• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Simpsons

The Simpsons er en amerikansk animeret sitcom oprettet af Matt Groening for Fox Broadcasting Company. Serien er en satirisk skildring af det amerikanske liv, produceret af Simpson-familien, der består af Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie.

Showet foregår i den fiktive by Springfield og parodierer amerikansk kultur og samfund, tv og den menneskelige tilstand.

Familien blev undfanget af Groening lige før en anmodning om en serie animerede shorts med producenten James L. Brooks. Groening skabte en dysfunktionel familie og opkaldte tegnene efter deres egne familiemedlemmer og erstattede Bart med sit eget navn. han syntes Simpson var et sjovt navn, fordi det havde ordet "simp", som er en forkortelse for "simpleton". Shortsen blev en del af The Tracey Ullman Show den 19. april 1987. Efter tre sæsoner udviklede skitsen sig til et halvtimes prime time-show og blev Foxs første serie, der landede i top 30 på en sæson (1989-1990) .

Siden debut den 17. december 1989 er 687 episoder af The Simpsons blevet sendt. Det er den længstlevende amerikanske sitcom og den længstvarende amerikanske manuskriptede primetime tv-serie, både med hensyn til årstider og episoder. En spillefilm, The Simpsons Movie, blev udgivet på biografer over hele verden den 27. juli 2007 og tjente over 527 millioner dollars. Den 30. oktober 2007 blev et videospil frigivet. Simpsons blev fornyet den 6. februar 2019 for en femogtredive første og fireogtredive sæsoner. Førstnævnte begyndte at blive sendt 29. september 2019 og sluttede den 17. maj 2020; sidstnævnte inkluderer den 700. episode. The Simpsons er en fælles produktion af Gracie Films og 20th Television.

Simpsons modtog ros i løbet af de første ni eller ti sæsoner, hvilket generelt betragtes som dens "gyldne tidsalder", selvom det også er blevet kritiseret for et opfattet fald i kvalitet siden da. Time udnævnte det til det bedste tv-serie i det 20. århundrede, og Erik Adams fra The A.V. Klubben kaldte "fjernsynets kronpræstation uanset format" Den 14. januar 2000 blev familien Simpson tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Det har vundet snesevis af priser siden sin debut som en serie, herunder 34 Primetime Emmy Awards, 34 Annie Awards og 2 Peabody Awards. Homer udbryder "D'oh!" er blevet adopteret til engelsk, mens The Simpsons har påvirket mange andre senere voksneorienterede animerede sitcoms.

Showet indeholder en række quirky biroller, herunder Homers kolleger (inklusive venner) Lenny Leonard og Carl Carlson, skoleleder Seymour Skinner og lærere Edna Krabappel og Elizabeth Hoover, nabo Ned Flanders, venner Barney Gumble, Apu Nahasapeemapetilon, Moe Szyslak , Milhouse Van Houten og Nelson Muntz, udvidede slægtninge Patty og Selma Bouvier, byboere som borgmester Quimby, Chief Clancy Wiggum, tycoon Charles Montgomery Burns og hans administrerende assistent Waylon Smithers og lokale berømtheder Clown Clust og nyhedsreporter Kent Brockman.

Skaberne tænkte oprindeligt på mange af disse tegn som engangstøj eller at udføre de nødvendige funktioner i byen. Flere af dem har fået udvidede roller og derefter spillet i deres egne episoder. Ifølge Matt Groening vedtog showet konceptet med en stor birolle fra komedieshowet SCTV.

Kontinuitet og den flydende tidslinje

På trods af skildringen af ​​årlige milepæle som helligdage eller fødselsdage, der går, aldrer personerne ikke mellem episoderne (hverken fysisk eller i en bestemt alder) og ser generelt ud som de gjorde, da serien begyndte. Serien bruger en flydende tidslinje, hvor episoder generelt finder sted i det år, episoden er produceret, selvom karaktererne ikke bliver ældre. Flashbacks og flashforwards skildrer undertiden tegnene andre steder i deres liv, med tidslinjen for disse skildringer også generelt flydende i forhold til det år, episoden er produceret. I 1991-episoden "In Married Marge" synes Bart (der altid er ti år) at være født i 1980 eller 1981. Men i 1995-episoden "And Maggie Makes Three", Maggie (som altid ser ud til at være omkring 1 år) ser ud til at være født 1993 eller 1994. Afsnittet "Lisa's First Word" fra 1992 viser Lisa (der altid er 8) født 1984.

En kanon af showet findes, selvom Treehouse of Horror-episoder og alle de fiktive historier fortalt inden for serien normalt ikke er kanoniske. Kontinuitet er imidlertid inkonsekvent og begrænset i The Simpsons. For eksempel kan Krusty Clown være i stand til at læse i et afsnit, men ikke i et andet - men han bliver altid portrætteret som jødisk, og at hans rabbins far siden er død. Lektioner, som familien lærte i et afsnit, kan glemmes i det næste afsnit. Nogle eksempler på begrænset kontinuitet inkluderer Sideshow Bobs optrædener, hvor Bart og Lisa afspejler alle de forbrydelser, han begik i Springfield, eller når tegnene prøver at huske ting, der skete i tidligere episoder.

Simpsons finder sted i den fiktive amerikanske by Springfield i en ukendt og umulig at bestemme den amerikanske stat. Showet er bevidst undvigende med hensyn til Springfields placering. Springfields geografi og omegn inkluderer kystlinjer, ørkener, enorme landbrugsjord, høje bjerge eller hvad historien eller vittigheden måtte kræve. Groening har sagt, at Springfield har meget til fælles med Portland, Oregon, den by, hvor han voksede op.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn