deres Ranger-kræfter til personlig gevinst eller til at eskalere en kæmper (medmindre fjenden gør det), og Power Rangers har ikke lov til at afsløre deres identitet for offentligheden. Sanktionen for ikke at følge disse regler er tab af deres magt.

Ligesom i Super Sentai ændrer farvepaletten for hvert Power Rangers-team hver serie. Kun rød og blå vises i hvert Ranger-hold, mens en gul Ranger har været til stede hver sæson undtagen Power Rangers Dino Charge. Andre farver og betegnelser vises også i hele serien. En Rangers farvebetegnelse påvirker også deres garderobe i hele serien: civiltøj matcher ofte Ranger-farver.

Ideen om at tilpasse Sentai-serien til Amerika opstod i slutningen af ​​1970'erne efter aftalen mellem Toei Company og Marvel Comics om at udveksle koncepter for at tilpasse dem til deres respektive publikum. Toei oprettede sammen med Marvel Productions den japanske tv-serie Spider-Man og producerede tre Super Sentai-serier, som var en kæmpe succes i Japan. Marvel og Stan Lee forsøgte at sælge Sun Vulcan-serien til amerikanske tv-stationer inklusive HBO, men fandt ingen købere, og handlen sluttede.

Flere år senere begyndte en anden idé om at tilpasse Super Sentai i 80'erne, da Haim Saban foretog en forretningsrejse til Japan, hvor det eneste, der blev sendt på hans tv under hans ophold på hotellet, var den japanske serie Super Sentai. På det tidspunkt blev Saban fascineret af begrebet 5 personer maskeret i spandex-kostumer, der kæmpede med monstre, så i 1985 producerede han pilotepisoden af ​​Bio-Man, en amerikansk tilpasning af Choudenshi Bioman, som blev afvist af flere af de største amerikanske fjernsyn. stationer. Hans idé begyndte først i 1992, da Saban sluttede sig til Fox Kids, hvis præsident Margaret Loesch tidligere havde hjulpet Marvel Productions og således var fortrolig med Super Sentai.

Produktion af Power Rangers episoder involverer omfattende lokalisering og revision af originalt Super Sentai kildemateriale for at indarbejde amerikansk kultur og opfylde amerikanske tv-standarder. I stedet for at lave en engelsk dub eller oversættelse af den japanske film, består Power Rangers-programmer af scener med engelsktalende skuespillere med scener med enten japanske skuespillere dubbet til engelsk eller actionscener fra Super Sentai-serien med Rangers, der kæmper mod monstre eller gigantiske robotter (Zord og Megazord) kæmper med engelsk dubbing.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn