• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Scooby Doo

Scooby-Doo er en amerikansk animeret franchise, der består af mange animerede tv-serier produceret fra 1969 til i dag samt deres afledte medier. Forfatterne Joe Ruby og Ken Spears skabte den originale serie Scooby-Doo, hvor er du! For Hanna-Barbera Productions 1969. Denne lørdag formiddag indeholdt tegneserier teenagere Fred Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley og Norville "Shaggy" Rogers og deres snakkende brune Great Dane ved navn Scooby-Doo, der løser mysterier, der involverer sandsynligvis overnaturlige væsener gennem en række sprøjter og fejltrin.

Efter succesen med den originale serie, Hanna-Barbera og dens efterfølger Warner Bros. Animation har produceret en række opfølgnings- og spin-off-animerede serier og flere relaterede værker, herunder tv-specialer og tv-film, en række livevideoer og to Warner Bros.-producerede teaterfilm. Nogle versioner af Scooby-Doo har variationer på showets overnaturlige tema og inkluderer karakterer som Scooby-Doos fætter Scooby-Dum og nevø Scrappy-Doo ud over eller i stedet for nogle af de originale tegn.

Scooby-Doo blev oprindeligt sendt på CBS fra 1969 til 1976, da den flyttede til ABC. ABC luftede forskellige versioner af Scooby-Doo, indtil den blev afbrudt i 1985 og præsenterede en spin-off med tegnene som børn kaldet A Pup Named Scooby-Doo fra 1988 til 1991. To Scooby-Doo genstarter luftet som en del af Kids WB på WB og dens efterfølger CW fra 2002 til 2008. Yderligere genstart blev produceret til Cartoon Network fra 2010 og vil fortsætte indtil 2018. Gentagelser af de forskellige Scooby-Doo-serier udsendes ofte på Cartoon Networks søsterkanal Boomerang i USA. ligesom andre lande. Den aktuelle Scooby-Doo-serie, Scooby-Doo og Gæt hvem?, Havde premiere den 27. juni 2019 som en original serie på Boomerangs streamingtjeneste.

I 2013 rangerede TV Guide Scooby-Doo som den femte største tv-tegneserie nogensinde.

V-film, replays og live-til-video-film

Fra 1987 til 1988 producerede Hanna-Barbera Productions Hanna-Barbera Superstars 10, en serie syndikerede tv-film med deres mest populære karakterer, herunder Yogi Bear, Huckleberry Hound, The Flintstones og The Jetsons. Scooby-Doo, Scrappy-Doo og Shaggy medvirkede i tre af disse film: Scooby-Doo Meets the Boo Brothers (1987), Scooby-Doo and the Ghoul School (1988) og Scooby-Doo and the Refuctant Werewolf (1988). Disse tre film tog deres tone fra begyndelsen af ​​1980'erne Scooby-Doo og Scrappy-Doo poster, og fremhævede de tegn, der støder på faktiske monstre og spøgelser snarere end maskerede mennesker. Scooby-Doo og Shaggy optrådte senere som fortællere af tv-filmen Arabian Nights, som oprindeligt blev sendt af TBS i 1994, Don Messicks sidste udflugt som Scooby-Doos originale stemme.

Scooby-Doo-runder er blevet syndikeret siden 1980 og er også blevet vist på kabel-tv-netværk såsom TBS Superstation (indtil 1989) og USA Network (som en del af USA Cartoon Express 1990-1994). I 1993 begyndte A Pup med navnet Scooby-Doo, der for nylig afsluttede sit netværkskørsel på ABC, omprogrammering på Cartoon Network. Da Turner Broadcasting erhvervede Hanna-Barbera i 1991, blev Scooby-Doo-serien eksklusiv i 1994 for Turner-netværkene: Cartoon Network, TBS Superstation og TNT. Det canadiske netværk Teletoon begyndte at sende Scooby-Doo, hvor er du! 1997, med den anden Scooby-serie, der snart følger. Da TBS og TNT sluttede deres udsendelser af HB-tegninger i 1998, blev Scooby-Doo det eksklusive træk ved både Cartoon Network og søsterstation Boomerang.

Med Scooby-Doos genvundet popularitet i gentagelser på Cartoon Network begyndte Warner Bros. Animation og Hanna-Barbera (dengang et datterselskab af Warner Bros. efter fusionen af ​​Time Warner og Turner Entertainment i 1996) for at producere en ny Scooby-Doo live video et år begyndende i 1998. Disse film indeholdt en lidt ældre version af originalen rolle med fem karakterer fra Scooby-Doo, hvor er du! dage. De første fire DTV-shows var Scooby-Doo på Zombie Island (1998), Scooby-Doo! og Witch's Ghost (1999), Scooby-Doo and the Alien Invaders (2000) og Scooby-Doo and the Cyber ​​Chase (2001). Frank Welker var den eneste originale rollebesætning, der vendte tilbage til disse produktioner. Don Messick var død i 1997, og Casey Kasem, en streng vegetar, opgav rollen som Shaggy efter at have modtaget afstemningen om en Burger King-reklame fra 1995. Derfor overtog Scott Innes som både Scooby-Doo og Shaggy (Billy West satte Shaggy i Scooby -Doo på Zombie Island). B.J. Ward overtog som Velma, og Mary Kay Bergman udtrykte Daphne indtil hendes død i november 1999 og blev erstattet af Gray DeLisle.

Disse første fire direkte-til-video-film adskilte sig fra det originale serielle format ved at placere tegnene i plot med en mørkere tone og indstille dem mod faktiske overnaturlige kræfter. Scooby-Doo på Zombie Island præsenterede den originale 1969-bande, der genforenes efter år med at være adskilt og kæmpe for voodoo-tilbedende kattevæsener i Louisiana Bayou. Scooby Doo! og Witch's Ghost fremhævede en forfatter (Tim Currys stemme), der vendte tilbage til sin hjemby med banden for at finde ud af, at en hændelse blev hjemsøgt af forfatterens døde forfader Sarah, som var en rigtig heks. The Witch's Ghost introducerede et goth-rockband kaldet The Hex Girls, der blev tilbagevendende karakterer i Scooby-Doo-serien.

 

 

Live-til-videoproduktionerne blev fortsat produceret samtidigt med mindst et bidrag om året. To af disse ting, Scooby-Doo! og legenden om vampyren og Scooby-Doo! og Monster of Mexico (begge 2003) blev produceret i en retrostil, der minder om den originale serie med Heather North og Nicole Jaffe som henholdsvis Daphne og Velma. Senere varer produceret mellem 2004 og 2009 blev lavet i stil med What's New, Scooby-Doo, ved hjælp af showets rollebesætning. Indlæg fra 2010 bruger de originale 1969-designs og har Matthew Lillard som Shaggys stemme, karakteren Lillard er portrætteret i Scooby-Doo-film med live-action. To Scooby-Doo! film blev udgivet i 2016 med navnet Lego Scooby-Doo! Hjemsøgt Hollywood og Scooby-Doo! og WWE: Curse of the Speed ​​Demon.

Plus en live-tv-film, Scooby-Doo! Mysteriet begynder, blev udgivet på DVD og blev sendt samtidigt på Cartoon Network den 13. september 2009, 40-året for seriens debut. I filmen spillede Nick Palatas Shaggy, Robbie Amell spillede Fred, Kate Melton spillede Daphne, Hayley Kiyoko spillede Velma og Frank Welker spillede Scooby-Doo. En anden live tv-film, Scooby-Doo! Curse of the Lake Monster, bevarede den samme rollebesætning og blev sendt den 16. oktober 2010 og en live-til-video spin-off af Daphne & Velma 2018. De tre film fungerer som prequels, der finder sted inden begivenhederne i 2002-filmen.

Live-action film

En spillefilmversion af Scooby-Doo blev udgivet af Warner Bros. Billeder den 14. juni 2002. Instrueret af Raja Gosnell, filmen medvirkede Freddie Prinze Jr. som Fred, Sarah Michelle Gellar som Daphne, Matthew Lillard som Shaggy og Linda Cardellini som Velma. Scooby-Doo, udtrykt af Neil Fanning, blev oprettet på skærmen af ​​computergenererede specialeffekter. Scooby-Doo var en økonomisk vellykket frigivelse med en indenlandsk kontant på over 130 millioner amerikanske dollars.

En efterfølger, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, fulgte i marts 2004 med samme rolle og instruktør. Scooby-Doo 2 tjente US $ 84 (55,98 €) millioner i amerikanske kontanter. En tredje film var planlagt, men senere skrottet efter Warner Bros. skuffelse over at vende tilbage fra Scooby-Doo 2.

Fra og med 2013 udviklede Warner Bros. Billeder en fuldt animeret Scooby-Doo-film med Atlas Entertainment. Charles Roven og Richard Suckle, der producerede de to første live-action film, producerede den animerede film, og Matt Lieberman skrev filmen. I 2014 startede Warner Bros. om filmserien med Randall Green, der skrev en ny film. Fra og med 2015 modtog Warner Bros. Tony Cervone instruerer en animeret film med Allison Abbate som producent og Dan Povenmire som udøvende producent. Oprindeligt planlagt til en 21. september 2018-frigivelse, blev sidstnævnte udsat tilbage til 15. maj 2020 med Dax Shepard co-directing og co-directing. Hollywood Reporter meddelte, at Frank Welker vil genoptage sin stemme rolle som Scooby, og at han vil få følgeskab af Will Forte og Gina Rodriguez, der udtrykker Shaggy og Velma, mens Tracy Morgan vil udtrykke kaptajn Caveman fra Hanna-Barbera-serien Captain Caveman og Teen Angels and Deadline rapporterede, at Zac Efron og Amanda Seyfried vil stemme på Fred og Daphne. Derudover vil Ken Jeong udtrykke Dynomutt, Dog Wonder fra Hanna-Barbera-serien med samme navn, og Kiersey Clemons vil stemme Dee Dee Sykes, en karakter fra Captain Caveman and the Teen Angels. Dick Dastardly, fra Hanna-Barberas Wacky Races, bliver filmens største antagonist. [39] I marts 2020 blev filmens teatralitet forsinket på ubestemt tid på grund af COVID-19-pandemien. Den 22. april 2020 meddelte Warner Bros. den Scoob! blev annulleret, idet filmen i stedet blev udgivet på Premium Video On Demand i USA og Canada den 15. maj 2020, den oprindelige udgivelsesdato. I juli 2020 bekræftede Warner Bros. at filmen stadig ville spille i biografer i udvalgte lande med afslappede COVID-19-begrænsninger.

Børnes verdensmesterskabsår (2002–08)

Hvad er nyt, Scooby-Doo?

I 2002, efter succesen med Cartoon Network omprogrammering, direkte til videofranchisen og den første spillefilm, vendte Scooby-Doo tilbage til lørdag formiddag for første gang i 17 år med What's New, Scooby-Doo ?, Som blev sendt på Kids ' WB fra 2002 til 2006. Produceret af Warner Bros. Animation, showet viser formatet på den originale serie, men placerer det i det 21. århundrede med en stærk markedsføring af moderne teknologi (computere, DVD'er, internet, mobiltelefoner) og kultur.

Fra denne serie overtog Frank Welker som Scoobys stemmeskuespiller, mens han fortsatte med at give fredens stemme. Casey Kasem vendte tilbage som Shaggy, forudsat at karakteren blev portrætteret som en vegetar som Kasem selv. Gray DeLisle fortsatte med at stemme på Daphne, og de tidligere fakta om livsstjernen Mindy Cohn udtrykte Velma. Serien blev produceret af Chuck Sheetz, som havde arbejdet på The Simpsons.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn