• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 63.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles (ofte forkortet til TMNT eller Ninja Turtles) er fire fiktive teen superhelte antropomorfe mutante skildpadder. Opkaldt efter italienske renæssancekunstnere blev de trænet af deres antropomorfe rotte sensei i den japanske kampkunst af ninjutsu.

Fra deres hjem i New York Citys kloakker kæmper de med småkriminelle, onde herrer, muterede væsner og fremmede angribere, mens de prøver at forblive skjulte for samfundet. De blev skabt af Kevin Eastman og Peter Laird. Karaktererne kom fra tegneserier udgivet af Mirage Studios og udvidede til tegnefilm, film, videospil, legetøj og andre merchandise. Under toppen af ​​franchisens popularitet i slutningen af ​​1980'erne og begyndelsen af ​​1990'erne fik den verdensomspændende succes og berømmelse.

• Leonardo (Leo) - Den taktiske, stabile, stille, modige leder og hengiven studerende af hans sensei, Leonardo bærer en blå maske og bærer to sværd. Som den mest samvittighedsfulde af de fire bærer han ofte ansvaret for sine brødre, hvilket ofte fører til konflikt med Raphael. Leonardo blev opkaldt efter den italienske polymat, maleren, ingeniøren, opfinderen, forfatteren, anatomisten og billedhuggeren Leonardo da Vinci.

• Michelangelo (Mikey eller Mike) - Den mest stereotype teenager på holdet, Michelangelo, er en fritid, afslappet, fjollet, ondskabsfuld, joker kendt for sin kærlighed til pizza og godhjertet natur. Michelangelo bærer en orange maske og bruger et par nunchaku. Han giver den komiske lettelse, selvom han stadig har en eventyrlig side. Den mindst modne af de fire skildpadder, han viser karakteristika af en "surfer" -type og er ofte afbildet med en sydlig Californiens accent. Han er opkaldt efter den italienske renæssancemaler, billedhugger, arkitekt, digter og ingeniør, Michelangelo. Hans navn blev oprindeligt stavet forkert "Michaelangelo" af Peter Laird og Kevin Eastman.

Donatello (Donnie eller Don) - Videnskabsmanden, opfinderen, ingeniøren og det tekniske geni, Donatello bærer en lilla maske og bruger en rede (personale). Donatello er måske den mindst voldelige skildpadde og foretrækker at bruge sin viden til at løse konflikter, men tøver aldrig med at forsvare sine brødre. Det er opkaldt efter den tidlige renæssance italienske kunstner og billedhugger fra Firenze, Donatello.

Raphael (Raph) - Holdets antihelt, Raphael bærer en rød maske og bruger et par sai. Han har en aggressiv karakter og sjældent tøver med at kaste det første slag. Han er ofte afbildet med en New York-accent. Hans personlighed kan være hård og sarkastisk og leverer ofte dødbringende humor. Han er intenst loyal over for sine brødre og sensei. Han er opkaldt efter den italienske maler og arkitekt fra højrenæssancen, Raphael.

Splinter - Skildpaddernes sensei og adoptivfar. I den originale serie er Splinter en japansk mutantrotte, der lærte ninjutsu-vejen fra sin ejer og mester, Hamato Yoshi. Hans navn og karakter er en parodi på Marvel Comics-karakteren, Stick, der trænede Matt Murdock / Daredevil. For tv-serien i 1987 ændrede Splinters oprindelse sig, så han er Hamato Yoshi selv muteret til en humanoid rotte. I IDW-serien er han Hamato Yoshi reinkarneret som en muteret rotte. Andre versioner følger normalt en af ​​disse oprindelser.

• April O'Neil - En tidligere laboratorieassistent til den gale videnskabsmand Baxter Stockman, April er Turtles hårde menneskelige følgesvend. April mødte først skildpadderne, da de reddede hende fra Baxters Mouser-robotter. Hun begiver sig ud på mange af Turtles eventyr og hjælper dem ved at udføre det offentlige arbejde, som Turtles ikke kan. I 1987-tv-serien, Archie Comics-serien, de første tre film og 2014-genstart i 2014, er April en tv-nyhedsreporter. I CGI-filmen fra 2007 ejer hun og Casey Jones et rederi. I 2012-serien er April en teenager reddet af TMNT'erne og senere fået nogle "crash-kurser" i at være en ninja af Splinter.

• Casey Jones - Casey Jones er en vigilante iført en hockeymaske for at beskytte sin identitet og er blevet en af ​​Turtles nærmeste allierede såvel som en kærlighedsinteresse indtil april. Casey mødte først skildpadderne efter at have travlt med Raphael. Han bekæmper kriminalitet med et udvalg af sportsudstyr, som han bærer i en golfpose, såsom baseballbats, golfklubber og hockeyklubber.

• Shredder - En skurkagtig ninjutsu-mester i rustning ved navn Oroku Saki, han er leder af Foot Clan, en ond ninja-klan (tilhængerne af Foot Clan er ikke nødvendigvis onde, da de ser ud til at være hjernevasket lokale unge fra alle racer anklaget for at begå ulovlige handlinger af en mystisk højere orden). I hver inkarnation af TMNT-franchisen har han været ærkefiende for Turtles and Splinter samt den største antagonist i de fleste dele af franchisen.

Foot Soldiers / Ninjas - Ninjas of the Foot Clan, der arbejder for Shredder.

Karai - Et kvindeligt højt ranket medlem af Foot Clan, hun har optrådt i flere forskellige TMNT-serier, tegnefilm og film samt i flere videospil. I sit oprindelige udseende var hun kommandør på samme niveau som Shredder, mens hun i nogle af hendes senere inkarnationer af karakteren er tæt beslægtet med Shredder som hans adopterede datter eller biologiske barnebarn såvel som andre mestre.

 

• Baxter Stockman - Baxter Stockman er en videnskabsmand og opfinder, der ofte fungerer som en fjende for skildpadderne i forskellige inkarnationer. Han er kendt som opfinderen af ​​mouser-robotterne, der vises i mange versioner og ofte afbildet som allieret med Foot Clan, Krang eller at gå alene.

Krang - Krang er en lille hjernelignende fremmede kriger, der ofte fremstår som en af ​​franchisens største skurke sammen med The Shredder. Karakteren blev oprindeligt inspireret af Utroms, en udenlandsk race fra den originale serie, mens han i senere versioner er medlem af Utroms. I nogle inkarnationer samarbejdede Krang med Shredder, mens nogle versioner har dem som rivaler til erobring.

• Bebop og Rocksteady - En kriminel duo af henholdsvis en mutant vortesvin og næsehorn, der oprindeligt var to menneskelige skurke, der i nogle versioner bliver Shredder's handchmen. De bliver normalt portrætteret som superstærke, men ikke særlig kloge og fungerer ofte som komisk lettelse.

 

Da mindre kendte legekammerater legetøj blev kontaktet for at producere en TMNT-actionfigurlinje, var de forsigtige med risikoen og krævede, at der først blev erhvervet en tv-aftale. Den 28. december 1987 begyndte TMNTs første tegneserieserie, der begyndte som en fem-delt miniserie og blev en regelmæssig lørdag formiddag syndikeret serie den 1. oktober 1988 med yderligere 13 episoder. Serien blev produceret af Murakami-Wolf-Swenson Film Productions, Inc. (senere Fred Wolf Films). Mirage Studios ejer ikke rettighederne til denne tegneserie. Showet er lettere end serien. Her vises skildpadderne som fire sjove, men seriøse superhelte, der bekæmper ondskabens kræfter fra deres kloak. De elsker pizza og lægger underlige påfyldninger på den. De optræder første gang i masker, der er farvekodet for hver skildpadde, hvor de tidligere alle havde haft rødt. Skildpadderne var også velkendte for deres brug af idiomatiske udtryk, der er karakteristiske for datidens surfere, især af Michelangelo. Ord og sætninger omfattede "bummer", "dude", "fake", "radical", "far-out", "tubuloso", "bodacious" og muligvis den mest anerkendte "cowabunga".

 

Besætningen indeholdt nye og forskellige karakterer, såsom Bebop og Rocksteady og Neutrinos. Originale figurer som Splinter, Shredder og Foot Soldiers forblev tro mod serien i udseende og fokus. I stedet for at være Hamato Yoshis muterede kæledyrsrotte var Splinter selv en muteret Hamato. Fodsoldater skiftede fra menneskelige ninjaer til en endeløs forsyning af robotgrunter, hvilket gjorde det muligt for et stort antal af dem at blive ødelagt uden at nogen døde (dette var en meget vigtig beslutning for showets børns publikum; overdreven vold ville have fremmet forældre til børn, showets demografiske mål). Krang, en af ​​seriens mest mindeværdige skurke, blev inspireret af designet af Utrom, et godartet fremmed race fra Mirage-serien. Imidlertid var den animerede Krang i stedet en ond krigsherre fra Dimension X. Baxter Stockman, hvis race skiftede fra sort til hvid, blev omskrevet som en genert og ydmyg lackey til Shredder, som senere blev muteret til en antropomorf husflue. I løbet af de sidste to sæsoner af showet skiftede hovedskurken til Lord Dregg, en ond fremmed overherre, der bøjede sig for verdens erobring ved at forsøge at distrahere offentligheden til at tro, at skildpadderne var fjenden i stedet for sig selv.

Den 25. september 1989 udvidede serien til hverdage og havde yderligere 47 episoder til den nye sæson. Der var 28 nye syndikerede episoder til sæson 4, og kun 13 af disse episoder blev sendt i 1990. Episoderne "European Vacation" blev ikke set i USA, før USA Network begyndte at vise omprogrammeringer i slutningen af ​​1993, og episoden "Awesome Easter" gjorde ikke vises indtil 1991. Disse episoder blev forsinket på grund af animations- eller planlægningsproblemer. Den 21. april 1990 blev en tv-special til forebyggelse af stoffer sendt på ABC, NBC og CBS kaldet Cartoon All-Stars to the Rescue, som indeholdt nogle af de mest populære tegneserier af tiden. repræsenterer TMNT var Michelangelo, udtrykt af Townsend Coleman.

 

Fra 8. september 1990 (med en anden åbningssekvens) begyndte showet at blive sendt på CBS. CBS weekendudgave varede i en hel time indtil 1994 og blev oprindeligt udsendt et par lørdag-eksklusive episoder back-to-back. Et kort "Turtle Tips" -segment blev også udsendt mellem de to episoder, der fungerede som en public service-meddelelse om miljøet eller andre spørgsmål. Efter 1994 blev showet reduceret til kun en halv time, og kun otte episoder pr. Sæson blev produceret, grupperet i en "CBS Action Zone" -blok, der også omfattede WildC.A.T.s. og Skeleton Warriors, som begge blev suspenderet efter en sæson; skønt TMNT bevarede sin "Action Zone" introduktion. Serien varede indtil 2. november 1996, da den sendte sin sidste episode.

 

Dens enorme popularitet gav anledning til dets mange efterlignere, herunder Battletoads, Cheetahmen, Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa, Road Rovers, Street Sharks, Extreme Dinosaurs og Biker Mus from Mars. I øjeblikket er alle 193 episoder tilgængelige på DVD og VHS.

 

Ud over den amerikanske serie blev der i 1996 lavet en eksklusiv serie med to episoder af original animeret animation (OVA) med titlen Mutant Turtles: Choujin Densetsu-hen. OVA svarer til tonen i tv-serien i 1987 og bruger de samme stemmer fra TV Tokyos japanske dub fra 1987-serien. Den første episode blev lavet for at markedsføre TMNT Supermutants legetøj. Det fremhævede Turtles som superhelte, der fik kostumer og superkræfter ved hjælp af Mutastones, mens Shredder, Bebop og Rocksteady fik superskurk kræfter ved hjælp af en Dark Mutastone. Som med Super Sentai- og Power Rangers-franchiserne kunne de fire skildpadder kombineres for at danne den gigantiske Turtle Saint. Den anden episode blev oprettet for at reklamere for Metal Mutants legetøj, hvor karaktererne får Saint Seiya-esque mystisk metal rustning, der kan omdannes til dyr.

 

I 1997-1998 spillede Turtles med i en live-action tv-serie kaldet Ninja Turtles: The Next Mutation, som direkte følger begivenhederne i de første tre film. En femte skildpadde blev introduceret, en kvinde ved navn Venus de Milo, som var dygtig i den mystiske kunst af shinobi. Serien var beregnet som en løs efterfølger til filmfranchisen, da Shredder var blevet besejret og Ninja Turtles mødte nye skurke. Andre forbindelser til spillefilmene inkluderer det faktum, at Splinter's øre blev skåret, Foot Soldiers var mennesker, og Turtles boede i den forladte metrostation set i den anden og tredje film. Næste Mutation Turtles besøgte Power Rangers i rummet. Det blev annulleret efter en sæson på 26 episoder.

 

I 2003 startede en ny TMNT-serie produceret af 4Kids Entertainment på "FoxBox" -programmeringsblokken (senere omdøbt til "4Kids TV"). Senere flyttede den til "The CW4Kids" -blokken. Serien blev co-produceret af Mirage Studios, og Mirage ejede en tredjedel af rettighederne til serien. Mirages betydelige andel af den kreative kontrol resulterede i en tegneserie, der skærer tættere på den originale serie og skaber en mørkere og pænere fornemmelse end 1987-karakteren, men alligevel børnevenlig nok til at blive betragtet som egnet til børn.

 

Denne serie varede indtil 2009 og sluttede med en spillefilm med titlen Turtles Forever, som blev produceret i forbindelse med 25-årsdagen for TMNTs-serien og præsenterede Turtles of the 2003-serien, som samarbejdede med sine kolleger fra 1987-serien og til sidst besøgte de sort / hvide tegneserieversioner af sig selv i sidste akt. 4Kidstv.com præsenterede alle episoderne i serien indtil september 2010, da Nickelodeon købte serien og undertiden udsendte serien på Nicktoons og Nickelodeon normalt under TMNTs maraton.

 

Nickelodeon erhvervede de globale rettigheder til Teenage Mutant Ninja Turtles fra Mirage Group og 4Kids Entertainment, Inc. og annoncerede en ny CGI-animeret tv-serie TMNT. 2012-versionen er kendetegnet ved anime-lignende ikonografi og vægt på, at mutagen fortsætter med at skabe kaos i Turtles og deres fjenders hverdag. desuden ligner tonen i denne version den originale serie, men har også en håndfuld seriøse episoder. Serien løb i fem sæsoner.

Nickelodeon oprettede en ny 2D-animeret serie baseret på franchisen, som dukkede op i september 2018. Denne version er kendetegnet ved lettere humor og havde også en anime-ikonografi.

 

Det første konsolvideospil baseret på franchisen, med titlen Teenage Mutant Ninja Turtles, blev frigivet til Nintendo Entertainment System (NES) af Konami under deres "Ultra Games" -mærke i 1989 og senere sendt på hjemmecomputere og til sidst til Wii på Virtual Konsol. I 1989 blev der udgivet et arkadespil med titlen Simply Teenage Mutant Ninja Turtles, som senere blev sendt på NES som Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game, hvilket førte til en NES-eneste efterfølger, Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project , der brugte udseendet af arkadespillet i modsætning til det første NES-spil. Det næste Turtles-spil, Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time, blev frigivet i 1991 som et arkadespil og blev senere overført til Super Nintendo Entertainment System (Super NES) i 1992 med titlen Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time, med en efterfølger til NES titlerne. Teenage Mutant Ninja Turtles: Hyperstone Heist blev også oprettet til Sega Genesis samme år og brugte mange af kunstressourcerne fra TMNT IV. Der var også en trilogi af TMNT-videospil til det originale Game Boy-system fra Konami, der består af: Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan, Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers og Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical redde.

 

Da videospilserien udviklede sig, og populariteten af ​​Ninja Turtles begyndte at falde i midten af ​​1990'erne, ændrede retning af videospil retning. Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters blev frigivet som et sæt en-mod-en kampkamp, ​​der ligner Street Fighter-serien; versioner blev frigivet til NES, SNES og Genesis, hver et særskilt spil. Konami erhvervede også licensen til at tilpasse tv-serien fra 2003 til et videospil-franchise, hvilket resulterede i en ny serie af 3D-spil, der var inspireret af de gamle TMNT-beat-up-spil bestående af Teenage Mutant Ninja Turtles (2003-spil), Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus, Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare og Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee.

 

I 2006 erhvervede Ubisoft rettighederne til TMNT-spil, som begyndte med et spil baseret på animationsfilmen fra 2007 sammen med et særskilt spil til Boy Boy Advance, der lignede Konami arkadespil. Et beat-up-spil Teenage Mutant Ninja Turtles: Arcade Attack blev frigivet til Nintendo DS 2009 for at falde sammen med seriens 25-års jubilæum. I 2013 udgav Activision det downloadbare spil Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, baseret på tv-serien 2012 og udviklet af Red Fly Studio til Xbox Live Arcade, PlayStation Network og Steam.

I 2016 udviklede Activision og PlatinumGames Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants på Manhattan til PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 og PC. Spillet beskrives som en tredje person, holdbaseret kamp. Kampagnen kan spilles enten singleplayer eller co-op og har en original historie skrevet af Tom Waltz, IDW tegneseriemagasin og redaktør. Kunststil er i lang tid baseret på TMNT-tegneserien Mateus Santolouco.

Teenage Mutant Ninja Turtles Legends, et gratis rollespil, blev udgivet af Ludia i sommeren 2016 til iPhone, iPad, Android og Kindle Fire. Det er baseret på Teenage Mutant Ninja Turtles (tv-serie 2012).

 

Teenage Mutant Ninja Turtles vises som spilbare figurer i DC Comics-kampspil Injustice 2 som en del af det "downloadbare indhold" Fighter Pack 3 ".

De første tre TMNT live-action-film blev produceret af Golden Harvest, hvor New Line Cinema distribuerede filmene i USA, mens 20th Century Fox distribuerede den anden og tredje film i de fleste andre territorier. De første to film var ophavsretligt beskyttet af British Northshore Investments. Den tredje film var ophavsretligt beskyttet af Clearwater Holdings. Den fjerde film blev produceret af Imagi Animation Studios og udgivet af Warner Bros. Underholdning i samarbejde med The Weinstein Company.

Michael Bay producerede en spillefilm instrueret af Jonathan Liebesma

n med titlen Teenage Mutant Ninja Turtles og udgivet den 8. august 2014 af Paramount Pictures. En efterfølger, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, blev udgivet den 3. juni 2016, hvor Megan Fox og Will Arnett gentog deres roller og debuterede Stephen Amell som Casey Jones. Dave Green erstattede Liebesman som direktør.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn