• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Stranger Things

Stranger Things er en amerikansk science fiction-horror-tv-tv-serie oprettet af Duffer Brothers og udgivet på Netflix. Tvillingerne fungerer som showrunnere og er udøvende producenter sammen med Shawn Levy og Dan Cohen.

Serien havde premiere på Netflix den 15. juli 2016. I 1980'erne i den fiktive by Hawkins, Indiana, fokuserer den første sæson på efterforskningen af ​​en ung drengs forsvinden blandt overnaturlige begivenheder, der forekommer rundt omkring i byen, herunder udseendet af en pige med psykokinetiske evner. Serien har et ensemblehold, der inkluderer Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Cara Buono og Dacre Montgomery.

Duffer Brothers udviklede serien som en blanding af efterforskningsdrama sammen med overnaturlige elementer afbildet med rædsel, science fiction og barnslige følelser. Ved at annullere serien i 1980'erne indsatte Duffer Brothers referencer til popkultur i løbet af dette årti, mens adskillige temaer og regiaspekter primært blev inspireret af værker af Steven Spielberg, John Carpenter og Stephen King samt anime- og videospil. De tog også inspiration fra mærkelige eksperimenter, der fandt sted under den kolde krig, og ægte konspirationsteorier med hemmelige regeringseksperimenter.

Stranger Things har tiltrukket rekordvisere og har en bred, aktiv og international fanbase. Serien er blevet kritiseret for sin karakterisering, tempo, atmosfære, skuespil, soundtrack, regi, skrivning og hyldest til film fra 1980'erne. Serien har modtaget adskillige priser og nomineringer, herunder 39 Primetime Emmy Award-nomineringer (og seks sejre), fire Golden Globe Award-nomineringer, en British Academy Television Award-nominering, to Directors Guild of America Award-nomineringer, tre Writers Guild of America Awards-nomineringer og tre Grammy-nomineringer. Det har vundet en Screen Actors Guild Award for fremragende præstation af et ensemble i en dramaserie, to American Film Institute Awards, en Critics 'Choice Television Award og tre People's Choice Awards, blandt andre. I september 2019 blev serien fornyet til en fjerde sæson. Duffer Brothers har sagt, at Stranger Things sandsynligvis slutter efter sin femte sæson.

Stranger Things ligger i den fiktive landlige by Hawkins, Indiana, i begyndelsen af ​​1980'erne. Det nærliggende Hawkins National Laboratory gør tilsyneladende videnskabelig forskning for US Department of Energy, men udfører i hemmelighed eksperimenter på det paranormale og det overnaturlige, herunder dem, der involverer menneskelige testpersoner. De har utilsigtet oprettet en portal til en alternativ dimension, "Upside Down". Op og ned påvirkningen begynder at påvirke katastrofale beboere i Hawkins.

Den første sæson begynder i november 1983, da Will Byers bortføres af en skabning fra hovedet. Hans mor Joyce og byens politichef, Jim Hopper, ledte efter Will. I mellemtiden flygter en ung psykokinetisk pige ved navn Eleven fra laboratoriet og hjælper Wils venner Mike, Dustin og Lucas i deres egen indsats for at finde Will.

Den anden sæson annulleres et år senere, begyndende i oktober 1984. Will er reddet, men få kender detaljerne i begivenhederne. Når det opdages, at Will stadig er påvirket af enheder ovenfra og nedenfra, lærer hans venner og familie, at der er en større trussel mod deres univers fra hovedet.

Den tredje sæson annulleres flere måneder senere, i dagene op til fejringen af ​​den fjerde juli 1985. Det nye Starcourt Mall er blevet centrum for Hawkins beboere og har sat de fleste andre butikker ud af spil. Hopper bliver mere og mere bekymret over Eleven og Mikes forhold, mens han stadig prøver at tage sig af Joyce. Uden at kende byen prøver et hemmeligt sovjetisk laboratorium under Starcourt at åbne porten til Upside Down, så enhederne fra Upside Down kan besætte folk i Hawkins og skabe en ny rædsel at håndtere.

Brødrene havde ønsket at filme serien rundt om Long Island-området for at matche det originale Montauk-koncept. Men med optagelserne planlagt til november 2015 var det svært at skyde på Long Island i det kolde vejr, og produktionen begyndte at lede efter steder i og omkring Atlanta, Georgia-området. Brødrene, der voksede op i North Carolina, fandt mange steder, der mindede dem om deres egen barndom i dette område og følte, at området ville fungere godt med historiens skift til den fiktive by Hawkins, Indiana.

Optagelsen af ​​den første sæson begyndte i november 2015 og blev stort set lavet i Atlanta, Georgia, med Duffer Brothers og Levy, der instruerede individuelle episoder. Jackson tjente som grundlag for den fiktive by Hawkins, Indiana. Andre skydepladser omfattede Georgia Mental Health Institute såsom Hawkins National Laboratory, Bellwood Quarry, Patrick Henry High School i Stockbridge, Georgia, for mellem- og gymnasiet, Emory Universitets efteruddannelsesafdeling, det tidligere rådhus i Douglasville, Georgia, Georgia International Horse Park i Conyers, Georgia, Butts County og Georgia Probate Court, Old East Point Library.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn