• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Toy Story

Toy Story er en amerikansk computeranimeret film fra 1995 produceret af Pixar Animation Studios og udgivet af Walt Disney Pictures. John Lasseters debutfilm med spillefilm var det den første fuldt computeranimerede spillefilm samt den første spillefilm fra Pixar.

Manuskriptet blev skrevet af Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen og Alec Sokolow fra en historie af Lasseter, Stanton, Pete Docter og Joe Ranft. Filmen indeholder musik af Randy Newman, blev produceret af Bonnie Arnold og Ralph Guggenheim og produceret af Steve Jobs og Edwin Catmull. Den indeholder stemmerne fra Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Jim Varney, Annie Potts, R. Lee Ermey, John Morris, Laurie Metcalf og Erik von Detten. Handlingen finder sted i en verden, hvor antropomorfe legetøj kommer til liv, når mennesker ikke er til stede, og handlingen fokuserer på forholdet mellem en gammeldags pull-string cowboy dukke ved navn Woody og en astronaut actionfigur, Buzz Lightyear, efterhånden som de udvikler sig fra rivaler, der konkurrerer om deres ejer Andy Davis 'kærlighed til venner, der arbejder sammen for at genforene sig med ham efter at være adskilt fra ham.

Efter succesen med Pixars 1988-kortfilm Tin Toy blev virksomheden kontaktet af Disney for at producere en computer-animeret spillefilm fortalt fra perspektivet af et lille legetøj. Lasseter, Stanton og Docter skrev tidlige narrative behandlinger, som blev afvist af Disney, som ønskede, at filmens tone skulle være "kantet". Efter flere katastrofale historieruller blev produktionen stoppet, og manuskriptet blev omskrevet for bedre at afspejle den tone og det tema, som Pixar ønskede: "legetøj vil dybt have børn til at lege med dem, og [...] dette ønske driver deres håb, frygt og handlinger". Studiet, der derefter bestod af et relativt lille antal ansatte, producerede filmen under kun mindre økonomiske begrænsninger.

Toy Story havde premiere på El Capitan Theatre i Los Angeles, Californien, den 19. november 1995 og blev udgivet på biografer i Nordamerika den 22. november 1995. Det var den mest indtægtsgivende film i åbningsweekenden og omsatte til sidst over $ 373 $. millioner på det globale billetkontor. Det blev rost af kritikere og publikum, der roste den tekniske innovation af 3D-animationen, manuel og tematisk sofistikering af manuskriptet, den musikalske score og Hanks og Allens sangoptræden; det anses af mange for at være en af ​​de bedste animerede film nogensinde er lavet. Filmen modtog tre Oscar-nomineringer (Bedste originale manuskript, bedste originale sang for "Du har en ven i mig" og bedste originale score) og vandt en Special Achievement Academy Award. I 2005, det første år af støtteberettigelse, blev det optaget i det nationale filmregister for at være "kulturelt, historisk eller æstetisk signifikant".

Ud over hjemmemedier og biografudgivelser inkluderer Toy Story-inspireret materiale legetøj, videospil, forlystelsesparkattraktioner, spin-offs, merchandise og tre efterfølgere - Toy Story 2 (1999), Toy Story 3 (2010) Toy Story 4 ( 2019) - som alle var kommercielt succesrige og kritikerroste. En spin-off tv-serie kaldet Buzz Lightyear of Star Command blev sendt fra 2000 til 2001 begyndende med en live film, Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins.

Den 2. oktober 2009 blev filmen genudgivet på Disney Digital 3-D. Filmen blev også udgivet med Toy Story 2 som en dobbelt funktion til en to-ugers kørsel, der blev forlænget på grund af sin succes. Derudover blev filmens anden efterfølger, Toy Story 3, også frigivet i 3D-format. Lasseter kommenterede den nye 3-D-udgivelse:

Toy Story-filmene og -personerne vil altid have en meget speciel plads i vores hjerter, og vi er så glade for at bringe denne fremragende film tilbage, så publikum kan nyde det på en helt ny måde takket være det nyeste inden for 3D-teknologi. Med Toy Story 3 som et nyt stort eventyr for Buzz, Woody og banden fra Andys værelse, troede vi, at det ville være dejligt at lade publikum opleve de to første film igen og på en helt ny måde.

At oversætte filmen til 3-D betød at gennemgå de originale data og praktisk taget placere et andet kamera i hver scene, hvilket skabte synspunkter fra venstre øje og højre øje for at opnå den dybe opfattelse. Unikt for computeranimation henviste Lasseter til denne proces som "digital arkæologi." Fortælling:

Da jeg så filmene som helhed, ville jeg se efter grunde til at bruge 3D på forskellige måder. I Toy Story, for eksempel, da legetøjet var alene i deres verden, ville jeg have det til at føle sig konsistent for en mere sikker verden. Og da de gik ud i den menneskelige verden, sprængte jeg virkelig 3D for at få det til at føles farligt og dybt og overvældende.

I modsætning til andre lande modtog Storbritannien filmene i 3-D som separate udgaver. Toy Story blev udgivet den 2. oktober 2009. Toy Story 2 blev udgivet i stedet for den 22. januar 2010. Genudgivelse solgte godt i teatrene og åbnede med $ 12.500.000 i åbningsweekenden og placerede tredjepladsen efter Zombieland og It's Raining Meatballs.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn