• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Terminator

Terminator er en amerikansk mediefranchise oprettet af James Cameron og Gale Anne Hurd. Franchisen inkluderer en række science fiction actionfilm, tegneserier, romaner og yderligere medier relateret til kampe mellem Skynets syntetiske intelligente maskinnetværk og John Connors modstandsdygtighed over for resten af ​​menneskeheden.

Skynes mest berømte produkter i sine folkedrabssager er de forskellige Terminator-modeller, såsom T-800, som blev portrætteret af Arnold Schwarzenegger fra den originale Terminator-film i 1984. I 2010 havde franchisen genereret 3 milliarder dollars i omsætning.

Det centrale tema for franchisen er kampen for at overleve mellem den næsten uddøde menneskelige race og den verdensomspændende syntetiske intelligens, der er Skynet. Skynet er placeret i den første film The Terminator (1984) som et amerikansk strategisk "Global Digital Defense Network" -system af Cyberdyne Systems, der bliver selvbevidst. Kort efter aktivering opfatter Skynet alle mennesker som en trussel mod dets eksistens og formulerer en plan for systematisk at udslette menneskeheden selv. Systemet indleder en første atomangreb mod Rusland og sikrer dermed en ødelæggende anden strejke og en atomudslettelse, der udsletter meget af menneskeheden i den deraf følgende atomkrig. I den post-apokalyptiske efterdybning bygger Skynet senere sin egen autonome maskinbaserede militære kapacitet, der inkluderer terminatorer brugt mod individuelle menneskelige mål og derfor fortsætter med at føre en vedvarende total krig mod de overlevende elementer i menneskeheden, hvoraf nogle har militært organiseret sig ind i en modstand. På et eller andet tidspunkt i denne fremtid udvikler Skynet evnen til at rejse i tide, og både det og modstanden forsøger at bruge denne teknologi til at vinde krigen; enten ved at ændre eller fremskynde tidligere begivenheder eller ved at forhindre den apokalyptiske tidslinje.

En infografik, der illustrerer kontinuiteten mellem de forskellige tidslinjer i Terminator-franchisen.

I franchisen kaldes dommedag (en henvisning til den bibelske dommedag) den dato, hvor Skynet bliver selvbevidst, beslutter at udrydde menneskeheden og lancerer et atomangreb på Rusland for at fremprovokere et nukleart modangreb mod USA. På grund af tidsrejser og dermed evnen til at ændre fremtiden indstilles flere forskellige datoer for dommedagen. I Terminator 2: Judgment Day (1991) siger Sarah Connor, at Judgment Day vil finde sted den 29. august 1997. Denne dato er dog forsinket efter angrebet på Cyberdyne Systems i den anden film.

Dommedagen har forskellige datoer i de retroaktivt slettede tidslinjer for den tredje, fjerde, femte og sjette film såvel som i tv-serien og skaber et sæt multiverser. I Terminator 3: Rise of the Machines (2003) og Terminator Salvation (2009) blev Judgment Day udsat til juli 2003. I Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008–2009), angrebet på Cyberdyne Systems i den anden film Judgment Day blev forsinket indtil 21. april 2011. I Terminator Genisys (2015), den femte film i franchisen, udsættes dommedag til en uspecificeret dag i oktober 2017, der tilskrives skiftende begivenheder i både fremtiden og fortiden. Sarah og Kyle Reese rejser gennem tiden til året 2017 og ser ud til at besejre Skynet, men systemkernen, der er i en underjordisk eksplosionsbeskyttelse, overlever ukendt for dem, hvilket forsinker domstolen i stedet for at forhindre det. I Terminator: Dark Fate (2019), den direkte efterfølger til Terminator 2: Judgment Day, gives der ikke en nøjagtig dato for den nye Judgment Day, selvom den er navngivet som sådan af Grace.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn