• Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 69.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Svampebob Firkant

Svampebob Firkant er en amerikansk animeret komedie-tv-serie oprettet af marinvidenskabelig underviser og animator Stephen Hillenburg for Nickelodeon. Serien fortæller historien om titelkarakteren og hans akvatiske venners eventyr og ambitioner i den fiktive undervandsby Bikini Bottom.

Den femte længste amerikanske animerede serie, dens popularitet har gjort det til en mediefranchise. Det er den højest rangerede serie, der udsendes på Nickelodeon og ViacomCBS Domestic Media Networks mest distribuerede ejendom. I slutningen af ​​2017 genererede mediefranchisen 13 milliarder dollars i yderligere indtægter til Nickelodeon.

 

Mange af seriens ideer har deres oprindelse i The Intertidal Zone, en upubliceret pædagogisk bog, som Hillenburg oprettede i 1989 for at lære sine studerende om undervandsliv. Han begyndte at udvikle Svampebob Firkant til en tv-serie i 1996, efter at Rocko's Modern Life blev afbrudt. Han vendte sig til Tom Kenny, som havde arbejdet sammen med ham i den serie, for at stemme på titelkarakteren.

 

Nickelodeon holdt en forhåndsvisning af serien i USA den 1. maj 1999, efter at den blev sendt ved 1999 Kids 'Choice Awards. Serien havde officiel premiere den 17. juli 1999. Den har modtaget verdensomspændende kritik siden premieren og havde vundet enorm popularitet i sin anden sæson. En spillefilm, The Svampebob Firkant Movie, blev udgivet i teatrene den 19. november 2004. En anden filmatisering, The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, fulgte den 6. februar 2015. En tredje film og prequel til tv-serien, SpongeBob Movie: Sponge on the Run, blev udgivet i canadiske teatre den 14. august 2020, efterfulgt af en premiere på video-on-demand og CBS All Access i 2021. I 2018 begyndte serien at udsende sin tolvte sæson; den blev fornyet til en trettende sæson den 17. juli 2019. Fra 30. juli 2020 er alle tidligere sæsoner af showet tilgængelige på CBS All Access.

 

Svampebob Firkant har vundet adskillige priser, herunder: seks Annie Awards, otte Golden Reel Awards, fire Emmy Awards, 17 Kids Choice Awards og to BAFTA Children's Awards. En Broadway-musical baseret på serien åbnede i 2017 for kritikerrost. Tre spin-off-serier, Kamp Koral: SpongeBobs Under Years, et unavngivet projekt baseret på karakteren Squidward Tentacles og The Patrick Star Show, er under udvikling fra 2020.

 

Serien drejer sig om titelkarakteren og en ensemblebesætning af hans vandvenner. Svampebob Firkant er en energisk og optimistisk havsvamp, der lever i en nedsænket ananas med sin kæledyrsnegle Gary, der blødgør som en kat. SpongeBob har en barnlig entusiasme for livet, som overføres til hans job som en stekekok på en fastfood-restaurant kaldet Krusty Krab. Hans største mål i livet er at få tilladelse til at køre en bådmotor. Hans foretrukne tidsfordriv inkluderer "vandmændsfiskeri", hvilket betyder at fange vandmænd med et net på en måde svarende til sommerfuglfangst og blæse sæbebobler i detaljerede former.

 

At bo to huse væk fra SpongeBob er hans bedste ven Patrick Star, en svag, men venlig lyserød søstjerne, der bor under en klippe. På trods af sine mentale tilbageslag ser Patrick sig selv som intelligent. Squidward Tentacles, SpongeBobs nabo og kollega hos Krusty Krab, er en arrogant, dårlig blæksprutte, der lever i en smuk påske. Han nyder at spille klarinet og male selvportrætter, men hader sit job som kasserer. Han kan ikke lide at leve mellem SpongeBob og Patrick på grund af deres barnslige natur. Ejeren af ​​Krusty Krab er en elendig rød krabbe ved navn Mr. Krabs, der taler som en sømand og driver sin restaurant som om det var et piratskib. Han er enlig forælder med en teenagedatter, en sædhval ved navn Pearl, som han vil testamentere sin rigdom til. Pearl ønsker ikke at fortsætte familievirksomheden og vil hellere bruge sin tid på at lytte til popmusik eller arbejde i det lokale indkøbscenter. En anden af ​​SpongeBobs venner er Sandy Cheeks, et spændende og atletisk egern fra Texas, der bærer en luftfyldt dykkerdragt for at trække vejret under vandet. Hun bor i en eg indesluttet i en klar glaskuppel låst af en lufttæt, hånddrevet forsegling og er ekspert i karate, ligesom forskere er det.

 

På tværs af gaden fra Krusty Krab er en mislykket rivaliserende restaurant kaldet Chum Bucket. Den drives af en lille, grøn, enøjet copepod ved navn Plankton og hans computerkone, Karen. Plankton forsøger konstant at stjæle den hemmelige opskrift på Mr. Krabs populære Krabby Patty burger i håb om at få overhånden og gå konkurs på Krusty Krab. Karen giver ham onde planer om at få formlen, men deres indsats er altid mislykket, og deres restaurant har sjældent nogen kunder. Når SpongeBob ikke arbejder på Krusty Krab, tager han ofte bådkørselstimer hos fru Puff, en paranoide, men tålmodig pufferfish. SvampeBob er Mrs. Puffs mest flittige studerende og kender alle svarene på de mundtlige eksamener, han tager, men han får panik og går ned, når han prøver at køre en rigtig båd. Når fru Puff styrer et af SpongeBobs nedbrud eller på anden måde er bange, puster hun en bold op.

 

Særlige episoder af showet er vært for en live-pirat ved navn Patchy og hans kæledyrspapegøje Potty, hvis segmenter præsenteres i en dobbelt historie med de animerede historier. Patchy bliver portrætteret som præsident for en fiktiv SpongeBob-fanklub, og hans største ambition er at møde SpongeBob selv.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn