• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Scarface

Scarface er en amerikansk krimidramafilm fra 1983 instrueret af Brian De Palma, skrevet af Oliver Stone, produceret af Martin Bregman og distribueret af Universal Pictures. Det er en genindspilning af filmen fra 1932 og fortæller historien om den cubanske flygtning Tony Montana (Al Pacino), der ankommer til Miami i 1980'erne uden noget og rejser sig til at blive en magtfuld narkobar.

Rollerne inkluderer også Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio og Robert Loggia.

Pacino blev interesseret i en ny version af 1932-versionen efter at have set den, og han og producent Martin Bregman begyndte at udvikle den. Sidney Lumet blev oprindeligt hyret til at styre filmen, men blev erstattet af De Palma, der hyrede Stone til at skrive manuskriptet. Optagelserne fandt sted fra november 1982 til maj 1983. Filmen blev for det meste optaget i Los Angeles. Filmens soundtrack blev komponeret af Giorgio Moroder. De Palma dedikerede denne version af Scarface til forfatterne af originalen, Howard Hawks og Ben Hecht.

Scarface havde premiere i New York City den 1. december 1983 og blev udgivet den 9. december 1983. Filmen tjente 45 millioner dollars på det indenlandske billetkontor og 66 millioner dollars på verdensplan. Oprindelig kritisk modtagelse var negativ på grund af overdreven vold, sværd og grafisk stofbrug. Nogle cubanske udlændinge i Miami var imod filmens skildring af cubanere som kriminelle og narkotikasmuglere. I de efterfølgende år har kritikere dog genovervejet det, og det betragtes nu af nogle som en af ​​de bedste film i kriminalsgenren og en af ​​de største nyskabelser, der nogensinde er lavet. Manuskriptforfattere og instruktører som Martin Scorsese har rost filmen, og den er i vid udstrækning omtalt i popkulturen, især inden for hiphop-musik såvel som tegneserier, tv-programmer og videospil, selvom filmen gennem årene er blevet betragtet en kultfilm.

I 1980 ankommer den cubanske flygtning og den tidligere fange Tony Montana til Miami, Florida, som en del af Mariel-bådeliften, hvor han sendes til en flygtningelejr med vennerne Manny Ray, Angel og Chi Chi. De fire frigives og får grønne kort i bytte for at myrde en tidligere cubansk general efter anmodning fra Miamis narkobar Frank Lopez. De bliver opvaskemaskiner i en spisestue, men en utilfreds Tony meddeler, at han er bestemt til større ting.

Franks højre hånd, Omar, sender de fire for at købe kokain fra colombianske forhandlere, men aftalen går dårligt. Angel er delt med motorsaven, mens Manny og Chi Chi redder Tony og dræber colombianerne. I mistanke om, at Omar opretter dem, insisterer Tony og Manny på personligt at levere de genbrugte stoffer og penge til Frank. Under deres møde lokkes Tony af Franks kone, Elvira. Frank ansætter Tony og Manny. Tony genforenes med sin mor og yngre søster Gina, som han er overbeskyttende for. Modløs af hans kriminelle liv kaster hans mor ham ud. Manny lokkes af Gina, men Tony beder ham om at holde sig væk fra hende.

Frank sender Tony og Omar til Cochabamba, Bolivia for at møde kokainkongen Alejandro Sosa. Tony forhandler en aftale uden Franks godkendelse, hvilket gør Omar sur. Sosa hævder, at Omar er politiets information, og at Frank har en dårlig vurdering. Tony er vidne til en slået Omar hængt i en helikopter. Tony er enig med Franks organisation, og Sosa, der kan lide Tony, accepterer aftalen, men ikke før han advarede Tony om aldrig at forråde ham.

Tilbage i Miami er Frank rasende over Omars død og den uautoriserede aftale, som Tony indgik, mens Tony starter sin egen uafhængige kokainoperation. På en natklub forsøger Bernstein, en skæv politibetjent på Franks løn, at afpresse penge fra Tony til gengæld for politibeskyttelse. I klubben opdager Tony Gina broderskab med en mand og slår dem begge, når han ser ham famle hende. Hitmen forsøger derefter at myrde Tony, mens han sidder i klubben, men han undslipper. Tony, sikker på at Bernstein og hitmen blev sendt af Frank, konfronterer ham. Under pistolen indrømmer Frank sit forsøg på at slå og beder om sit liv, men han og Bernstein dræbes af henholdsvis Manny og Tony. Tony gifter sig med Elvira og bliver distributør af Sosas produkt. Han bygger et imperium på flere millioner dollars og bor i en stor, stærkt bevogtet ejendom.

I 1983 førte en nedbrydning af føderale agenter til, at Tony blev anklaget for skatteunddragelse med en uundgåelig fængselsstraf. Sosa tilbyder at bruge sine offentlige forbindelser til at holde Tony ude af fængsel, men kun hvis Tony myrder en journalist, der har til hensigt at afsløre Sosas narkotikahandel. Under en offentlig middag beskylder Tony Manny ham for at have forårsaget sin anholdelse og Elvira for at være en infertil junkie, hvilket fik Elvira til at forlade ham.

Tony rejser til New York City for at udføre mordet med Sosas håndmand, Shadow, der planter en radiostyret bombe under journalistens bil. Imidlertid ledsages journalisten uventet af sin kone og børn. Denne åbenbaring får Tony til at afbryde her, men da Shadow fortsætter, dræber Tony ham, før han kan detonere bomben. Tony vender tilbage til Miami, hvor en forstyrret Sosa opfordrer Tony til at love gengældelse, efter at journalisten har afsløret sine narkotikamæssige aktiviteter. Tony sporer Gina på sin mors opfordring og finder hende sammen med Manny; i raserianfald skyder Tony Manny død, hvorefter Gina tårer Tony for at de blev gift dagen før.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn