• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Predator

Predator er en amerikansk science fiction action-gyserfilm fra 1987 instrueret af John McTiernan og skrevet af brødrene Jim og John Thomas med Arnold Schwarzenegger som leder af et elite paramilitært redningsteam, der har til opgave at redde gidsler i det guerilla-holdede område i Mellemamerika. det dødbringende rovdyr (Kevin Peter Hall), en teknologisk avanceret rumvæsen, der forfølger og jagter dem.

Predator blev skrevet i 1984 under arbejdstitlen Hunter. Optagelserne varede fra marts til juni 1986 med skabningseffekter produceret af Stan Winston; budgettet var omkring $ 15 millioner. 20th Century Fox udgav filmen den 12. juni 1987 i USA, hvor den tjente 98,3 millioner dollars. De første anmeldelser tendens mod det negative, men filmen er siden blevet revurderet som en klassiker af actiongenren.

Predators succes skabte en mediefranchise af film, romaner, tegneserier, videospil og legetøj. Det skabte tre live efterfølgere: Predator 2 (1990), Predators (2010) og The Predator (2018). En crossover med Alien-serien producerede Alien vs. Predator-filmene, som inkluderer Alien vs. Predator (2004) og Aliens vs. Rovdyr: Requiem (2007).

Et rumfartøj flyver tæt på Jorden og frigiver et objekt, der kommer ind i atmosfæren. Nogen tid senere, i en centralamerikansk jungle, får den amerikanske hærs specialstyrkesoldat og vietnamesiske veteran "hollænder" og hans elite-lejesoldat-redningsteam - Mac, Billy, Blain, Poncho og Hawkins - bestilling af den tidligere hollandske kommandør general Philips til at redde en udenrigsminister hans assistent som gidsler for oprørere. CIA-officer Dillon, en gammel hollandsk ven fra Vietnamkrigen, har til opgave at følge holdet over hollændernes indvendinger.

Holdet opdager ødelæggelsen af ​​en helikopter og tre skinnede lig, identificeret af hollænderne som Green Berets fra Fort Bragg, som han personligt kendte. Hollandsk lov når fjendens lejr og dræber alle oprørere, herunder sovjetisk efterretningstjeneste. Konfronteret med hollænderne indrømmer Dillon, at missionen var en holdning til at få efterretning fra fangede agenter, og at den døde militære enhed forsvandt uger tidligere i en mislykket redning.

Efter at have fanget Anna, den eneste overlevende gerilla, fortsætter holdet til dets udvindingspunkt, uvidende om at det spores af termisk billeddannelse af en usynlig observatør. Anna flygter og jagter af Hawkins, men de stoppes af væsenet. Det redder Anna, men dræber Hawkins og trækker hendes krop væk. Hollandsk organiserer en søgning efter Hawkins 'krop, hvorunder skabningen dræber Blain med sit plasmavåben. Forstyrret starter Mac en ildkamp, ​​hvor skabningen bliver såret og afslører lysende grønt blod. Enheden omgrupperes og indser, at noget i junglen hjemsøger dem. Dillon mener, at flere guerillaer er ansvarlige, men Billy er overbevist om, at gerningsmanden ikke er menneske, et krav mødt med skepsis. Holdet lejrer for natten og sætter fælder i alle retninger.

Den nat skyder fælderne, og Mac dræber et vildt gris og mistænker det som skabningen. I forvirringen stjæler væsenet Blains krop, og hollænderne indser, at deres fjende bruger træerne til at rejse, hvilket gør deres fælder ineffektive. Et andet forsøg på at fange væsenet med et net lykkes midlertidigt, men det undslipper hurtigt og efterlader Poncho såret. Mac og Dillon forsøger at stræbe efter det, men fremmede manøvrerer og dræber dem. Skabningen samler derefter de andre op, dræber Billy og Poncho og sår hollænderne. At realisere væsenet er ikke rettet mod ubevæbnet bytte, fordi der er "ingen sport" i det, hollænderne sender Anna til helikopteren ubevæbnet. Skabningen jagter hollandsk i en flod og bevæger sig inden for få meter fra en lerbelagt hollænder. Hans termiske signatur faldt, hollandsk forbliver uset af væsenet, og det fortsætter. Hollænderen indser, at han kan bruge ler som camouflage.

Mens skabningen samler trofæer fra de døde lejesoldater, fælder hollandskere håndværk og våben og lokker væsenet til ham. Han deaktiverer skabningens maskeringsudstyr og påfører mindre skader, men falder i vandet og mister lerdækslet og sidder fast af skabningen. Ved at anerkende hollænderen som en værdig fjende og ønsker at bekæmpe ham på lige vilkår, kaster væsenet hans maske og våben og engagerer ham i kamp mod hånd. Hollandsk er næsten slået, men formår at knuse skabningen under en fældes fælde. Når skabningen er ved at dø, aktiverer den en selvdestruerende enhed. Hollænderne dækker kort tid før enheden eksploderer og reddes senere af Philips og Anna med en helikopter.

Predator blev udgivet på DVD den 26. december 2000, filmen blev senere udgivet på Blu-Ray den 15. april 2008. Predator blev udgivet på Blu-Ray 3D den 17. december 2013. Predator blev udgivet på 4K UHD Blu-Ray den 7. august 2018.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn