• Sikker betaling med kort eller faktura
  • Stort udvalg med over 69.000 produkter
  • Levering 69kr

 

Ingmar Bergman filmer

Ingmar Bergman er en svensk filminstruktør, der var med til at sætte Sverige på filmkortet. Selvom det er næsten 15 år siden, han døde, er hans film stadig en snackbar.

Ingmar Bergmans mest populære film

Men hører du til de nye generationer, kan navnet være helt nyt og med det in mente får du i denne artikel et kort overblik over nogle af Ingmar Bergmans mest populære film.

Det syvende segl

I 1957 udkom filmen, som Bergman selv betragtede som en favorit blandt sine egne værker. Derudover var det med denne film, at Bergman blev internationalt kendt. Det syvende segl finder sted i middelalderen, når den store depression raser. Vi kommer til at følge ridderen Antonius, der vender tilbage til Sverige efter et korstog. I forbindelse med at ridderen grubler over liv og død, kommer døden for at hente ham, men for at skyde til sidst udfordrer ridderen døden i et spil skak. Nogle kendte skuespillere fra filmen er Max Von Sydow, Nils Poppe og Bibi Andersson

Fanny og Alexander

En film, der er stærkt forbundet med jul, er en anden Bergman-klassiker ved navn Fanny og Alexander. Fanny og Alexander udspiller sig i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, og vi kommer til at følge det rige søskendepar Fanny og Alexander, der bearbejder deres fars død, mens de bliver præsenteret for en stedfar. Filmen udkom i 1982 og nogle kendte skuespillere fra filmen er Börje Ahlstedt, Stina Ekblad, Allan Edwall, Christina Schollin og Ewa Fröling.

scener fra et ægteskab

Scener fra et ægteskab er et andet kendt værk af Bergman, som mange mener er en film, men som først gik i fjernsynet i 6 afsnit. Serien udkom i 1973 og vi kommer til at følge ægteparret Johan og Marianne gennem deres 10 år som gift. Nogle kendte skuespillere fra filmen er Liv Ullman og Erland Josephson.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn