• 100% officiel merch
  • Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 68.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Wall-E

WALL-E er en 2008 amerikansk computer-animeret science-fiction romantikfilm produceret af Pixar Animation Studios for Walt Disney Pictures. Det blev instrueret og co-skrevet af Andrew Stanton, produceret af Jim Morris og co-skrevet af Jim Reardon.

Den spiller stemmerne fra Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, John Ratzenberger, Kathy Najimy og Sigourney Weaver, med Fred Willard i filmens (og Pixars) eneste fremragende live rolle. Den samlede ni-spillefilm produceret af virksomheden WALL-E følger en ensom kompressorrobot på en fremtidig, ubeboelig, øde jord, der er tilbage for at rydde op. Imidlertid bliver han besøgt af en sonde sendt af stjerneskibet Axiom, en robot kaldet EVE, som han forelsker sig i og forfølger over galaksen.

Efter at have instrueret Finding Nemo følte Stanton, at Pixar havde skabt troværdige simuleringer af undervandsfysik og var villig til at instruere et filmsæt stort set i rummet. WALL-E har minimal dialog i sine tidlige sekvenser; mange af karaktererne har ingen stemmer, men kommunikerer i stedet med kropssprog og robotlyde designet af Burtt. Filmen kritiserer forbrugerisme, nostalgi, affaldshåndtering, menneskelig miljøpåvirkning og bekymring, fedme og global katastrofal risiko. Det er også Pixars første animerede film med segmenter af live-action-figurer. Efter Pixar-traditionen blev WALL-E parret med en kortfilm med titlen Presto for sin biografperiode.

WALL-E blev udgivet i USA den 27. juni 2008. Filmen blev kritikerrost for sin animation, historie, stemmeskuespillere, figurer, grafik, punkter, brug af minimal dialog og romantisk forhold mellem WALL-E og EVE. Det var også kommercielt succesfuldt og tjente $ 533,3 millioner på verdensplan over et budget på $ 180 millioner. Det vandt Golden Globe Award 2008 for bedste animerede spillefilm, 2009 Hugo-prisen for bedste spillefilmpræsentation, [9] den sidste Nebula Award for bedste manuskript, Saturn Award for bedste animerede film og Oscar for bedste animerede film med fem nomineringer. Det betragtes af mange fans og kritikere som den bedste film i 2008. Filmen toppede også Time's liste over "Bedste film fra årtiet" og blev i 2016 kåret til den 29. blandt 100 film, der blev betragtet som bedste af det 21. århundrede af 117 film. kritikere fra hele verden.

I det 29. århundrede har voldsom forbrugerisme og miljøisme gjort jorden til et skraldespredt ødemark; menneskeheden er blevet evakueret af mega-selskabet Buy-N-Large (BnL) på gigantiske stjerner syv århundreder tidligere. Af alle de robotaffaldskomprimatorer, som BnL efterlod at rengøre, er kun én i drift: en affaldshåndterer: Jordklasse ved navn WALL-E. En dag brydes WALL-E's rutine med at komprimere affaldet og samle interessante genstande ved ankomsten af ​​en ubemandet sonde, der bærer en udenjordisk vegetationsevaluator ved navn EVE, der sendes for at søge efter planetens bæredygtige menneskeliv. WALL-E er slået af den smukke, fremmede robot; og de to begynder at oprette forbindelse, indtil EVE er i beredskab, når WALL-E viser hende sin seneste opdagelse: en levende plante. Sonden samler derefter EVE og anlægget og vender tilbage til sit moderskib, stjernebeskyttelsen Axiom, med WALL-E fastgjort.

I århundrederne siden Axiom forlod jorden, er dets passagerer degenereret i hjælpeløs korpulens på grund af dovenskab og mikrogravitation, alle deres luner bliver mødt af maskiner; selv kaptajnen, en B. McCrea, er vant til at læne sig tilbage, mens hans robotløjtnant og rat AUTO flyver skibet. McCrea er forbløffet over den positive lydrespons og lærer, at placeringen af ​​planten i skibets Holo-detektor vil udløse et hyper-spring tilbage til Jorden, så menneskeheden kan begynde at genkolonisere. Efter inspektion af EVE's lagerplads mangler anlægget imidlertid, og EVE beskylder WALL-E for dets forsvinden.

Da systemet mangler, betragtes EVE som defekt og føres til Diagnostics. Fejl ved torturprocessen lukker WALL-E ud af al diagnostik, hvilket får ham og EVE til at blive beskrevet som skurke. EVE er frustreret og forsøger at sende WALL-E hjem på en flugtpude, men de bliver afbrudt, når AUTOs første kammerat GO-4 ankommer og opbevarer den stjålne plante i en kapsel for at ødelægge sig selv. WALL-E redder planten fra at gå vild for evigt, og han og EVE forenes og fejrer med en "dans i rummet" omkring Axiom.

EVE tager faciliteten tilbage til McCrea, der ser på EVEs optagelser af jorden og konkluderer, at de skal gå tilbage. Imidlertid afsløres det, at AUTO kun er loyal over for sit eget hemmelige direktiv om tilbagesendelse af A113 - udstedt efter, at BnL fejlagtigt konkluderede for århundreder siden, at planeten ikke kunne reddes - selv når McCrea er imod det; AUTO matcher GO-4 som et resultat, elektrokutter og friterer WALL-E's printkort, sætter EVE i standby, kaster dem begge i papirkurven og låser McCrea i sit kvarter. EVE og WALL-E smides næsten ud i rummet sammen med skibets affald, men reddes af rengøringsroboten "Microbe Obliterator" ved navn M-O, som har fulgt WALL-E's beskidte spor over skibet. Når mennesker og robotter hjælper med at sikre anlægget, kæmper McCrea og AUTO for kontrol, hvilket resulterer i, at GO-4 udslettes, og WALL-E knuses i Holo-detektoren, når sidstnævnte forsøger at holde den åben.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn